Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4213 / Ingen gillade min bild trots 285 inklick! ;)

Fjädermoln!

Men det e klart, det beror ju på vilka bilder man visar också! Å så läste jag hos en kommunikations-förståsigpåare hos ett större företag, hur man skall kommunisera på nätet för att få vänner och kommentarer! Det e som all annan social samvaro, man måste ge och ta typ typ, " Vad intressant bild du tagit!" Annars får man inget tillbaka, typ" Vad intressant bild du tagit!"


Men Ok, nätet i ju ett socialt forum! "Här e jag, och så här äter jag i dag" osv, osv! Å vad gäller att visa bilder, har man vänner, så blir alla bilder man tar bra! Vilken fotograf man kan bli via nätet! Jag måste nog jobba litet på att skaffa fler vänner för att bli bättre fotograf! :)

Bilden ovan på fjedermolnet hade jag i en blogg för en vecka, fick 285 inklick, men ingen kommentar! Man kan väl gissa på orsaken, typ att jag har få vänner på nätet! Eller så va bilden totalt ointressant! Min fru tyckte i alla fall att bilden va intressant! :)

Så jag sände in bilden till en neutral plan för koll, Dagens Nyheter, och sidan N&N, och dom tyckte bilden va tillräckligt bra för att komma in på den sidan i dag fredag! Å på den sidan e det trångt, jag lovar! Det e som en tidningsredaktion va förr, här finns griniga grindvakter! Å inte känner dom mej heller!

Nog för nu, trädgården väntar! Å en startgrinig gräsklippare!  

/Bengan

Ps. Å jag som skrivit texter digitalt i olika former sedan 1980-talet, å har gått kurser på hur man inte skall skriva, så jag vet att långa texter e helt värdelösa i dagens snabba korta budskapsvärld! Men jag vill inte ha några snabbläsarna i min blogg! Det e planen! :) :)

Postat 2018-06-08 09:04 | Läst 1476 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4212 / Kort och gott om mat! Matfunderingar alltså! Trosfrihet också!

Södra Station

Vad är bästa maten att äta för oss människor! Min tro alltså!
Människan har ju utvecklats under en lång tid, kanske runt 1,5 miljon år, och då även vad gäller mag och tarmkanalen! Och vad åt man under den här utvecklingen då? De här tidiga homoniderna va ändå ganska smarta, man bodde där det va bra att bo, och där det fanns lättfångad och lättplockad mat! Man va inte dummare än så då! Numera e det litet svårare att bo där man vill! ;)

Lättplockad mat då va typ blandade frukter, nötter, rötter och liknande, och små vattenlevande djur som det va lätt att plocka vid en strandkant, typ musslor, larver och liknande! Och fåglars ägg plockade man såklart! Låter ändå som en ganska allsidig kost!
Och kropp och ämnesomsättning har anpassat sig till det här dieten under nå'n miljon år! Men visst va det kalas ibland, man lärde sig att plundra bisamhällen där det fanns honung! Nå'n gång i månaden kanske! Å den här sockerchocken nå'n gång då och då klarar kroppen av! Å så gick åren!

Senare upptäckte man att man kunde äta kött, för det åt ju andra djur, men det blev mest as man åt, för att jaga tyckte man nog va både farligt och onödigt med tanke på den andra maten man hade så gott om! Så köttätande va säkert ingen stor grej, det blev nog en liten delikatess då och då! Asgott liksom! Ock så gick åren igen.

Men se'n kom man på att man kunde plocka/skörda sädesfrön och mala och baka! Bröd e bra grej om man vill få fram mycket föda snabbt! Men kanske inte så väldigt nyttigt på sikt! Det här va för en 10.000 år sedan! Och man kunde även hålla bikupor för att göra sötsaker! Och hålla djurflockar i inhängnader för att mjölka och sedan göra köttprodukter av djuren!

Numera börjar forskningen få bra koll på vissa hälsonackdelar med det här kött, bröd, mjölkdrickandet och sockerätandet som kommit in de senaste åren!

Men det är svårt att ändra på vanor, och det finns även forskare som tycker det här är bra mat! Så det e i stort sett upp till var och en att göra som den vill! Å det e väl bra!

