The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4885 / Ok, vad gör man för att få litet fart på bloggen så här i mellanmjölksdagarna! ;)

Skriva om politik brukar funka! Fast då kommer nå'n klurig messersmith att säga, allt du säger och skriver e ändå politik! Men då kanske ett annat påstående kan funka som farthöjande! "De flesta gatufotografer e halvdana gatufotografer, men ingen vill säga det bland kompisarna, så dom trycker i stället gilla vad jag än visar!" De e bra med kompisar, svarar jag på det! :)

Men vänta, nu kom jag på nå't bättre, jag säger nå't negativt om Leica, då brukar det ta hus i helvetet! :) Fast det här e svårt ämne, att balansera det hela rätt, för de flesta har kommit in på Leicabanan så se'nt så dom tror att allt Leica gör och har gjort e bra! Bra marknadsföring Leica! :) Å mycket av de här diskussionerna blir då som att hålla på ett fotbollslag! "Snackar du skit om mitt lag va? Jag vet nog var du bor!"  De e svårt att hälla i nå't lagom eldfängt på bloggmellanmjölksbrasan så det inte blir en explosion direkt, utan en del brasmys, och en del litet surved! ;)
Men skriva att om religion då! Religion e förbjudet här på Fotosidan! Men hallå, e inte Leica en slags religion va? Ok, vi prövar med Leicareligion då! Men det här e ändå litet svårt för mig, för jag har hängt med Leica så länge att jag har ganska stort överseende med de grejer som Leica gjort som inte e så bra! Men Ok här kommer ett försökt! Jag tycker Leica har blivit en rikemanskamera! Jag har sett Putin och Medvedev hålla i var sin digital M Leica! Och dom håller fel i kameran dessutom! Dom håller ett SLR-grepp! :) :) Hade dom hållit i varsin arbetarklass Leica M6, då hade jag sagt respekt! Med rätt grepp alltså! Respekt för kameran, inte för politiken, man skall man inte blanda in politik i fotografi! Tror Hitler fick en Contax då det begav sig! Eller så va det Eva Braun som fick en så'n! Ursäkta avvikelsen från Leica! Men vad gäller Putin och Medvedev, skärpning Leica, välj dina kunder bättre! Och framför allt, lär dom Leicagreppet! Annars e det pinsamt ;)

Annars inte så mycket nytt i Gnesta! Några stolpskott finns det såklart som har extremt dålig koll på när året slutar!
Vad lär dom ut i skolan egentligen?
Dom tror det e nyårsafton i dag och smäller smällare redan!

För övrigt så e det snart dags för framkallning, för rullen i M6:an e nästan slut!
Kör med Rysk optik på M6:an! Inte helt rysk! :) Men optik före Putin i alla fall! :)

/Bengan

Inlagt 2019-12-29 19:30 | Läst 3104 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Att vandra i det fotografiska samtalet är inte helt lätt. Att foto och politik har gått hand i hand sen artonhundratalet måste kanske påpekas mer än ofta. Och att bloggen, som de dagboksanteckningar de är kan få vara politiska. Var är problemet? Men man får säkert inte tycka som man vill i det enfaldiga samhället , det samhälle som en del, mot bättre vetande kan man kanske tro, gärna vill iha infört.
(En Leica passerade min kameraväska på sjuttiotalet för snabb vidarebefordran Stampen.)
Gott slut på året!
Svar från Benganbus 2019-12-30 11:54
Jag tror man gör det ännu svårare för sig att samtala genom att använta nätet! ;) Nätsamtal blir alltid speciella! Men man får skylla sig själv! :)
De samtal vi har på våra fikaträffar, dom e guld värda!
Gott slut och ett Gott nytt år!
/Bengan
Tack för en läsvärd blogg!
Jag kör också sovjet-optik på en del m42-kameror. Det funkar oftast bra och är politiskt ;).
Men, de där med Leica-guden. Har nog funderat på en Leicaflex, det är en systemare som tilltalar mej. Men vet inte hur bra den är i förhållande till priset och andra kameror. Har läst recensiorer men inte förstått om de är bättre än andra.
Jag gillar kontrastrika kameror. Jag är inte märkesfantast (även om jag tycker gamla Cosina, Praktica, Canon och Konica m fl är bra). Bland de märkeskameror som hamnat i fängelse i kameraskåpet finns både Nikon F2 och Canon F1 m.m.... Digital-nikon med analogobjektiv är också kul.
Gott nytt år
Jerry
Svar från Benganbus 2019-12-30 11:39
Tack för bloggbetyg Jerry! :)
Å det här med Leica, de e känsliga grejer! En riktig Leica, det e en M Leica! ;) Se'n om Leicaflex e e lika bra eller i vissa fall bättre, det övertygar inte de här gamla Leicanördarna! :) Å Nikon F och F2 va ju några av de kameror som förstörde för Leicaflex! Leicaflexen hade nog en onödigt bra kvalitet! Det va så som Zeiss även gick på pumpen med sin onödigt bra Contarex! Contarex som va en otroligt fin och teknisk bra kamera byggd av tekniker, för tekniker! Men tyvärr så fanns det japanska kameror i nästan lika bra kvalitet, men till mycket lägre priser!
Å jag har snöat in på Sonnarobjektiv som du kanske märkt! Speciellt de objektiv som ingick i den förflyttning av Jenas objektivtillverkning till Krasnogorsk 1945 och några år framöver!
Men det e en egen historia!
Gott nytt år tillbaka!
/Bengan