The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2764 / Ett fönster mot världen! Internet! The Brave New World!

.

Man kan överblicka och kanske även tycka sig uppleva världen via internet! Visst e det fantastiskt! Speciellt nu när det regnar! Sitta och se och uppleva en massa saker, som man annars inte kunde göra innan internet! " The Brave New World!"  Man e som på en bio nästan hela tiden! Det blir även som en slags karta, en visuell karta för livet! Verkligheten har tagit en annan form, kan man kanske våga att påstå!

Förr tex så hade man en vanlig papperskarta när man fjällvandrade! Som man såklart plastade in! Och kartan behövde även uppdateras då och då, för vissa delar av naturen stämde inte riktigt med kartan! Det märkte man när man va ute i fjällen! Mest berodde det på att kartan hade en för liten skala, små branter eller stenar, typ flyttblock fanns inte utsatta på kartan, å inte regn heller för den delen, o bäckarna rann olika år från år, men så är det, en karta e en karta, verkligheten e något helt annat!

Som internet, för internet e nog en slags karta av verkligheten, men verkligheten är mycket mer! Mer än mer! Å verkligheten är för mångfacetterad också, för att kunna beskrivas via en karta!

Men de e klart, gjorde man en fjällkarta i skala 1:1 så blev den nog ganska bra ändå! (Men kanske litet krånglig att veckla ut, å då man vecklat ut den så täckte den hela naturen, men som sagt, det blev nog en bra karta!)

Så hur man än vrider och vänder på det hela, så är nog kartor och berättelser och internet och bilder, en trevlig och spännande och även en annorlunda verklighet, men blir bara ett approximativt värde på verkligheten! För att få ett mera rättvisande och exakt verklighet, så måste man nog ge sig ut i "terrängen" då och då!  Kanske mer än bara då och då!
Så även idag då det regnar! ;)

/Bengan

.

Inlagt 2015-03-29 12:44 | Läst 5701 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver