The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5881 // Återanvändning!

Jag håller på att återanvända ett äldre objektiv! Nåja, kameran e litet äldre också, men inte så gammal som objektivet! Tittade i går när objektivet tillverkades, det verkar vara år 1949! Serienummer: 3275954! Den här Biotaren skall normalt sitta på en Contax S, men är nu utlånad till en yngre kollega, Chinon CE-4! Jag har nästan kört igenom en rulle film, nu står räkneverket på 3o, så det e nära nu!
Fototempot är litet annorlunda i analogt, så min iPhone får vara dagsbildskamera och bloggberättarkamera!

.

Här ligger kameran med objektiv på boken som en Zeissnörd bör ha! :)

.

Vad gäller annan återanvändning eller återvinning, så undrar jag vad man menar! Jag tycker det mer verkar sopsortering, ställ här och köp sedan nytt! När vi köpte ny spis så frågade vi på elfiman om det gick att laga äldre spisar! Joviss, de här med plattor är lätta att åtgärda! Men med hällar och liknande, så var det nog mycket tveksamt! Å vem vill ha en så'n här gammal plattspis? Och det e klart, de nya spisarna e mer energisnåla! Men det kostar energi och råvaror att tillverka nytt också! Men råvaror och energi finns det väl gott av! Eller?

Vi går en kvällspromenad nästan varje kväll, ofta till kyrkan! Nåja, vi går runt kyrkan, och nere vid stranden till Frösjön finns bänkar att sitta på och tänka på den tid som varit! Sommaren typ, för kvällarna blir nu mörkare och mörkare!
.

Fint det här!
Så grip dagen när det ännu e ljust och det finns blomsterprakt kvar! För snart kommer mörkret!

/Bengan

Inlagt 2022-08-07 08:03 | Läst 949 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Winter is coming, som man säger i Westeros
Svar från Benganbus 2022-08-07 23:02
Samma tråkiga varje år! ;)
/B
Har själv en CE-4s med K-bajonett. Köpte den av en kompis som ärvt den och ville bli av med den. Behövde den för en Porst 50mm 1,2 med K-fattning, som jag har men inte kunnat använda på någon av mina kameror för film, då adapter för det inte fungerar (på dom jag har). Såg att du också ställer ut på planket i Sthlm på söndagen, har plats inte så långt från dig, hoppas vi ses 🙂
Svar från Benganbus 2022-08-07 23:01
Kul och trevligt! Vi ses Nils!
/Bengan