The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5688 // Figure Eight i Storulvån!

Bilderna är tagna med M Leica, Summocron 35 och Kodachrome!

Ni har säkert också drabbats av det här! Tex när ni skall rensa på en vind eller städa garaget eller något liknande! Alltså, jag håller på att rensa i mina dialådor och hittar intressanta saker, i det här fallet bilder, som gör att städaktiviteten helt stannar upp! Och då måste jag leta efter fler bilder på samma tema och även skanna några av dom! Och då kommer det en röst från en annan del av huset, "vad tyst det blev, vad gör du?"  :)

Och för ett antal år sedan så tävlade man i Storulvån i Figure Eight! Det har ni säkert hört talas om! ;) Om inte så kan jag kortfattat berätta, alltså när det kommit perfekt snö för Figure Eight i Storulvån så gick larmet! "Tävling i Figure Eight i morgon!" För den här snön, i det utsatta läget, låg inte länge i den konsistensen som behövdes! Och då anmälde sig några tvåmannalag till tävlingen! Och det gällde för två åkare att åka samtidigt med en liten lucka så man inte kolliderade, och gör snygga åttor, som gick i varandra, hela vägen ner! Sedan stod domare och bedömde de snyggaste åttorna! Domare va de andra åkarna! Ni kan förstå hur rättvisa de bedömningarna blev! ;)

Jag hann aldrig till tävlingen i tid, tävlingen va mest för Årebor, för dom hade bara någon timmes bilåkning till Storulvån! Men jag tror att dom även va rädda för konkurens, därför så kort varsel! ;) Jag va antingen nere i Stockholm eller så va det något annat! Men tränat för tävlingen har jag gjort många, många gånger! På plats! Utom tävlan! För Storulvån är, eller var, ett bra ställe under våren!  :)

Nu är bilden här ovan från ett annat och senare tillfälle! Det är taget på baksidan av Getryggen! Vi hade gått upp mot Nordertväråklumpen för att åka litet brant! Och det gick väl hyffsat bra, litet hårt bara! Så det blev mest hoppsvängar! Här e vi på väg tillbaka ned mot vägen där bilen står! Hyffsat före, litet vindpackat som gör att åkning blir aningen hackig! Men bra åkt på fjällskidor i alla fall! :)

.

Den här bilden har jag visat förr! Smöråkning da'n före midsommaraftonen uppe på Hardangervidda! Hur lättåkt som helst! Varmt i luften, c:a 15 grader! Och vi hade ett "basläger" en bit ifrån, ett uppsatt yttertält, klassiskt ryggåstält från Caravan, (Hilleberg) Tältet stod på en solvarm torrfläck med Trangia, kaffe, mackor och Raketost! Och liggunderlag såklart! Och här är det ljust nästan dygnet runt! Vad mer kan man begära av skidåkarlivet! :)

Nog om detta, min diastädning i dialagret fortsätter även i dag! Eller rättare sagt, sannolikt många dagar framöver! Men jag slänger bilder också! Det e bilder med blommor och blad och liknande, för blommor och blad och liknande kommer igen varje år! ;) Bilder på människor dom spar jag!

/Bengan

Ps. Fler bilder kommer! Sannolikt fler telisbilder också! :)

Inlagt 2022-02-23 08:22 | Läst 1711 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag sorterar också diabilder. De blev lite hoprörda i flytten till Vällingby. Försöker få lite kronologi i dem men det är svårt. Man minns inte allt. Jag går på storleken på mina söner. Det blir nog ungefär rätt. Övriga bilder sorterar jag så att samma tillfälle åtminstone sitter tillsammans i magasinet =)
Härliga vinterbilder du bjuder på!