Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4644 / Nu börjas det igen! Litet smygande, men det gäller att inte tappa kontrollen!

Men det e ingen större kris ännu, men jag får inte tappa kontrollen som sagt! Så gjorde jag en gång tidigare, tappade kontrollen alltså, men då kom en trevlig typ från sta'n och hjälpte mig! Jag höll med öl och korv å han jobbade! Men visst hjälpte jag till en hel del också! Men nu skall jag försöka klara mig själv! Men det viktiga e att inte tappa kontrollen som sagt, så det börjar skena iväg, som förra gången, utan nu måste jag hålla stenkoll på leget!

Tror det bara e tre exponerade rullar i kylskåpet just nu, men en rulle i en kamera e Pg in, å det kommer att rulla in mera! För jag har köpt två rullar FP4 också! Sommarfilm! Men har såklart några rullar Tri-X kvar för kvällsfoto! Å färsk framkallare har jag också köpt som skall blandas till!
Men tycker den svartvita filmen e litet dyr, 65 till 70 spänn rullen! Varför fota analogt då frågar säker någon! Ja säg det! :)

För övrigt så har Roffe haft en lättare sträckning i höger bakben, med det verkar ha släppt nu! Han va litet låg i morse! Å då blir vi också litet låga såklart! Men nyss så kutade han ut och skrämde iväg en skata från tomten, så det verkar vara bättre med benet! :)

Fotar just nu med sommar/dagskamera! En Leica IIIf med en Biometar 2,8/35 mm! Med FP4 då såklart!

Nog för nu!
Men mer kommer! :)

/Bengan

Ps. Funderar på varför Leica väcker sådana känslor! Blir nog en blogg om den funderingen framöver! :)

Postat 2019-06-16 20:13 | Läst 774 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4643 / Is That All There Is?

https://www.youtube.com/watch?v=LCRZZC-DH7M

Ha en fortsatt bra dag! :)

/Bengan

Postat 2019-06-16 09:16 | Läst 761 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4642 / Ibland får jag för mig saker, udda saker, och skriver även om dom, ursäkta mej!

Udda saker e ofta känsliga att skriva om! För man vet inte vem man väcker! Ingen tar skit liksom! I alla fall inte på internet! Å då skall man väl inte skriva om känsliga saker, kanske nå'n tycker! Utan bara skriva om nå't som inte väcker upp känslor! Litet lagom skrivande liksom! :)
Å andra sidan, när det e lagom, så va e det för mening att skriva nå't om det då! För om allt e lagom, då e allt ganska lika! Kanske nå't att fundera på! ;)

Men numera gäller det även att tänka på var man är, på internet alltså, för där finns det små åsiktspoliser som håller koll på oliktänkare! Åsiktspoliserna underlättar likatänkande för alla! Men ändå, vore det inte litet trist om all tänkte lika rätt! Å vem skall man då hacka på! ;)

Men till saken! Som kan vara aningen litet känsligt! Jag har under några år undrat om alla fattat Sune Jonssons riktigt riktigt? (Nu vet jag att det finns dom som fattat! Så då slipper jag dom i kommentarerna) Men Sune Jonsson är ofta ingen  dokumentärfotograf, utan han fabulerer en del i sina bildtexter! Sune Jonsson upptäckte i början av sin bana nämligen att om dokumentärbilden åtföljs av en litterär omtolkning av motivet,  det kan skapa en begriplig enhet av det etnologiska och sociologiska materialet! Påminner om konstfoto! Skall utveckla det här i en senare blogg! ;)

Men som jag sagt tidigare, jag tror att det e viktigt att kunna sin fotohistoria, å inte bara den senaste instruktion till den senaste kameran! För då blir fotografin man gör bara som att sitta och byta hockeysamlarbilder!
Nu tänder nå'n väl på det här påståendet också! ;)

Ha det bra i värmen!

/Bengan

Ps. Roffe har det hyffsat bra! Skugga och kall och våt handduk!

Postat 2019-06-15 16:01 | Läst 697 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4641 / Leicaträff, W. Eugene Smith och så går gräsklipparen! :)

Det va Bob Bovin i sin blogg som ledde in mig på W. Eugene Smith, så jag fortsätter på det spåret!

.

De va ju nå'n känd fotograf i Sverige som myntade begreppet, "En kamera, ett objektiv, en framkallare" osv, men ser man på vad W. Eugene Smith använde, så verkar det även gå bra med det motsatta! Skönt att se att det inte bara hänger på kameran, eller antalet kameror, utan på något helt annat! ;) 

.

Å vad gäller vår gräsklippare, så går den nu igen efter en viss isärplockning och rengöring av förgasaren! Men att meka med motorer e ändå inte min grej, inte med att meka med bilder i datorn heller! ;)

Jag gillar att fota och förr så fyllde jag kylskåpet med oframkallade filmrullar, tills jag va tvungen att framkalla! Sedan fick Crimson ta vid för kopiorna! Men numera e det ju mycket lättare att fota! Man för bara över Jpeg-filen från kameran till PS 5.0 i datorn och så gör man filen i rätt storlek, drar aningen i kontrast och lägger på litet oskarp mask! Hokus pokus å så e den bilden klar! :)

Vad gäller att meka, det här mekandet kunde faktisk gå an för mig!
Meka i en kamera alltså!
.

Vad annat viktigt, så va det Leicaträff på Humbles Konditori i Gnesta i veckan! Mycket trevligt och intressant!
Tack för det Jan Eric!

/Bengan

Postat 2019-06-15 11:45 | Läst 663 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4699 / Den fjärde väggen i stillbildsfoto!

Intressant läsning i dagens DN! Väggen finns nog även i stillbildsfoto, fast kanske litet otydligare och då svårare att visa och då även att försöka riva! Men som sagt, intressant läsning!

.

Litet senare i dag stundar en prövning, att försöka rengöra förgasaren till gräsklipparen!
Motorer e inte min grej liksom!

/Bengan

Postat 2019-06-14 07:05 | Läst 702 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa