The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4039 / "Det där e sjukt! "

Den kommentaren fick jag för en tio år sedan när jag fotade inne på Stadsbiblioteket vid Sveavägen! Jag fotade bilder på väggarna, bilder ur Iliaden, när en man gick förbi och sade, "Det där e sjukt!"  Ok tänkte jag, det e väl bara å hålla med, så jag sa, "visst är det så!"

Tänker på det när jag fotar med en del äldre objektiv jag har, objektiv som kanske har ett visst samlarvärde, och där någon annan skulle ha objektivet liggande i vitrinskåpet! Men jag tycker det är intressant att se hur äldre objektiv klarar sig i dag, å det gör dom, nu när det e så lätt att sätta äldre objektiv på en digitalkamera och prova! Men jag e såklart rädd om grejerna!

Och jag tror att konstruktörerna till de här objektiven inte har något emot att jag fortsätter använda deras konstruktioner, och på så sätt uppskattar det dom gjort! Jag litar helt på min magkänsla i det fallet! :)

Även om nå'n i nutid kanske också säger, "det där e sjukt! Köp nya objektiv i stället, för det kommer ju nya hela tiden!"   :)

Å Tårtan alltid på en onsdag!

/Bengan

Inlagt 2018-01-30 18:35 | Läst 2443 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kör hårt med dina gluggar ;) hinner inte med tårtan i morgon, hängde massa jobb på mig :(
Svar från Benganbus 2018-01-31 06:49
Tråkigt! :(
Kan du inte fixa en punka på bilen! :)
B)
Som alla mår nog objektiven bra av att motioneras.
Det du håller på med är ju en typ av glasåtervinning och det ligger ju i tiden!
/MA