The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5831 // Så va det med det!

Midsommarfesten är slut, bordet avstädat och så om värmen! Jag försöker minnas om somrarna va så här förr! Det bör nog finnas statistik på det! Å andra sidan det fungerar, om man bara slipper utejobba, har ett bad i närheten och luftkonditionering på natten! Men jag tycker ändå att jag blir aningen begränsad med för mycket värme!

.

Att åka båt kan vara skönt när det e varmt! Men se upp för solen, man känner inte solen när det fläktar!

.

Å det fläktar bra när det går fort! Å så e det kul med litet fart!

Och vad gäller annat, tex. fotomotiv så här på midsommaren så upplever jag för mig själv mycket av ett upprepningstvång, att varje år fota maten jag äter, vilken nubbe jag dricker, dansen runt stången jag tittar på och sju olika sorters blommor i sommarnatten som en vacker kvinna plockar! Har jag fotat det förut! ;)

Och så e det svårt att famkalla film när det är så här varmt! Att hålla rätt temperatur på vätskorna alltså! Så jag väntar med att framkalla tills det blir "normal" värme! Exponerade rullar vilar bra i kylskåpet! Det filmvilandet stör i alla fall inte mej! ;)

Snart fjällen igen! Vännen Anders behöver litet hjälp i stuguthyrningen! Eller så e han bara snäll mot oss! Hur som helst, på det är en lisa för själen att få vara i fjällen! Litet som ett himmelrike liksom! Fjärran från vimlets yra! Fast det har blivt litet trångt även där! I fjällen alltså! Det va mindre trångt där förr!

Vad gäller mindre trångt i andra sammanhang! Jag kommer ihåg en gång på Jazzklubben Fasching! (Det direktsändes den gången även i P2) Jag tror vi va tjugo personer som satt fyra meter från Gunnar Svensson, Arne Domnerus, Rune Andersson mfl!
Eller då vi va i Kungliga tennishallen och såg Björn Borg! Vi satt så nära att jag kunde norpat hans ena racket! Mycket av det som fanns förr va mycket närmare då! Eller som när jag va på Nalen och pratade med några i ett popband i spelpausen! Bandet va från England! En kille pratade jag litet mera med! Tror han hette John!

Vi va på Jesus Christ Superstar i Sandviken för någon månad sedan! Vi skådarna fyllde en mycket stor arena! Det va storbildskärmar, säkerhetsvakter, och många andra vakter, mycket, mycket hög musik och de som uppträdde, dom såg jag bara som små prickar ibland! Jag ser nog det här som ett modernt bondfångeri! Ursäkta mig! Hur mycket uppfattar man av de här skickliga artisterna i den här röran  och på det avståndet? Men man får ju välja!

Fast om jag tänker efter, så va det faktiskt nära och greppbart i Bruksvallarna i våras! Svenska världseliten på skidor va där och jag kunde avspänt gå runt och fota två meter från Stina och Frida mfl! Så visst finns det närhet även nu! Men man får leta litet liksom!

Ok, de va det om det, så nu väntar vi bara på nästa Midsommar! :)

Ha det tills dess!
/Bengan

Inlagt 2022-06-26 08:30 | Läst 1246 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Värmen är ju tilltagande men nåt enstaka år för 50 år sen var midsommaren ungefär lika varm. Annars så gällde ju att midsommarnattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma.

Närhet: Snart bär det för min del av till Almedalsveckan. Där har ju alla blandats nere på de stanlagda gatorna och gränderna. Hoppas den traditionen ännu fungerar.
Det blir väl oftare värmeperioder, det e väl så man får se det!
Åkte hoj en midsommardagskväll från Dalarna för ett antal år sedan, och nedåt Rättvik va det + 4 grader! Lagom kul att köra hoj då!

Hoppas det blir lagom med folk i Almedalsveckan, litet mindre än vanligt, då kan det nog bli bra!
/B