Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2129 / De nya fotoutrustningarna påminner litet om dagens fjällvandringar, eller?

 


En gång i världen, varning nu kommer det igen ;) så fjällvandrade jag i ett par bondeförbundare, en begagnad fjällräven ryggsäck och kläder som va litet av ett hopplock, å se'n en fjällkarta å käk och ett Trangia spritkök och litet annat småplock som fällkniv å tändstickor!

Å nu när jag nu fjällvandrar, visst har det hänt en del även hos mig ;) men i stort så fortsätter jag med mina "fjällbyxor" inköpta på Jober Sport i Södertälje, men dom e inte så gamla, bara fem år nu, ett par äldre läderskor från Lundhags, köpt begagnade, 500 spänn! Och en billig Intersport-rygga och med en del annat surplus! Thermosen en en IKEA-familythermos, finessen med den de e att den har inga ventiler i korken, som alltid börjar läcka, utan IKEA-thermosen har bara en plastskruvkork och en mugg man skruvar utanpå korken! Den har aldrig läckt! Jag brukar skaka thermosen med korken nedåt innan jag sätter den i ryggan! :)

 

 


Nu e det inga Himalaya-expeditioner vi gör, utan de e ofta bara dagsturer på max åtta till tio timmar, å då tycker jag den här varuhusutrustningen funkar bra! Ofta har jag ett paraply med också!  "Vana" fjällrävar brukar då le litet när dom ser ett paraply fastspänt på ryggan, men det slutar dom med då vi skall fika nere i björkskogen i duggregnet, då blir paraplyt som ett litet tält!
Fast ett enmanstält tyvärr! :)

Å vad har det här med fotografi att göra då! Kanske en liten aning i alla fall, jag upplever nog att det e mycket mera utrustningar i både enkla fjällpromenader och även i enkla fotograferingar numera!
De e nog det jag tänker på!
Men andra tänker nog på ett annat sätt, vad jag förstår!

Nog för idag!
Slut för idag!

/Bengan


Ps. Å så e det säkert nå'n som undrar vad de här bilderna har med innehållet i bloggen att göra? Ingenting! :)

 

Postat 2013-12-08 09:44 | Läst 1776 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2127 / Jultomten kommer från Danmark, de e jag ganska säker på!


Ni har såklart läst om att jultomten anses komma från andra platser, typ Dalarna, norra Finland osv, men dom sagorna e för barnen, ni vet Tomtefar, och skratt och juklappsfabriken och renar som står spända framför släden osv, som sagt, det här sagorna e för barnen! Vi som e litet mer vuxna vill ofta ha andra julklappar och även andra sagor! :)

Så här är ett julklappstips! Från Danmark! 

Får nog kalla den här ölen för min favorit just nu!
Och för att citera Shakespeare i Julius Caesar!

"Det här är den ädlaste bland julölen! Alla andra öl va själviska och konsumtionsinriktade! Men den här ölen är osjälviskt och för det allmännas väl! Elementen är så sammanblandade i den här ölen, att naturen kan säga till en hel värld, det här är julölen!"
"Nu är citatet aningen förändrat, men de ser ni lätt, ni som kan er Shakespeare)

 

Och du som har det där lilla extra i din karaktär, drick några av de här till jul, och lagra resten till nästa jul! :)

Mikkeller Via Fra Til
33 cl   30 kr.

/Bengan


Ps. Julen är även läsningens tid, blandat med litet julpyssel och en god öl!

 

 

 

Postat 2013-12-07 09:18 | Läst 1470 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2126 / Som jag sa i en tidigare blogg idag, kanske en blogg till. Alltså, Norddansksvensk gårdshund!

 

Men nu va jag utsatt för påtryckningar, därför så blev det en blogg till i dag! Ni som inte vet det, så hjälper ibland Roffe till med mitt bloggande! Ofta på två sätt! Han vill gärna tala om hur innehållet skall vara, och även vara med på bilderna! Å nu var'e lege liksom, sa han! Vadå lege sa jag?  Titta ut så fattar du, sa han, lege för en blogg om mig och vintern!

