The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5903 // Ny dag i oredans tid! ;)

Ursäkta, en gammal bild från förr! ;)

Det e klart att det blir oreda när man packflyttar, tex då jag hittar saker från förr, även sparade tidningsartiklar! Jag tycker faktiskt att oredan i samhället har ökat när jag läser i några äldre DN, en från 1961, och kan jämföra med nutiden! Och varför jag sparat de här tidningarna, bra fråga liksom!  :)

Men kommer ändå att tänka på järnvägarna i Sverige förr! Det fanns flera olika järnvägsbolag, och man hade tom. olika spårvidd och olika tidszoner i landet! Nej jag skojar inte! (Men det här va mycket förr) Men så tyckte den dåvarande regeringen att så här kunde det inte vara det måste blir ordning och redan i en sådan viktig sak som med järnvägen! Och så skapades Statens Järnvägar! Misstänker att det va så här man gjorde med det mesta som var av vikt för landet, telefon, elförsörjning, skolväsende osv! Man kunde väl inte ha olika telefonbolag eller olika typer av skolbolag! Det e väl det som kallas samhälle man håller ihop de stora och viktiga grejerna! Småföretagare som tex bagare, vagnsreperatörer och liknande hade självklart privata ägare!

Nu e det andra tider igen! Väl fungerande organisationer som järnvägar, elleverantörer, vägbyggare, skolväsen, sjukvård har gjorts om till, man kanske kan kalla det för små egna organisationer i landet Sverige! Och vissa ägs av utlandet också!  Ok, mycket bra tycker säkert en del, för nu blir det billigare för oss konsumenter om inte staten är iblandad! För nu e vi inte medborgare längre, det e ett gammalt fosilbegrepp, utan vi är konsumenter i landet Sverige! :)
Och nu vi kan välja! Äntligen!
Vi kan välja vilken skola som våra barn skall gå i, vilken vård vi vill ha, vilket telebolag vi vill anlita, vilket tågbolag vi vill åka med, vilket elbolag vi vill få ström ifrån och vi kan välja var vi skall bo! Ganska fantastiskt! Och äntligen alltså! Och alla de här valmöjligheterna betalar vi såklart själva! Å ingen stat e inblandad och mycket sker även via ett internationellt samarbete! Ganska fantastiskt!

Men ändå, ursäkta mej, men e inte själva ideén med ett samhäller samarbete! Jag smakar på själva namnet sam-hälle...
Och samarbeter man med stora och dyra saker, så brukar det bli både billigare och bättre! Och funkar det inte, så kan man justera, istället för att pröva något helt nytt! Och samarbete brukar ofta skapar samhörighet i samhället! Det e mycket sam här! ;)

Nu får jag be om ursäkt för det här inlägget, det kanske kan uppfattas för politiskt, och politik hör inte hemma på en fotosida! Även om man visar bilder på utsatta och fattiga människor på fotosidan, men man behöver ju inte berätta varför dom e sjuka och fattiga! Det förstår ju vem som helst ändå!
Att skriva text är annat! Visserligen säger en bild mer än tusen ord, men texter kan vara mycket farligare! Och bilder kan ju fejkas!

Och den som tycker att det här e olämplig läsning, se det som om ni gick in i en Pressbyråkiosk, för där finns det många tidninger, med olika åsikter, eller olämpliga, jag lovar! Jag har själv varit i en Pressbyrå! Men jag bryr mig inte om de här olämpliga tidskrifterna, utan jag läser bara det jag gillar! Det kan man även gör här på fotosidan, man läser bara det man gillar! :)

Alltså, det här blev litet orediga tankar efter att jag hittat äldre artiklar när jag flyttstädar! Ursäkta!
Så sen's moral är då såklart, spara inte på gamla grejer, tidningar eller bilder, det skapar bara orediga och onödiga tankar! ;)
För mannaminnet e kort! Så spar man inte på historia så blir livet enklare!
Grip dagen alltså! Lev i nuet! Bry dig inte om det som varit! :)

Ha en fortsatt bra dag!

/Bengan

Ps. Undrar om det blir regn senare i dag?

Inlagt 2022-08-28 07:27 | Läst 1195 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Dom såg det inte komma...!
Absolut var det bättre förr. Nu är det ju som förrförr. Sam- är säkert avskaffat numera.
Mannaminne beträffande väder är tre (3) år, konstaterat av Lennart Nyblom, kåsör på DN och så viktig för tidningens upplaga att han fick bra betalt.

Som du så riktigt skriver fanns förr det som kallades "naturliga monopol" där det uppenbarligen skulle innebära resursslöseri att ha parallella verksamheter. T o m i USA accepterades att det var bäst att ha ett telefonbolag och eftersom det funkade väldigt bra fick det duga så.

Nu har vi en massa bolag, kvarvarande monopolisten Telia har lagt mer kopparnätet där jag bor på Gotland och surrogaten som erbjuds funkar dåligt.

Visst är det bra att ha en del konventioner som alla förväntas följa. De som valde att hålla fast vid vänstertrafiken finns inte längre bland oss och de rebeller som nu kör till vänster ställer till påtaglig skada.

Hu vad kallt det ser ut på bilden!
Hej,
Minsta enhet måste vara lönsam. Om den inte är det vet ingen vad som sker.
Hoppas flytten går bra
Bob
Om man tänker att en fuktblåkall vinterbild funkar som en illustration till den plötsliga insikten om att gör man ett basalt behov till ett spel för marknaden. Ja, politisk bild. Mer sånt :-)
/Gunnar S