The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2029 / Öppnade en Nostalgilåda i går, som säkert nå'n märkte vad gäller varg! :)

 

All har vi våra gömslen, antingen i huvudet eller på mer praktiska platser, som i skåp, källare men även lagrade i diabilder. Å e det diabilder så bör bilderna vara tagna för några år sedan, och ofta väcka minnen. Jag har några kartonger med diabilder, som jag skall gå igenom vid tillfälle. "De har du sagt länge nu," säger min fru. Ja ja, man måste ha tid också!

Hur som helst så hittade jag c:a femton bilder från Birger Jarlspassagen i går, bilder sannolikt tagna på se'nt 1960-tal eller tidigt 1970-tal, om ingen säger emot! Kan tänkas att jag har fler bilder! :)

 

Här är en bild!  (Jag har nog nå'n liknande bild liggande här på FS) När jag tog de här bilderna, så tänkte jag, konstigt nog alltså, att bilderna skulle va kul att ha några år senare!

Kameran är en Leica M2 med Summicron 2/35 mm och Kodachrome.

Allt för idag!
Slut för idag!
/Bengan

 

Inlagt 2013-09-30 07:57 | Läst 5419 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Otroligt, man lagar skor på den tiden. Det måste vara länge sedan.
Ha en fin måndag
Bob
Bengt underbart få se passagen från svunnen tid, den är ju så vacker även idag och väldigt speciell
på nåt sätt.
Den ligger lite i skymundan och känns lite som tidsresa att kliva in där, sån fin arkitektur !
Härligt få se din bild från svunnen tid, jag älskar de gamla skyltarna de var så påkostade och fina
på den tiden.
:)
mvh/Dieter
Jag uppskattar dina foton och kommer stenhårt att följa dig om du lägger upp fler:)
/jalle
Fin denna också, Bengan. Bra tidsdokument!
Har sett denna så det är bara att bocka av;)
Kommer att tänka på alla skomakerier i början av 70-talet som inte togs över av någon ny generation. Min kompis Sten-Erik köpte ett par finska Topman med plastsulor i början av 60-talet och skomakaren på vår gård i Grimsta sa att de där skulle bli hans död.

/Stephan
Gamla bilder blir roligare o roligare ju äldre man blir, märker jag själv. Det enda jag är rädd för är att man fastnar i det förgångna.

Klart bilderna ska sparas till eftervärlden!