The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2419 / Om en vecka så är det Gnesta Konstrunda! För femtonde året!

 

 

 

Gnesta Konstrunda firar i år sitt femtonårsjubileum sedan starten 1999. Med trettiofem utställande konstnärer! Jag själv har nog varit med på Konstrundan en sju till åtta gånger och visat mina bilder, men på litet olika ställen. Första åren höll jag till hemma i en litet källarrum, men det blev litet trångt, så nästa steg va att hyra in mig på något större ställe på orten, bla i en utställningslokal på en gård utanför Gnesta, men nu är jag hos Åmells möbler i centrala Gnesta sedan några år, och det fungerar mycket bra!

 

Och vad är en Konstrunda! Jo, ett antal konstnärer i en kommun eller område visar sina alster under några dagar för konstintresserade, antingen i hemmet eller i en lokal! Konstrundan anordnas ofta av en Konstrundegrupp, som sköter antagningar, reklam, information osv. Och konsten kan vara tex måleri, skulptur, teckning, grafik, foto, textil, konsthantverk, keramik och glas! Och man kan såklart även köpa konst hos konstnärerna!

 


Så är ni i närheten av Gnesta nästa helg, 6-7 september, passa gärna på att besöka några konstnärer! Många mat och fikaställen är också öppna under de här dagarna!
Mer info här om Konstrundan!

Å jag håller som sagt till hos Åmells möbler, och är ni intresserade av möbler, riktiga handbyggda svenska möbler, passa då på att gå en runda bland möblerna hos Åmells också!

Och om en stund skall jag ned till Art Lab med min tavla till Samlingsutställningen! En Samlingsutställningen innebär att varje konstnär har ett verk hängande på en central plats i Gnesta, där man kan se ett exempel på den teknik eller typ av konst som konstnären använder, för att sedan kunna planera sin rundtur till konstnärerna nästa helg!

Välkommen nästa helg!
/Bengan

 

Strax, inga fler insatser...

 

 

Inlagt 2014-08-30 09:30 | Läst 6729 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver