The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2366 / OBS! Detta är inte påhittat! Det här e sanning, jag lovar!

 

  

 

Tillbaka efter en fjällvecka,  å nu skall ni inte tro att det här en en skröna som jag kommer att berätta om, för det här e verklighet....fast ändå Tv på nå't sätt! Och en bakgrund till den sanna historien kommer här!

En gång för länge sedan så införde man digital Tv i Sverige, och då blev det ingen Tv för oss! Det va ingen personlig vendetta mot det digitala, utan vi kom aldrig till skott med att skaffa en digitaldosa, eller va det nu va som behövdes, och så vande vi oss av med att ha Tv!

 Vi slängde vår gamla svartvita Tv och anmälde icke Tv-apparatinnehav till radiotjänst i Kiruna! Men vartannat eller vart tredje år ringde nå'n från Kiruna, och frågade, "Ni har väl inte Tv i alla fall?" Nej, sa vi som vanligt, men en gång brast det för den som ringde från Kiruna, så hen väste fram, "Alla har Tv!" Å det blev inte mycket bättre av situationen att jag sade, "E det så illa?" ;)

Nåja, åren gick å så kommer det in Tv i mobilen och i datorn och någon på Svt kommer på den ljusa idén att börja ta ut licensavgifter på datorer också! (Oss emellan, så skull jag nog ha väntat med den ljusa idén tills de rättsliga prövningarna va klara hela vägen! Men man kunde ju haft dåliga rådgivare, de kan ju även kejsare ha!)

Så man började ringa upp folk, jag vet inte efter vilka kriterier, men två gånger fick jag samtal från Kiruna, första gången så sa handläggaren att för mobiltelefoner behövde man inte betala! Bra tänkte jag, för hen skulle sett min Nokia mobil från 2002! Nästa handläggare verkade vara mer påläst, så det va bäst att betala tyckte vi, lagar skall följas!  Tv borde ju kunna lagar å sån't vad gäller att titta på Tv!

Så vi anmälde vårt datorinnehav till SvT och det drogs en avgift varje månad! (Inte för att vi kunde se speciellt mycket på Tv med den uppkoppling jag har på min dator, men på min frus iPhone kollade vi på Melodifestivalen tex!)

Men så kom det här utslaget från domstolen, och jag kan misstänka att någon på SvT citerade den danske prinsen! Ni som kan er Hamlet, ni vet det där med blekhet! :)

 


Nu skulle man också tänka på saken hos Svt om man skulle betala tillbaka inkasserade datoravgifter, så jag sände ett mail med en fråga hur det nu blir med betalning/återbetalning för datoravgifter, för vi hade fortfarande ingen Tv-apparat! Inget svar på det mailet ännu!

Så kom information på Tv att Svt betalar tillbaka datoravgifterna och i förra vecka kom pengar tillbaka på mitt konto med ett förklarande brev att man följde domstolens beslut! Å det är väl bra!

Å så här långt, inget direkt upphetsande, man kan väl ändå sammanfatta det hela väldigt snällt, att det va Hamletblekt av SvT att ställa till det så här för sig! Merjobb e ett lätt ord i sammanhanget!

Men nu kommer själva slutklämmen! Håll i er! :)

I dag fick jag ett kuvert från Kiruna/SvT, med uppmaning om att betala Tv-avgift!
Med faktura och allt!  Och på baksidan, i det finstilta, står fortfarande texten, att innehav av en dator med internet innebär Tv-avgift! :)

Skall jag då betala in en avgift för mitt datorinnehav igen, och få tillbaka pengarna senare? :) 

Å visst e det spännande  att vara tillbaka från fjällen! :)

/Bengan

 

Ps. Frågade Roffe varför han stod på trädstammen i den där litet underliga ställningen?
"Jag lufttorkar efter badet", sa han!

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-06-30 21:05 | Läst 4627 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Man får väl skylla på dålig tajming :).
Svar från Benganbus 2014-07-01 09:49
Eller icke kommunicerande avdelningar! ;)
Jag har i alla fall sänt en avregistrering av vårt TV-innehav, eller jag förtydligade det hela,
med att be dom att inte ta ut en avgift för mitt datorinnehav, för det finns domstolsutslag på att det e fel att göra så! Vi får se om det fungerar! ;)

För att Svt skall kunna lägga ned sin kraft på det dom e någorlunda bra på, på Tv-programmen,
så borde Publik Service-avgiften, eller vad man skall kalla det, tas ut via skattsedeln!
Det skulle bli enklare så! Även för Svt! ;)
/B
hej halå Bengan!tycker du ska ta å skicka in en bild till dom berörda där uppe i Kirruna på huset med öppen dörr så kan dom se själva.ha en trevlig dag med Roffe//Ronny.
Svar från Benganbus 2014-07-01 09:43
Försäljare brukar konstigt nog ha svårt för mig, även då Tv-kontrollanter kan jag tänka! :)
Ta tex Jehovas vittnen, dom kom inte tillbaka, trots att jag bara berättade helt kort om Thomasevangeliet!
Läste bla. högt ur en bok!
Och vad gäller Tv-kontrollanter, så har jag en massa ideér om hur kontrollen av det hela skulle kunna skötas, och vilka program jag gillar på Tv, så vi skulle ha mycket att snacka om! ;) :)
Och jag skulle även visa min internetmaskin! Den e från 2002 med Windows XP!
Fast jag kör med Google Chrome när jag tittar på Youtube, men bloggar via Explorer! :) Funkar bra!
Och betänketider, som det ofta blir på min dator, det e bra! ;)

Ha en trevlig dag du med Ronny!
Vi hör och ses!
/Bengan