Jovars, jag hade redan uppmärksammat det här vita som fallit på marken, även på vår nytvättade bil! (Och på en del annat som jag inte hunnit ställa in i garaget!)  Och fattade nu att de här va planer han hade redan tidigt i morse när jag fotade honom, så även om jag fattar litet sen't, så bättre sen't än aldrig! :)

Så då e det väl bara å sätta sig vid datortangenterna och sätta text till når'a bilder! Hoppas jag kommer ihåg rätt om vad som sades i morse, för den här lilla, här höll jag på att skriva litet fel, så här skall det vara: för den här kloka hunden kan läsa vad jag skriver i bloggen!

Alltså, vi va ute på gärdet i morse, och va relativt ensamma, de va bara nå'n kråka som varit där före oss, och det blåste och snöade.

 

 

Roffe kutar ut ur bilen och säger, äntligen! ( Låter som Nobelpriset i litteratur) 
Vadå äntligen, frågade jag?
Äntligen en temperatur för oss Norddansksvenska gårdshundar, sa Roffe!

 

Jaha, tänkte jag, vad har han kommit på nu då?
Frågade litet försiktigt, för den där hundrasbenämningen har jag nog inte hört förut?
De e nyheter, sa Roffe, men inte för alla såklart! Hört talas om Svante Pääbo?
Jovisst hade jag det...
DNA-forskning på vargar och hundar har visat en tidigare okänd utvecklingslinje, sa Roffe!
Och där har vi har den Norddansksvenska rasen! Vi har genom evolutionen blivit en egen ras!

 Morsning tänkte jag, nu e det allvarligt!
Vadå egen ras, sa jag? Du e ju en Dansk/Svensk gårdshund! De har vi papper på!?
Om du varit litet uppmärksam under åren så har du sett att jag har en längre och tätare päls än låglandsdansksvensken, svarade Roffe!

 


Jo tack, det har jag nog märkt under de här sju åren, bla att man under vissa delar av året måste dammsuga rumsmattan upp till tre gånger om dagen pga av den här speciella pälsen, men det sa jag inte!
Och vad menar du med det, sa jag?
Jo jag är en nordisk specialvinterhund! En stäppjagande vinterhund!
Nu väntade jag bara på att han skulle berätta om sitt släktskap med Snöleoparder också! :))
Å vad tror ni hunden gjorde! De va just det han gjorde!!!

Så nu vet jag varför han gillar vintern!
Roffe är en en Norddansksvensk gårdshund, även släkt med Snöleoparder!
Så var'e med det!

Annars rätt lugnt i Gnesta!

/Bengan

Ps. Roffe ville ha med den här bilden i bloggen också! Här står han på "stäppen" uppe vid Grövelsjön! Å ni som e litet känsliga, fråga inte vad de där röda märkena under halsen kommer ifrån...

 

 

 

 

 

Postat 2013-12-06 18:04 | Läst 1557 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2125 / Håller på att rensa ut bilder, bla på Flickr men även Fotosidan. Många bilder e nog ingen bra lösning!

 

 

 

Man kan väl kalla det för städning också, att rensa ut gamla saker, som man gör i källaren ibland, saker man inte använder eller kanske även vuxit ifrån! Även bilder kan man väl växa ifrån va? Och under rensningen på nätet kan jag inte låta bli att även se mängden av bilder som finns!!

E det de som är det viktiga i dag, mycket eller många bilder? De kanske hänger ihop med dagens arbetsproduktion, att göra många saker e bra, men kvalitet kanske kommer i andra hand!?

Råkade titta på en pool på Flickr, å de va c:a 38.000 medlemmar och det fanns 1.300.000 bilder i poolen  (Gatufotopool) Er'n nå'n mer än jag som undrar? Hur kan nå'n överblicka allt det här?  Och bilder som ligger längre ned i den här högen e nog glömda för länge sedan hur bra bilder det än är! Eller e det kanske oviktigt med en historisk överblick? Det kanske bara e dagskonsumtion som är det viktiga och vad som det handlar om? 

