Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2023 / Gnesta-Plankets utställningsväggar och en del annan info!

 


Några bilder på Gnesta-Plankets utställningsväggar. (För er som inte sett dom tidigare) Det är ägarna av Färghuset och Gamla godsmasinet som ger oss tillåtelse att hänga bilder här! Schysst, och mycket bra läge liksom! För här finns det mesta folket på lördagarna i Gnesta! Och invånarantalet i Gnesta kommun fördubblas under sommaren, de e extra bra.

De va väl litet nervigt när jag första gången frågade Per som då ägde Färghuset, och vi kunde få spika upp bilder på hans fina väggar under en lördag! Men det va inga problem! Då e det lätt att jobba med en så'n här grej!

Och här på Västra storgatan, där ligger en lång rad av butiker, även Södermanlands Nyheters-redaktion!  Och bakom Färghuset och bredvid Gamla godsmagasinet är stora centrumbilparkeringen med ICA och Systembolaget. Och i stationshuset, nära Gamla godsmagasinet, finns Pressbyrån och Kaffebaren, här är Gnesta centrum!

 

 Det blir som vanligt ett öppet plank på Gnesta-Planket. Här är det! Ligger vägg i vägg med fiket Tekannan, som e här till vänster. Ni ser uteserveringsstaketet.

 

Här är Gamla godsmagasinet. Vi hänger bilderna på väggen till vänster under taket men även på gaveln om vädret tillåter. Och på framsidan av godsmagasinet blir det Kameraloppis som förra året.

Och som sagt, här rör sig mycket folk på lördagarna och då speciellt nu under sommaren när alla sommarboende är ute i sina sommarhus!

 

Här e närbild på utställningsväggen på Gamla godsmagasinet.

Och i nästa blogg kommer listan på inbjudna fotografer. (Hoppas jag har fått den klar då)

/Bengan

 

 

Postat 2013-07-06 21:07 | Läst 2140 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2022 / Nu närmar sig Gnesta-planket! Förberedelser i full gång!

 

Södermanlands Nyheter 2012

Har nu haft flera kontakter med Kommunen (informationsansvariga, turistansvariga) och några andra namn som är bra att ha, har igen träffat ägarna av utställningsväggarna på Färghuset och Gamla godsmagasinet, tagit kontakter med näraliggande kafeér och sänt ett antal mail till kulturintressanta personer i Sörmland/Stockholm, tagit kontakt med tidningar och kommer att sätta upp skyltar/affischer. Fast en del affischer/skyltar plockar jag själv ner under nätterna! ;)

Så nu hoppas jag att ni som kommer, vare sig ni är bilduppsättare eller besökare, att ni berättar för er'a vänner i långa led, att det finns bra fika och bra bilder i Gnesta lördagen den 27:e juli!  Och en kameraloppis även i år! Och annat intressant!

Om jag själv får marknadsföra det hela litet, så tycker jag det är viktigt med bra fikaställen nära bra bilder! :)

Och för er som inte bara lever på fika och bra bilder, så sker Gnesta-Planket mitt i centrala Gnesta med ett antal öppna butiker väldigt nära, c:a 10-30 sekunders gångväg som närmast. Och inne i Godsmagasinet, där finns det spännande saker! Mycket second hand, fina möbler, mycket porslin, fint glas, en hel lada full med mycket intressanta grejer alltså!  Även äldre fotoböcker!

En lista med de inbjudna fotograferna kommer i en kommande blogg.

Så notera i agendan, även hos släkt och vänner ;) att det är lördagen den 27:e juli mellan 11.00 och 15.00 som gäller!

/Bengan

 

 

 

 

Postat 2013-07-05 11:07 | Läst 1969 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2021 / Den här Snowden-affären, tycker jag känns väldigt konstig och underlig...

 

Slussen


Ni vet den här amerikanen som avslöjade att Facebook. Google. Skype. Apple. Microsoft. Yahoo mfl hjälper USA:a hemliga underrättelsetjänst att spionera på oss användare. Se'n avslöjar han att USA också "lyssnar" i hemlighet på sina allierade och på EU och att USA även installerat mikrofoner och kameror på vissa EU-kontor i USA!

