The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5689 // Om onöjdheten alltså! ;)

Mackorna är uppätna, kaffet nästan slut och DN utläst, så vad göra? Skriva en blogg kanske! :) Tänkte först berätta om ett skidäventyr i Dolomiterna (jag har hittat flera skiddiabilder, men onöjdheten e nog ett bättre ämne för den verkar vara väl utspridd)

Alltså, jag sitter och funderar på om jag behöver en Turboadapter till min X-E1 för att kunna använda en äldre Nikonglugg på kameran! Och varför de då? Jo, för då får jag rätt bildutsnitt på objektivet, eller linsen som en del säger! Då blir en 35:a även en 35:a på Fuji! Och det kanske blir en liten gammeldags look på bilderna också! :)

Och då kan vän av ordning fråga, varför använda en gammal 1950-tals lins på en modern digitalkamera? För att det går säger säkert någon! :) Fast innerst inne e det en bra fråga! För det finns ett antal mycket bra originalobjektiv, speciellt uträknade för kameran, med AF och allt därtill, så frågan kvarstår, varför använda gamla SC-objektiv på en Fuji X-E1!

Och andra objektivtillverkare nytillverkar även gamla objektiv! Visst låter fotovärlden aningen litet bakvänd va?

Vad gäller bakvänt, det e väl samma sak som att efterlikna analoga korn i en digitalkamera! Och fotografera i svartvitt! Hallå, färgfilmen e ju uppfunnen och världen e i färg! (I alla fall för de flesta) Och en annan sak, varför gör Fuji en kamera, X100, som liknar en gammal M Leica? Och varför gör Leica inte ett modernare utseeende på sin digitala M Leica, utan den ser fortfarande ut som en gammal analog M Leica från 1950-talet! :)

.


Under tiden jag valvåndas, så får jag hålla till godo med en gammal Leicaglugg på min X-E1! (Oss emellan, X-E1 e den bästa Fujin, i de efterkommande modellerna stoppade man bara in litet extra lullull så Fuji kunde kalla den för en ny modell och locka nya köpare! Det e så det går till)

Och vad gäller att ha Summicron 35:an version VI på Fujin, så rekommender Fuji inte att den används på X-E1! Det finns en lång lista där Fuji beskriver vilka linser som funkar bra, men inte min Summicron! Men jag har inte märkt av några problem! Och jag har även en Tri-X simulering i kameran!  :)

Alltså, vad bloggen handlar om e varför jag inte e nöjd med det jag har! Så nu sitter jag här och hoppas att någon säger,
"det här med Turboadapter e inget att ha!" För då kanske jag kan köpa den adaptern billigare! :)
Kanske bäst att förtydliga det! ;)

Ok, det va dagens blogg! Å i dag fotofika på Viksängen!
Vi deltagare behöver nog snacka ihop oss litet inför utställningen i Södertälje på lördag/söndag!

/Bengan

Inlagt 2022-02-24 08:16 | Läst 1569 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
tar med mej turbon till fotofikat,så du får drägla lite ;) (glöm ej haklapp) :)
Svar från Benganbus 2022-02-24 18:53
Kommer ihåg en gång då jag funderade på att köpa en kamera, då sa du "låna min kamera ett tag så får du se om du gillar Fuji X-E1" Det påminner även om, "ni kan låna hem hundvalpen och se om ni gillar den!" Suck...! ;)
B)