Tro, åsikts och matfrihet kallas det!
Så var'e med det!

/Bengan

Ps. Å vad gäller alkohol då! Tja, jästa frukter har det nog också funnits i några miljoner år, och människa e nyfiken, även om det inte va så ofta man käkade det här, så klarade nog kroppen en kul stund nå'n gång i månaden!
Sprit e ett senare påfund! ;)

Postat 2018-06-07 16:33 | Läst 1248 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4211 / Stödfikat på Valand i går!

Jag steg av på Station Odenplan!

.

Fikat e igång!

.

Stödet har varit stort för Valand efter fönsterförstörelsen, så läget e hyffsat fick ja veta! Det är litet underligt att Valand blivit drabbat två gånger på det här sättet! Och visst e det en attraktiv lokal om man nu skall ha konspirationsteorier!

.

Så här ser ett av fönsterna ut!

.

Lokalen invändigt är tung retro liksom!

.

Och jag undrar ändå om det inte finns en lattemaskin i något hörn!

Efter Valand så gick Ronny, Stephan och jag vidare till Kulturhuset för att hämta en bild för Gnesta-Planket!

.

Sedan hemfärd via pendeltåg!

.

Å så skall det väl vara en matbild också, det ligger för Sverige i tiden liksom! ;)
Men det blev bara en omelett till middag i går! Nåja, det va fetaost, oliver, rödlök, tomater och rucckola i omeletten, och till det bönor i inlagda torkade tomater och så sallad från eget land och en avocado! Och så en Gotland IPA till, så det här funkade mycket bra! Å så kunde jag läsa när jag åt, då Matte och Roffe va ute! :)

Det va det om den här dagen!

/Bengan

Postat 2018-06-07 08:38 | Läst 1270 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4210 / I dag stödfika på Konditori Valand

I dag tar vi en fika på Konditori/Kafé Valand på Surbrunnsgatan 48 i Stockholm! Det skall bli kul och trevligt att återse den här kulturpärlan igen! Och vad gäller alla äldre kultursaker i en storstad, man vet inte hur länge dom finns kvar! Så passa på, inget är för evigt!

Och det här blir även sista fikaträffen för vårterminen för oss som brukar fika på Tårtan!

Så väl mött i dag på Konditori Valand omkring 15.00!

/Bengan

Ps. För ett tag sedan fick Valand sina fönster förstörda, och självrisken vad gäller sådana här saker i Stockholm är hög, så det här är även ett stödfika!

Postat 2018-06-06 09:12 | Läst 1301 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4209 / Mera Galleri Fotosidan! :) Å så Kafé Valand i morgon onsdag!

Hänger i hallen!

No Man is an Island! :) Tack vare kommentarer i bloggen får jag funderingar! Måns Hagberg skrev i en kommentar, "hittade jag ett inlägg från David där han förklarade att det som brukade funka var bilder som skulle som skulle passa som tavla på väggen"

Ok tänkte jag, det va ett bra tips så jag kollade runt litet på våra väggar för att få nå'n idé! Vad har vi på våra väggar som vi gillar! :)

.

I mitt arbetsrum! Passar på en vägg? Nja, vet inte riktigt, det liknar ju den bildtyp som jag sände in till GFS, det bör nog vara litet mer vanligt tavelmotiv!

.

Hallå, här kanske vi närmar oss något! :) Den här köpte min fru i Italien! Kan vara nå't liknande att jobba på för galleri FS! Men då blir det nog en del jobb i Photoshop och det e jag inte så bra på, tyvärr!

Annars e det inte så mycket mer bilder på väggarna hos oss, det har funnits mer faktiskt, men folk plockar ned mina bilder som jag hänger upp, och tar hem bilderna till sig!

Skall i alla fall fundera på det här med GFS! Fast det e svårt att ändra stil, så man kanske skall vara vid sin läst! ;) :)

/Bengan

Ps. Å som sagt, Kafé Valand i morgon onsdag!

Postat 2018-06-05 20:15 | Läst 1124 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 7 Nästa