Men de e klart, de kan såklart vara en trevlig samvaro under konsumtionstiden, som att  byta hockeybilder! ;)  Eller få stöd i den existensiella ensamheten!  "Jag har massor av vänner! Se bara! Å dom ser mig! Både på Fejan, på Flickr, och i Twitter och på en massa andra ställen på nätet!"
   
Men det gäller nog att hålla igång hela tiden, för annars e man snart glömd!  Och tänk på, att när fotokompisarna kommenterar, glöm inte att kommentera tillbaka, för annars får du inga kommentarer själv till slut! Och kanske inga vänner heller!?

Men ändå, när så många människor lägger ännu fler bilder på massor av olika ställen på nätet varje dag, vad är det som det hela handlar om egentligen? Behov av bekräftelse, eller ett behov tröst (Dagerman) eller man gör det bara det för det går att göra så?  Jag kan inte låta bli att undra över det här i alla fall! Och att allt skall vara så mycket numera, och ständigt "nytt" hela tiden!

*
Och nu kommer det litet lugnare tankegångar, eller mer nördiga! Om Contax S!
Jag fortsätter att fota med Contax S ett tag till! Håller såklart med om att det e litet bökigt att fota med en analog kamera, å speciellt en Contax S! Sedan tar det tid att få fram bilder, å dom blir bilderna ofta inte så skarpa som med dagens teknik! Det här analoga, kan väl uppfattas som litet elitistiskt kanske, eller bakåtsträvande för andra, eller att man skall vara litet märkvärdig och sticka ut från mängden! Mobbningsvarning alltså! "E du så bra då?" ;)

Men jag tycker att fotograferande med tex en Contax S ger mig mer än att fota med en digitalkamera! Men Obs, jag kommer även i fortsättningen att ta bilder med digitalkamera, för det e inte det som det handlar om i grunden!

Nog för idag!
Slut för idag!
Kanske...  ;)

/Bengan

Ps. Å varför ha den här bilden i bloggen? Jag gillar bilden! Och ibland kan ögon räcka! 

 

Postat 2013-12-06 08:02 | Läst 2109 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 2124 / Hur klarar sig Contax S på Kocksgatan 24 då? Framkallade i morse och skannade nyss några bilder!

 

Contaxen klarar sig bra för sin ålder tycker jag! Det som jag berättat om tidigare, den ganska kassa sökarbilden och det mycket pilliga att ställa om tiderna, det löste jag genom att hela tiden köra på full öppning och bara använda en 1/50-dels sekund! Nu blev såklart några negativ tunna och några hårda, men det får bli så om man skall få nå't gjort med Contax S under de här omständigheterna.

 

 

Så det va "bara" att "kuta" omkring och fota!  Nu måste man såklart ställa in skärpan via den här litet gråa mattskivan, men det går, men det gäller att hitta skärpan snabbt och trycka av! Nu låter Contaxen när man trycker av, men då det e popmusik på hög volym i lokalen så hörs det knappast! Å se'n e det bara att vrida fram nästa bildruta!

 

 

Och ett annat litet problem, de e ju att ingen står stilla! ;)  Dom tränar här i lokalen om nu ingen har uppfattat det, å även om nå'n står stilla några sekunder, så andas dom häftigt och hänger och vilar eller gungar mot några rep i ringen tex!


Här e en av tränarna i arbete, han ropar kommandon, rör sig hela tiden, och vrider huvudet och tittar på en klocka som hänger på väggen bakom mig, å se'n ett kommando ut mot gruppen! Men här stod han stilla tre sekunder c:a! :)
Och som sagt, tycker i alla fall att den här sextioåriga kameran klarade sig rätt bra på Kockgatan 24!
Respekt, Contax S med Biotar 1:2/5,8 cm!

/Bengan 

 

Postat 2013-12-05 13:49 | Läst 1623 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 ... 9 Nästa