The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4196 / En ganska onödig blogg, så va inte så nyfiken, utan läs nå't annat!

Håller på och experimenterar med olika inställningar på X100 och X100S! Svartvita alltså! Får en del hjälp såklart! Å tycker att den gamle, X100 alltså, funkar bra den med! Ibland blir jag litet fundersam på varför jag köpte X100S! :) Nåja, priset va så lågt, det e en sak att skylla på, och så va den i nyskick! Och så va det ett motljusskydd till!
Det där snygga ventilerade motljusskyddet! Hade väl tänkt mig en svart X100S, men kromade kameror  e "det nya!" Man ser ut som en turist! :) Ingen bryr sig! Ok, någon brukar såklart komma fram och fråga, "det där e en gammal kamera va?" :)

Och nu svär jag i kyrkan, jag saknar inte min M Leica! Trots att vi varit ihop i över femtio år! Men relationer kan inte bara bygga på hur fint det va när vi träffades! Då va vi unga och nykära! ;) Å jag vet såklart att nästan alla berömda fotograferna hade en Leica eller har haft en Leica någon gång! Jag har många av de böckerna! Kolla på bilden ovan! Men det va då de! Time pass liksom! Man måste kunna utvecklas i en relation! Ursäkta mig Leica! Jag har i alla fall en Leica M4 på bokhyllan!
Det va nog den bästa M Leica ni gjort! :)

För övrig så har en junior kladdat på Godsmagasinet (Gnesta-Planket) så jag skall ringa Kommunen i morgon för övermålning!

Och nästa Tårta, fotofikat alltså, och den sista träffen för Vårterminen, den tar vi på Kafé Valand i Stockholm! Inget lever för evigt så det gäller att passa på!

Så vare med det! Och som sagt,
hoppas ni läst någon annan blogg!
/Bengan

Inlagt 2018-05-28 21:34 | Läst 3702 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En sådan uppmaning är svår att motstå för en motvalls käring som jag, det blir som den berömda apfällan.
Och jag tycker det är starkt att kunna gå vidare i livet, att skapa sig en ny grund att ta avstamp från och åtminstone i någon mån följa med i förändringarna som sker omkring oss, särskilt som jag har förstått att det inte görs okritiskt.
//GöranR
Svar från Benganbus 2018-05-29 16:54
Tack för analysen! :)
/B
Publish or perish. Jag läste rubbet.
Svar från Benganbus 2018-05-29 16:55
Hoppas det gav dig något litet i alla fall! :)
/B
Måns H 2018-05-29 18:04
Absolut! Jag gillar ju språket och de oändliga variationerna.
Nu har min X100F kommit tillbaka från reparation (fokusfel och ohälsosamt ljud när kameran stängdes av).
Objektivet bytt och allt känns som nytt , det rimmade ju, ;-)
Nu när kameran är tillbaka inser jag att X100 är vanebildande.
/Thomas
Svar från Benganbus 2018-05-29 11:38
Tycker det är en bra och trevlig vana!
B)
2018-05-29 10:28   Leif Liard
Vilket datum blir det på Kafé Valand
Svar från Benganbus 2018-05-29 10:43
Nationaldagen, den 6 juni! :)
Å vi kör från 15.00 som vanligt!
/B
2018-05-29 15:22   Thomas Lif
Får man fråga var du köpt böckerna?😵
Svar från Benganbus 2018-05-29 16:53
På antikvariat! De e franska böcker, men jag tittar bara på bilderna! :)
Det står PHOTO POCHE på framsidan.
Utgivare verkar vara Centre National De La Photo Graphie.
Ministre De La Culture.
Om du inte märker en stor skillnad i autofokusen när det gäller både respons och säkerhet är det något fel på din X100S.
/Affe