The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2040 / Några av fotograferna på Gnesta-Planket nu på lördag den 27:e juli.

 

 

 

Tjugoen fotografer ställer ut bilder mellan kl. 11.00 och 15.00 på Färghuset och på Gamla godsmasinet, båda ligger mitt i centrala Gnesta, och här är några av fotograferna på årets plank.

Gunta Podina.
Född i Lettland, flyttade till Sverige 2004. På Gnesta-Planket visar Gunta delar av projektet "Njut Lagom! The secret way of being swedish” som är social antropologisk studie och handlar om det typiska svenska beteendemönstret under fritiden.
http://www.gunta.eu/
 
Malin Jochumsen och Cathrine Winberg
För en knapp månad sedan var Malin och Cathrine i Turkiet och fotograferade. Det blev ett antal starka bilder både från den sociala oron i Turkiet men även spännande gatufoto från ett muslimskt land. En del av de bilderna visar Malin och Cathrine på Gnesta-Planket. 
 
Jan Bernhardtz, Berlin
Jan har tidigare bott i Sverige, men bor numera i Berlin.
Det blir bla bilder tagna 1969/1970 från Örebro och Stockholm, samt från Polen.
http://blog.janber.net/
 
John Arthur Ekebert
Johns bilder är mycket starka, och som Lars Epstein skrev i DN. "Bilder du inte kan värja dig emot" John kommer att visa en del bilder som han inte visat tidigare.
http://www.ekebert.se/kalendarium/
 
Sedan är det sexton andra fotografer som också ställer ut, både kända och ganska okända, bla fyra tidigare elever till Christer Strömholm. Nästan alla fotograferna kommer att finns på plats, och då Gnesta-Planket 2012 hade över tusen besökare, så hoppas vi på något liknande i år.

Och som jag sagt i tidigare bloggar, utställningen ligger mycket nära butiker, matställen, kaffeér och glassförsäljning.

Så välkommen till Gnesta nu på lördag!
Bengan Björkbom

 

Inlagt 2013-07-25 20:50 | Läst 2433 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var mycket tjat om det här planket, som jag äntligen tänkt besöka, men i stället ska jag ägna mig åt att lära mig några av riskerna med att köra motoriserade cyklar!

Ha det gott på lördag dock :)
Svar från Benganbus 2013-07-25 21:17
Åk till Gnesta och ta en glass! :)
Ha det gott du med!
/Bengan