The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4155 / Före syndafloden! Fanns internet då?

Vad gäller läsningen i DN så läste jag i dag att "Unga förstår inte plikten med värnplikten"! "Man e inte van vid att ha skyldigheter", säger Sofie Engström, presskontakt på Rekryteringsmyndighten.
Men visst skall vi ha ett starkt försvar, självklart! :)

Efter läsningen av DN så surfar jag runt en del på nätet och ser vad som finns! Och visst finns det!  Jag lovar! (Nu menar jag inte porr, våld, knark och att köpa vapen, som är de största ämnena på nätet, utan mer vardagsläsning, typ diskussioner, även vetanskapliga, på sidor typ "Familjelivet")
Nu e det inte invandring eller liknande som man kan diskutera, utan det är även mera vardagsvetande!

Och jag anar att mycket av det här "vetandet" kommer från nätet! För man säger ju ofta det! "Jag läste det på nätet!" Och ibland säger man bara, "Jag läste det någonstans!" Och misstanken är att någonstans också e nätet!

Ok, men jag tror det e svårt att hålla ihop nödvändiga organisationer, som ett land tex om "vetandet" är alltför spritt som det är numera, och då det även finns alternativt vetande!

Det e nog inte lätt att "driva" ett samhälle med all den information som finns idag,
så politiker skulle jag absolut inte vilja vara!

För övrigt så fungerar Fuji X100S oklanderligt! :)

/Bengan

Inlagt 2018-04-30 10:06 | Läst 3614 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nej, man är inte van vid skyldigheter och då blir det lite hur som helst.
Läxläsning är (var) en skyldighet som hänger på gärsgårn och snart är det väl frivilligt att gå i skolan.

/Stephan
Svar från Benganbus 2018-04-30 14:00
Vi kommer från en annan tid Stephan! Tycker vi har lyckats bra trots det! :)
/B
Nätet kan man ha många synpunkter på, också jag, men på ett sätt är det mer demokratiskt än konventionella media eftersom alla som vill kan komma till tals. Så speglar det nog också bättre verkligheten, vare sig vi gillar den eller inte, bättre än gamla media. Porr, vapen och brott av olika slag är ju (tyvärr) inte ngt nytt i samhället, Nytt är att allt syns på nätet, nätet speglar den verklighet som finns. På sikt tror jag det är bra, förr i tiden fanns allt det där också, men syntes inte för de flesta av oss. Nu när vi ser kanske vi kan fundera mer över hur vi vill förändra? Hälsningar/ Björn T
Svar från Benganbus 2018-04-30 18:06
Förr i världen så fick man välja ombud så inte alla pratade i mun på varandra! :) ;) Nu e det fritt fram för alla, men jag undrar hur många som orkar leta i den här högen för att hitta något viktigt att lyssna på! Nåja, litet hårddraget sagt kanske, men något ditåt är det nog! ;)

Och förr hade tex de politiska grupperna inte lika lätt att få kontaker runt om i världen, och även få medlemmar! Men IS har lyckats mycket bra med internetinformation! Det hade inte fungerat utan internet!

Och så darknet, som inte så många fattar vad det är, det är sannolikt halva internet, men osynligt, där gör man affärer! Och alla synliga kanaler och även osynliga, är en affärsdrivande verksamhet, som vi medborgare inte kan göra något åt! Vi får bara vara med, trycka gilla, och det verkar räcka! :)

Men det finns såklart bra grejer också, att köpa billiga prylar från Kina, betala räkningar, kolla på filmer och vara ständigt uppkopplad osv, osv, och det är det vi är upptagna med, så vi märker inget annat!! :)

Nu e det här inget svar till dig Björn, eller kritik mot ditt inlägg, utan det blev bara en fortsättning på min blogg! :)
/Bengan
Khalad 2018-04-30 22:55
Inget att invända, håller med om det mesta :-) Darknet vet jag inte mkt om men det är uppenbart att jag bara anar ytan av vad som finns. Även om det finns kodade sajter som man inte släpps in på utan godkännande gissar jag att merparten av darknet bara är begravt under massor av annan info jag aldrig söker på, inte gömt eller slutet i egentlig mening?/ Björn T
Skyldigheter kan väl "någon annan" ta hand om.
Svar från Benganbus 2018-04-30 18:09
Jag brukar vara nå'n annan ibland,
om någon har tappat en hundbajspåse med innehåll på trottoaren typ! :)
/B