Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3012 / Sportfoto med en iPhone 4S

(Förstora gärna bilderna)

Det finns en mycket livaktig orienteringsklubb i Gnesta som anordnar en massa kul saker, och i dag va det terränglöpning för hårdingar, ett lopp som kallas Kärruset! Löpningen går genom skog och mark och gärna över och i några vattensjuka ställen, typ diken och kärr!  :)

.

Jag hittade en bra fotograferingsplats efter ett krondike! Efter att löparna "sprungit" genom det här diket, som va mellan 1 till 1,5 meter djupt, så gick det ganska långsamt i slutet av diket, och där stod jag och kompisen och fotade när löparna klev upp! :) 

.

.


Det blev en spännande och händelserik dag, där både jag och iPhonen blev blöta och nedstänkta! :)

/Bengan

Ps. Å jag tycker iPhone 4 S klarar sig bra här! Det enda man behöver tänka på de e att vara hyffsat nära motivet! Man kanske inte behöver så mycket mer kamera till en blogg!? ;)

Postat 2015-10-25 17:01 | Läst 1600 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3011 / Mera Nickel-Sonnar!

.

Håller som sagt på att fota med en Nickel-Sonnar 1,5/5 cm från 1933 på en Leica via en adapter från Kipon! Å det går väl, men en ny och bättre adapter e förhoppningsvis Pg, för den här Kiponadaptern e aningen litet oexakt tycker jag! Fotovännen Ulf har hjälpt mig med en beställning av en Amedeoadapter speciellt framtagen för Contax 50 mm RF-optik! Amedeoadaptern går ända ned till 0.6 meter, och det e bra!

Nu kan såklart nå'n undra vad e vitsen med att fota med en gammal optik, aningen repig, och utan antireflexbehandling, när det finns så mycket mer moderna och lättjobbade saker!
Och det går bra, att undra alltså! ;)

Här en bild till tagen med den drygt åttioåriga optiken! Utomhus, gråväder, Bl. 4 och 1/500 på Tri-X 800 ASA! Gammal D-76  i 12 minuter verkade lagom.  Förstora gärna bilden!

Skall även pröva Nickel-Sonnaren på en Contax II i veckan!

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!
Skrev tidigare fredagskväll, man undrar liksom... ;)  
/Bengan

Postat 2015-10-24 20:38 | Läst 1421 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3010 / En Nickel-Sonnar från 1933 på Leica och hur!

.

Har fotat med en Nickel-Sonnar från 1933 på en Leica några dagar. Kräver en del koncentration! Och så e det knepigt att ställa avståndet! Optiken sitter i en adapter och avståndet på den e uppmärkt i feet, därför också svårt med hyperfokal som kunde vara en dellösning! :)

Och då undrar säkert nå'n, varför hålla på så här då när det e så bökigt?
Bra fråga! ;) 

.

Men så här ser det ut! Bländarringer sitter närmast kameran på den här optiken, och när man tar i optiken för att ställa in avståndet så greppar man bländarringen också! :) Och när det skall gå fort att ställa avståndet, så rubbar man såklart alltid bländarinställningen! Å här ser man avståndskalan i feet! Bökigt att fota hyperfokal för en fotograf som e van vid meter! ;)

.


På stillasittande motiv går det mycket bättre! Men när man ställt in avståndet, så måste man ändå kolla så man inte rubbat bländarringen samtidigt! Optiken e litet repig och har ingen antireflexbehandling! Men jag tycker det funkar bra att fota med optiken i gråljus, som här!

Filmen e Tri-X framkallad i D-76, exponering 800 ASA!

Slut för tillfället!
/Bengan

Ps. Å det här med att fota bökigt! Jag tror det e mycket en utmaning, men även själv få känna på hur det va att fota förr! 

Postat 2015-10-24 00:13 | Läst 1530 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3009 / Ibland säger en bild mer än ord! ;)

OBS! Skall inte sälja den här, de e bara ett exempel! :)

Sitter och tittar på begagnatmarknaden här på Fotosidan och saknar bilder! :) Jag menar, skall man sälja nå't på en fotosida visst vore det passande med bild på objektet? Fotosida och bilder passar väl bra ihop!? (Nu finns det bilder på många annonser, men det finns många annonser utan bilder också)

Men man kanske inte tänker på det när man skall sälja kameran att det går att ta en bild på den! Man har ju sluta fota med den kameran man skall sälja, och kanske då också slutat helt att fota! Eller så har man ingen annan kamera, kanske bara en iPhone!  ;)

Nåja, man kan sälja saker på olika sätt, de kanske funkar bra att sälja utan att visa det man skall sälja! ;)

/Bengan

Ps. Jag har suttit och tittat i några auktionskataloger under några dagar, där e det bilder! Men det kanske e annat, för katalogen e ju på papper! ;)

Postat 2015-10-23 13:57 | Läst 1404 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3008 / "Eine Leica ist wie ein Porsche"

.

Fick ett brev från Tyskland i dag med en tidningsartikel! Kul och trevligt! När jag tar en påtår senare skall jag läsa artikeln ordentligt! Tack för den artikeln vänner i Tyskland!

Enligt artikeln så betalade någon 2,16 miljoner Euro för en av de första Leicorna!

Annars så va det fika på Tårtan i går med många intressanta samtal och hembyggda kameror och mycket diskuterande! Och fotografen Engman hade en bild med sig som visade kamerautrustning på 1950-talet.  Bilden kan ha varit från DN eller Kamerabild!

.

Bla så såg jag den här utrustningen på bilden! En Canon 1,2/50 mm på en Leica III f med Leicavit och extrasökare!

I em skall jag framkalla film! Men först en längre vända med Roffe!

Ha det!
/Bengan

Postat 2015-10-22 14:10 | Läst 1565 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa