Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3143 / Best Persian! Viktigt vetande eller...? Och sist om Drönare!

Tidningarna vilar upp sig i värmen efter utevistelsen medans jag pysslar i köket!

Morgonrutiner e viktiga, eller tvingande, kanske man bör säga i stället, för vem sätter annars på kaffe, tänder i spisen och hämtar in morgontidningarna! Å i dag fredag är det också sophämtning, så när jag hämtade tidningen så körde jag även ned soptunnan till vägen så hämtningen går lättare för hämtarna! Vissa yrkespersoner e VIP för mig!

.

Nu har jag drukit kaffe, ätit smörgås och skumläst de här två morgontidningarna, så skall jag läsa litet mera noggrant under andra varvet! Det va några artiklar som va intressanta!

Och Roffe sover! Normalt när jag planerar att gå ut utan honom, så märker han mina planer några timmar innan, men när jag går ut och hämtar tidningarna, och även bullrar litet med soptunnan, så bryr han sig inte! Förklara det den som inte e hund!

Vad gäller maten i dag, så skall jag försöka få min fru att köpa hem mat från Hötorgshallen! Vi handlar middagsmaten där ibland, eller rättare sagt min fru handlar när hon e på hemväg från jobbet! Men förra gången så va jag också med och vi hittade ett Libanesiskt eller Turkiskt matställe som sålde färdiga rätter! Vi fick hjälp med att plocka ihop middagen! Även om vi e bra på grönsaksrätter, här låg vi helt klart i lä! De va det bästa jag ätit på mycket länge!

Å vinet e redan fixat, hittade själv en flaska, utan att fråga personalen! Kan ibland själv! :)
En flaska Valpolicella Ripasso 2013 från Pasqua! Jag gillar Ripassoviner! Hoppas den nu går att dricka också! 

Och så, mina vänner, i dag e det ölnyheter på Systembolaget, Brooklyn Black Chocolate Stout har inkommit för 2016! Så här va den 2015! Tät, svartbrun färg. Stor doft, rostad, maltig med inslag av mörk choklad, kaffe, vörtbröd, lakrits och sirap. De e en smakrik öl mao! Och det här e en öl att sitta och läppja på tillsammans med en god vän, inte att hinka i sig! 
Serveras vid cirka 10-12°C ! Källarsval alltså! :)

Så nu får IPA och APA vila sig ett litet tag!

.

Och fortsätter med Russaren på X-E1:an!
De va allt för tillfället! Eller för idag i alla fall!

/Bengan

Ps. Glömde! Best Persian alltså! Olle Säverman skriver på sista sidan i DN om bensinstationer och bensinmärken, och berättar att BP inte alls betydde det som de flesta tror, utan från början va det Best Persian!

Ps 2. Och sist då alltså, om drönare! ;)
http://www.svt.se/nyheter/ornar-ska-jaga-dronare 

Postat 2016-02-05 08:04 | Läst 1997 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3142 / Next Lomography Jupiter 9+

Nåja, nu skall vi ta det litet lugnt! Tycker nog att Russar och Jupiter 3 va ett bra val! I alla fall att börja med! Drömmen vore nog om man hittade ett tidigare levererat normobjektiv! Kanske någonstans i Ryssland! Tex då ett Zeiss Biotar 1:2/4 cm! Och att Zenit sedan gör en replika av det objektivet i Leicagänga! :)

.

Men tills dess får vi nöja oss med vad som bjuds, eller hitta på egna lösningar, som den här! En Sonnar 1:2/12,75 mm till Fuji X-E1! ;)

/Bengan

Postat 2016-02-04 09:15 | Läst 1492 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3141 / Fotografins problem, e det att man härmar måleriet?

Men de e kanske inte så konstigt, vi som fotograferar har väl då och då en tanke om att även vara fotokonstnärer, även om det blir i smått! Och i dag är det nog ännu lättare med alla de "konstnärshjälpmedel" som det finns i de flestas datorer!

Och om det nu e så här, kan det vara begränsande för fotografin? Jag menar, att många bra fotografer kanske fastnar i ett slags "kameramåleri",  i stället för att hitta fram till en intressant och kanske även en personlig och nydanande fotografi?

Och när vi bedömer fotografiska bilder, så kanske vi fortfarande bedömer fotografin som vi gjort med tavlor/måleriet?  Som man bedömde bilder på 1800-talet? Komposition, gyllene snittet, balans i bilden osv, osv?

.

Jag gillar svartvitt, även om verkligheten inte e svartvit! Kanske de det just därför! ;)

.

För övrigt så fortsätter jag med Russar 20 mm på min X-E1, trots att det nog inte blir till 100% skarpt! Hittade en 28 mm sökare som funkar bra med brännvidden 20 mm!

Och ute snöar det, och Roffe (vår hund) sover fortfarande!
Då får jag tid för att blogga! :)

/Bengan

Postat 2016-02-03 08:46 | Läst 1969 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 3140 / Den mätta dagen...


Den mätta dagen är inte störst, så känns det ofta för mig i alla fall! Kom att tänka på det när jag nyss läste i Vi i Villor, eller vad tidningen nu heter, där man ständigt kan göra det mysigare för sig i villan! Golvvärme, extra braskamin, uppvärmt uterum, bubbelpool och bygga om köket igen och se'n får man det mycket, mycket myspysigt hemma!

För några år sedan så gick vi på skidor i motvind och snöfall fram till Rybäckskojan! (Ligger bortom Idre!)  När vi kom fram till den lilla stugan fick vi skotta så vi kom in, och inne i stugan va det kallt, och det hade yrt in snö, så vi fick sopa ut snö och sedan bära in ved och tända i den lilla spisen som stod mitt på golvet! Vi tog sedan fram sittunderlag och matsäck och sätter oss till bords, först med jackor på, men efter ett tag när värmen från spisen kommer så åker jackorna av och vi kan även hänga upp fuktiga kläder på det snöre som finns i taket! Ute hör vi hur vinden bullrar, ser det täta snöfallet, men inne i stugan är det nu varmt och mycket skönt! Vi sitter och äter och småpratar, och värmen gör att en skön trötthet kommer smygande i kroppen! 
Jag tycker nog det här myset slår myspyset i vilken villa som helst! ;) 

Men just nu får jag nöja mig med vedspisen vi har i köket! Å den värmer också gott! Men den sköter sig inte själv, som många moderna värmekällor gör. utan ved måste läggas in med jämna mellanrum! Och jag blir litet skönt trött även av värmen från vedspisen, och skall ta nu ta en påtår! 
Ha det bra ni med!
/Bengan

Postat 2016-02-02 09:30 | Läst 1926 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7