The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2298 / Time pass liksom, mao mera Slussenbilder.

 


Jag har ett litet speciellt förhållande till Slussen i Stockholm, bla då det varit min lekplats en gång i världen. Det började omkring 1946 då jag bodde hos min farmor och farfar på Brännkyrkagatan, och då låg Slussen inom lätt gångavstång med sina många intressanta grejer att undersöka, typ gångar, men även slussportar att kuta över! 

 

 

Se'n va avlösningarna för spårvagnar uppe på Södermalmstorg, och ett matställe för personalen låg vägg i vägg med ingång T-banan, och då vissa arbetspass hade en "matrast" på en tre till fyra timmar mitt på dagen så fanns det gott om tid till att gå runt en del, och då bla i Slussen.

 

 

 

Se'n har jag ju promenerat över och förbi Slussen otaliga gånger under åren, men nu börjar tiden rinna ut för den här trafikkonstruktionen.

/Bengan


Ps. En kallfront passerar idag Östra Svealand, och det är nästan tio graders skillnad på frontens båda sidor,  å SMHI säger risk för regnskurar, jag tycker nog litet mera...

 

 

  

Inlagt 2014-04-29 07:12 | Läst 4234 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.





(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tar några äldre, man vet aldrig när dem skulle behövas :D