The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3954 / Det här med roddarbänken tills man blir ännu äldre!

Trappan 2

Jag menar, det här med att jobba mot den övre gänsen, typ 69 år, det e inte så himla enkelt som man tror! Vissa människor e friska och vill och kan jobba längre, andra borde jobba längre, då dom tjänat litet under åren, typ deltidande kvinnor, men de orkar inte! Och arbetsgivarna är tveksamma till att ha äldre arbetskraft kvar! För dom äldre e ju inte så förändringsbenägna och inte så billiga som yngre arbetskraft!

Visst låter det här som en intressant ekvation! :) Så det blir nog som vanligt, de under åren hälsomedvetna, med bra lön och intressanta fulltidsarbeten, kommer att få en intressant och bra ålderdom! :)

Ha nu en fin start på arbetsveckan! De e ju långt till pension, och längre kommer det att bli!

/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!


Inlagt 2017-11-27 06:45 | Läst 4633 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Själv har jag tidigare tänkt att jobba vidare några år efter 65 eftersom jag har en fru som är sju år yngre än jag är. Men ju närmare jag kommer pensionsåldern desto mer tveksam blir jag till att jobba några extra år... Nu är det snart bara sex år kvar.
Svar från Benganbus 2017-11-27 09:01
Jag fick ett erbjudande att gå i pension vid 63, men jag sa till en arbetskamrat att jag kände mig frisk och kry och kunde nog tänka mig att jobba några år till! Arbetskamraten sa, "du känner dig frisk och kry just just nu ja, men du vet inget om din hälsa om några år".
Det argumentet hade jag inte tänkt på!
Så jag stämplade ut, och det har jag aldrig ångrat!
Och jag har dessutom haft tur med hälsan! :)
För statistik om att många lever längre och är friskare upp i åren är en sak,
tur är en annan sak!
Eller otur...
/B
Måns H 2017-11-27 19:56
Då det var ordinarie pensionsdags för mig så var det lågkonjunktur. Jag ville inte sluta jobba utan ha kvar arbetstider, arbetsuppgifter och arbetskamrater. Så jag klamrade mig de två år som gick dåförtiden och öppnade sen eget. Inga stora pengar men har haft turen att ha lagom att göra och fått träffa många människor.

Att jobba på max och sen klippa av tvärt tror jag är skadligt. Men ett planerat skifte från jobbet till nåt annat man tycker är kul eller meningsfullt behöver ju inte betyda förvärvsarbete!
nyanders 2017-11-27 21:31
Jag jobbar på Scania, och när man blir 62 har vi tjänstemän en möjlighet att få något vi kallar 80-90-100. Man jobbar 80%, får 90% av lönen och Scania sätter av motsvarande 100% lön till pensionen.
Om jag har tur så finns det erbjudandet kvar när det är min tur och då kommer jag att ansöka om det.
Svar från Benganbus 2017-11-28 09:32
Fick ett erbjudande om ett liknande jobb då jag gick i pension, men det va försent!
För jag hade under ett halvårs tid smakat på ledighetens sötma, å då va det kört! :) :)
/B

Ps. Men jag tror det e bra att ta i beaktande, att man ofta inte blir friskare när man blir äldre!
Oftast inte i alla fall!
Och då gäller det att passa på så livet inte bara blev arbete!