Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2042 / Nu har jag litet egentid! :) Och har tagit en öl! Epic!

 

BK Sparta 1963

Kocksgatan 24.

Tycker jag har hyffsad koll på leget vad gäller Gnesta-Planket, och nu skall jag plocka fram litet egna bilder för visning. John Arthur Ekebert ringde nyss och ville ha litet hjälp med Pendeltågstiderna till Gnesta lördag morgon.  09.16 går ett Pendeltåg från Centralen, med byte i Södertälje hamn, tåget som är i Gnesta 10.19, ett tåg som borde passa fler som inte tar bil.

Mina bildvisning på planket heter Kockgatan 24. Å ni som läst min blogg några gånger vet vad det handlar om. I morgon blir det tidig uppstigning för att vara på plats vid 8-tiden för en koll,
och kanske litet städning, man vet aldrig vad som händer på natten här i Gnesta! ;)

Hur som helst, det skall bli kul det här!

/Bengan

Ps. Gert (Svenska Kort, Hornsgatan) ringde och sa att han kommer med en bil full med loppisgrejer, så tror jag han sa...? I alla fall e det grejer! Och några andra har också hört av sig av sig vad gäller loppisen! Länstidningen i Södertälje hade i dag också ett minireportage om Gnesta-Planket! Kul!

 

Postat 2013-07-26 20:48 | Läst 2207 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2041 / De e inte alls svårt att anordna en fotoutställning!

 


Satt och tänkte på det i morse efter att ha läst en artikel i Södermanlands Nyheter! Och tänkte på det i går när jag stämde av med ägarna till husen vi skall sätta upp bilder på. Och tänkte på det när jag bad att få sätta upp affischer på Biblioteket (på mycket bra platser) och när jag flera gånger ringt kommunen och bett om hjälp med olika saker, och talat med några kafeägare om ökat öppethållande nu på lördagen, inga problem liksom. Och som nu, när jag ringt till några tidningar för att be dom att skriva något om planket och det gör dom. Och så när jag tidigare frågade ett antal spännande fotografer om dom vill komma till Gnesta för att hänga upp bilder under några timmar, och det vill dom, då är allt klart liksom!

Ni fattar va, de e lätt att anordna en fotoutställning!

En liten existensiell morgonfundering alltså! :)

/Bengan

 

Postat 2013-07-26 08:08 | Läst 2308 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2040 / Några av fotograferna på Gnesta-Planket nu på lördag den 27:e juli.

 

 

 

Tjugoen fotografer ställer ut bilder mellan kl. 11.00 och 15.00 på Färghuset och på Gamla godsmasinet, båda ligger mitt i centrala Gnesta, och här är några av fotograferna på årets plank.

Gunta Podina.
Född i Lettland, flyttade till Sverige 2004. På Gnesta-Planket visar Gunta delar av projektet "Njut Lagom! The secret way of being swedish” som är social antropologisk studie och handlar om det typiska svenska beteendemönstret under fritiden.
http://www.gunta.eu/
 
Malin Jochumsen och Cathrine Winberg
För en knapp månad sedan var Malin och Cathrine i Turkiet och fotograferade. Det blev ett antal starka bilder både från den sociala oron i Turkiet men även spännande gatufoto från ett muslimskt land. En del av de bilderna visar Malin och Cathrine på Gnesta-Planket. 
 
Jan Bernhardtz, Berlin
Jan har tidigare bott i Sverige, men bor numera i Berlin.
Det blir bla bilder tagna 1969/1970 från Örebro och Stockholm, samt från Polen.
http://blog.janber.net/
 
John Arthur Ekebert
Johns bilder är mycket starka, och som Lars Epstein skrev i DN. "Bilder du inte kan värja dig emot" John kommer att visa en del bilder som han inte visat tidigare.
http://www.ekebert.se/kalendarium/
 
Sedan är det sexton andra fotografer som också ställer ut, både kända och ganska okända, bla fyra tidigare elever till Christer Strömholm. Nästan alla fotograferna kommer att finns på plats, och då Gnesta-Planket 2012 hade över tusen besökare, så hoppas vi på något liknande i år.

Och som jag sagt i tidigare bloggar, utställningen ligger mycket nära butiker, matställen, kaffeér och glassförsäljning.

Så välkommen till Gnesta nu på lördag!
Bengan Björkbom

 

Postat 2013-07-25 20:50 | Läst 2410 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2034 / De e varmt idag, och jag har jobbat, och i kylskåpet lagrar jag minnen till i höst!


Det har det varit en del att göra i dag, som man nästan sade i en av de Isländska sagorna, men nu tror jag att jag har koll på leget vad gäller Gnesta-planket! Kontakten med två tidningar e klara, se'n får vi se hur det blir. Kommunen skriver på hemsidan, fotovänner har använd sina e-postlistor för att berätta om Gnesta-planket, och så har jag stämt av ännu en gång med berörda husägare att vi hänger bilder där på lördag morgon. Jag har kontrollmätt utställningsytorna tre gånger, satt upp flera affischer och nu skall jag ta den där ölen!

 Det här är den där ölen!

För övrigt så fotar jag ganska mycket analogt, det blir att annat tempo liksom. Jag känner inte hela tiden tvånget att ständigt fota, utan det blir fotograferande när jag känner för att fota eller hittar ett intressant mtiv! Nu talar jag om mig själv, så ingen missförstår det hela! :)

 

Och Contax G2 funkar fint! Och är kul att fota med! Och filmrullarna lägger jag i kylskåpet, lagrar mina minnen alltså!

Och jag börjar bli litet nyfiken, kanske sugen på en Contax G1.... :)
Dom ligger bra i pris på ebay! Mellan 1000 och 1200 för ett hus!
Men då tillkommer såklart frakt och tull!
Vi får se, det kanske dyker upp nå'n som vill byta ett G1-hus mot nå't jag har, som bor litet närmare?

 

Som sagt, nu e det dags för en öl! Och litet läsning! Nostalgiläsning!
För den här vägen har vi också hittat för några år sedan!
Ha det bra i sommarvärmen!

/Bengan

Ps. Boken jag läser heter K-Märkt på väg.

 

Postat 2013-07-24 20:18 | Läst 2450 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2037 / Kameraloppisen på Gnesta-Planket!

 


Ni som tänker sälja kameror och tillbehör på Gnesta-Planket, kameraloppisen alltså, kan väl höra av er via mail till mig så jag får en ungefärlig koll på hur många som kommer! Det finns en 12-14 platser á 1 x 1,5 meter på kajen, jag ritar med krita, så det bör inte vara några problem, men det smarta e nog att vara där litet tidigt, c:a 09.30, för att vara helt säker på en plats.

Men som sagt, hör gärna av er, ni som tänker ha en försäljningsplats nu på lördag i Gnesta.

/Bengan

 

 

 

Postat 2013-07-24 08:55 | Läst 2167 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa