The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5900 // Leica, Nikon fågelskådning och ett kartskåp!

Den här bilden förklarar nog varför Leica va en så'n praktiskt och populär vidvinkelkamera! De här objektiven har samma värden! För övrigt så händer det inte så mycket på fotofronten! Jag fotade visserligen ut en rulle film i går via Contax G2, men framkallning dröjer! Så iPhone får bli min redovisningskamera om vad som pågår!

.

I går kväll så va det fågelskådning! ;) Nåja, fågelskådning light! Vi tar ofta en kvällspromenad och i går så tog vi med thermos med fika och en bit sockerkaka till "gömslet!" Gömslet som är en parkbänk nere vid Frösjön! Fågelkikaren e såklart Zeiss! :)

.

Och flyttpackning pågår ständigt! Vad gäller övrigt i flytten så kan vi inte ta med det här kart/bildskåpet, så känner ni någon som kan vara intresserad?

Skåpet har en höjd på 1oo cm, bredd 120 cm och djup 95 cm. Lådorna, 6 stycken, är 110 cm breda och 75 cm djupa. Vad jag förstår så är det mesta i skåpet gjort av ek! Det hela står på en hembyggd sockel. Sockeln syns under skåpet, det är med sockeln som den totala höjden blir 100 cm! På ovansidan av skåpet finns en nedsänkt vit arbetsyta. Skåpet hämtas i Gnesta efter ett ev. köp! (Och så måste jag tömma skåpet från mina bilder) Så den som är intresserad av det här eminenta bildskåpet, ge mig ett bud via epost eller SMS!

Nu ny dag och fortsatt flyttpack! Lång dags färd liksom!

/Bengan

Ps. Bilderna ligger i fel ordning i bloggen! I bloggverktyget ligger Leica/Nikonbilden först, på Bloggsidan ligger skåpbilden först! Förklar det den som kan! :)

Inlagt 2022-08-25 07:20 | Läst 722 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bra förvaringsmöbel för bilder och även kartor!

Då jag fick jobb på Alingsås kommun började jag med att städa ur efter förra chefen som stupat på sin post (men överlevt) och lämnat sitt rum i kaos. Sen inredde vi ett Granskningsrum där. Det var Göteborg som introducerat effektiva granskningsrutiner 1943. I stället för att skicka hopvikta ritningar till remissinstanserna fick dom komma dit och granska. Det skar ner handläggningstiden till ett par veckor i stället för många månader. Metoden sipprade sakteliga frm genom Myndighets-Sverige, hårt motarbetad av alla som ville sitta på sin häck och få handlingarna i brunt internkuvert.

I alla fall började vi med att applicera paraffin på glidytorna så att det gick lätt att dra ut lådorna.