Och nu då, jo länder som USA spionerat på, försöker hjälpa till att fånga Snowden!
Dom som nyss va sura på att USA spionerade på dom hjälper också till!

Er'e nå't vi medborgare inte vet om? 
Eller inte bör veta om.....?

Godnatt!
/Bengan

 

Postat 2013-07-03 23:57 | Läst 2301 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2020 / De här med att tro på sina egna bilder....

 


De här e väl ett av problemen för en fotograf, att tro på sitt eget fotograferande, att tro på sina bilder alltså! Jag tror för min del, att en större säkerhet, både i sig själv och på det man gör, kommer med åren och med erfarenheten. Både med livserfarenheten och med den fotografiska erfarenheten.

Då vågar man göra något eget, och kanske även något avvikande eller nå't som inte ligger riktigt i mittfåran!  Och även har kvar saker som enligt många e mycket ute och mycket omoderna! ;)

Jag kommer själv ihåg tidigare år, och inte minst under tonåren, då gällde det att inte avvika på minsta sätt! ;)  Om man skall ha synpunkter på det konstnärliga och fotografiska med den inställningen, så blir det inte så upphetsande eller avvikande bilder precis! ;)

Men hur som helst, när man får litet hjälp av ålder och erfarenhet, så tror jag det blir lättare att våga tro på sig själv, om inte annat än för att man då kan få ett inre lugn i sitt fotograferande och tänka, "Jag själv gillar det jag fotar, och det räcker för mig!"  :)
 

 

Vad gäller äldre grejer, och att våga ha dom kvar i vårt konsumtionssamhälle ;) så anar ni nog att jag fått en del kommentarer av släktingar, typ yngre, och en del fotovänner för mitt innehav av den här mobiltelefonen nedan.  Kan väl hålla med om att den e litet bökig, då jag måste ladda den minst en gång i månaden då den e på jämt! :)

 

 

Å vad gäller mittfåran, så har jag inget speciellt emot Nya Fotografiska, men ändå, för om jag skulle åka till Stockholm för att titta på bilder, som jag snart skall göra, så skulle jag gå och titta på den här bildutställningen! Jag har sett en del av Per-Eriks bilder tidigare, så det här skall bli mycket spännande!

http://www.fotosidan.se/calendar/view.htm?ID=121217 

 

 

Postat 2013-07-03 10:12 | Läst 1780 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2019 / Att fundera mellan bilderna, kan det vara bra? Eller e det bara att ösa på med bilder?

 

1963..tror jag..

Jag menar så här, nu när det går att fota hela tiden, eller visa bilder hela tiden, tekniken tillåter ju det, dag som natt, och "filmrullen" eller visningsmöjligheterna e nästan obegränsade, varför inte köra så det ryker då? De e kanske e de som e själva modellen tidens bildkonstnärer, för i den här mängden av bilder man tar eller visar så borde det väl ändå bli nå'n bild som blir bra? Å så syns det ju att man lever! Inte lagt av att fota! Jag finns liksom! ;)

 

Frisören i Gnesta.

Men ibland, så tror i alla fall jag, att det kan vara bra att fundera litet mellan bilderna! Aktiv vila kanske man kan kalla det! En tid att fundera på vad man gör, och varför! Och läsa litet, inte bara om foto! För man har ju semester från jobb av nå'n anledning, och fotar man och visar bilder hela året, så blir det som ett jobb! ;)

 

Amanda Heed, Hammarby IF Boxning

Så just nu tar jag bara några få bilder i veckan, och har faktiskt skippat digitalkameran några gånger för den lockar i alla fall mej att fota i "onödan!"  Men onödigt e såklart olika för olika människor!

 

Amanda Heed, Hammarby IF Boxning

 

 

Ljusbord

 

Så det får bli litet gamla bilder i dag, för dom relativt nytagna ligger ännu så länge i kylskåpet, oframkallade! :)

Godkväll, önskar Bengan

 

Postat 2013-07-02 21:44 | Läst 2041 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa