The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4447 / Firefox å en del annat! Typ Leica Standard å så e ölen slut!

Bilden e fotad med Elmaren på X-E1! Elmaren e nog ändå en sommaroptik! (Ölen e från 2017! Sista flaskan från källaren! Årgång 2018 kommer nog i februari! )

Å försökte även läsa DN på nätet i dag, så där lagom kul, då va det bättre att läsa en intressant artikel i ett tidigare nummer av pappers DN! Man lär sig bättre då! Å förresten så va det inga nyheter i den digitala DN i dag! Bara ältanden och återupprepningar, som en del kallar nyheter! Man skall undvika det onödiga, det är det som ger frihet! ;)

Har fått tag i en iPhone 5S som säkert någon redan uppfattat, och den funkar bra! Att ringa med alltså! Fello 95:- i månaden! Mycket av verksamhten i en så'n här modern telefon, de e att skicka kul grejer till varandra! De här e en nöjesapparat! Ni vet va jag menar va! :)

Jag skulle ladda in en DN-app och Svt-app, men då ville telefonen ha en massa uppgifter! "Tror du jag e dum va, de uppgifterna har du redan, varför inte ha en Ok-knapp i stället!" tänkte jag!

Pratade i helgen med en av mina yngre vänner om webbläsare och säkerhet! De här yngre tekniknördarna kan ofta mycket, men det e mest på ytan deras kunska ligger! Jag berättade att jag kör Firefox både på min gamla XP och min Windows 7 och fick en fågelholk till svar! Firefox, va e det? Jag har förresten Firefox Quantum på min laptopp! :)

Annars inga nyheter, de flesta verkar tolka världen efter hur långt man ser utan kikare! De här med fantasi, eller de som ser litet längre, dom börjar vi mobba redan i skolan! Å det verkar vara mest kvinnor som har fantasi numera i vuxen ålder, men tanke på hur många kvinnor som mobbas på nätet! För grabbarna som inte har vare sig fantasi eller kikare, dom håller i hop liksom!

Vad gäller miljön och klimatet, så e nog enda lösningen att vi sjunger "We Skall Overcome" tillsammans! För att börja diskutera livsstilsförändringar, speciellt med gubbar i min egen ålder ;) det funkar inte! "Jag har minsann ätit mammas köttbullar hela livet, å det har jag inte dött av!";)

/Bengan

Ps. Glömde, vi såg en bra film i helgen, "Måste gitt"  https://www.youtube.com/watch?v=hm92y39kOU8
Vad gäller Malou, så lyser det igenom i några kommentarer, att hon inte riktigt förstår det här! Inget konstigt med det! Å det fanns även skilda åsikter mellan skådespelaren och regissören vad gäller lösningen för förorterna! De e litet som frigörande pedagogik i det här, "Du måste själv ha vågat hoppet från trampolinen, innan du kan lära någon annan att göra hoppet!"

Inlagt 2018-12-26 10:00 | Läst 4272 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Klimatet - ack ja. Få man hör något annat nuförtiden? Jag kan därför avslöja att jag har levt återhållsamt hela livet och varit värden sämsta konsument - handlarnas hatobjekt. En sådan där slem typ som använder en inhandlad kapitalvara tills den går sönder - och därefter låter laga den! Köpa nytt vart eller vartannat år har aldrig legat innanför min horisont. Körkort och bil skaffade jag mig vid 64 års ålder, därför att det då blev nödvändigt för att klara min livsföring. Koldioxid kan jag alltså släppa ut som jag behagar - om man räknar som man skall, nämligen på livstidsbelastning av miljön.
Jag har alltså varit återhållsam hela livet, haft en inställning till naturen ungefär som de Nordamerikanska indianerna. Man skall alltså inte komma till mig och hojta om klimatet. Jag skiter i klimatet. Det får dom som ställde till det stå ansvariga för.
Hej,
Elmaren ser ut att va en bra optik för Juletid också.
Jag har använt Firefox så länge jag kan minnas. Funkar bra fortfarande.
Den ölen ser god ut.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2018-12-26 14:52
Jag måste ofta ta av mig handskarna när jag e utomhus och fotar med Elmaren på vintern! Kallt liksom! :)

Firefox e för oss gamlingar som har varit med ett tag! ;)
https://blog.torproject.org/tor-heart-firefox

Ps. Roffe hälsar!
TomasKronberg 2018-12-26 19:00
Nu när M$ nästan verkat ge upp med InternetExplorer - försöker med Edge, men går ju så där. Kör med Firefox tillsvidare, tycker inte om Chrome och Google som verkar vilja lägga beslag på hela marknaden. Vissa saker på nätet funkar inte om man inte har Chrome installerat. Tycker jag är lite skrämmande. Dessutom håller Google/Chrome koll på dig hela tiden. T.e.x vilka filmer på Youtube som du kollar på.

Logga in på: myactivity.google.com och kolla själva. Där kan man stänga av vissa funktioner (säger Google - fan tro't).
Johan Pihl 2018-12-27 17:14
Jag loggade in på myactivity.google.com för att se efter, och ingen aktivitet var sparad på mitt konto. Och då har jag ändå använt Chrome dagligen i flera år.
Man behöver ju inte logga in på google- eller gmail-kontot för att använda chrome-webbläsare.
Jag tycker att det är den bästa webbläsaren, den är enkel, och har en bra bokmärkshanterare.
Använder ibland Firefox och MS IE också, men inte lika ofta som chrome. Firefox tycker jag har blivit sämre med åren - tung och omständlig vad gäller bokmärkshanteraren och inställningar. Dessutom uppdateras den inte längre för 32 bitars system.
MS IE är rätt så usel, och funkar knappt ens att använda flash med. Jag har inte provat Edge, om den funkar bättre? Men vad jag förstår så ska MS lägga ner även Edge, eller åtminstone omarbeta den. Den ska framöver vara separat från Windows 10, om jag förstår saken rätt.
Firefox är ju bästa webbläsaren! Jag kollade noga innan installationen och det var entydigt så.

Har testat några andra av och till. Kör t ex Safari då jag vill surfa utan att acceptera cookies, det går lätt att stänga av rubbet. På DN hittade jag en intervju med Daniel Helldén miljöpartisten som landade på fötterna och fortsätter med miljöanpassning av Stockholmstrafiken.

Men jag tycker fortfarande att Firefox är helt OK. Man får jobba med att hitta en ergonomisk profil sen man laddat ner senaste ändringen, men snällt folk här på FS hjälper till.

Använder f ö Duck-duck-go som sökmotor. Dom uppger att dom inte säljer eller delar mina data vidare. Duck-duck-go funkar lika bra som Google utom i extremfall med riktigt gamla grejer på nätet.