Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4983 / Jag en Tv-serieförstörare! :) Å så fotofikat på Tårtan!

När vi sätter oss att titta på nå'n Tv-serie så måste jag lova att vara tyst! Å inte förstöra eller kommentera om jag skulle hitta nå't som jag tycker e fel i serien! För då får jag sätta mig i skamvrån! ;) Det det här e jag såklart med på! Skamvrån = framför min egen dator i ett annat rum! :)

Så igår fick jag sätta mig i skamvrån! :)
Det e en serie som heter Homeland, som vi kommit in i den senaste månaden! En ganska bra och verklighetstrogen serie!
Men i går så brast det för mig, huvudpersonen i serien är vad jag förstår Carrie, en agent som har varit med i några underliga situationer, så tycker jag i alla fall! Bla så åker hon motorcykel från köksavdelningen/källaren i CIA-huset i Kabul! Sätter på sig en hjälm, kickar igång cykeln och far iväg! Ok, men den här ut/ingången i CIA-huset känns litet väl öppen tycker jag! Ett antal talibaner borde lätt kunna spåra upp ingången och kuta in här!

Och Carrie fladdrar ofta med sitt ljusa och långa hår ute på stan! Å stan den heter Kabul! Inget bra sätt att vara i Kabul på tycker i alla fall jag! Om man vill vara hyffsat obemärkt! (Nu närmar det sig en utvisning för mig, för jag har kommenterat det här hårfladdret tidigare)

Å i de senaste avsnitten så har hon kontakt med en ryss, och står vid ett tillfälle och spanar med kikare ned på en gård i Afganistan! (På gården håller ett antal Talibaner hus) Carrie står och spanar från en öppen plan yta på en höjd ovanför huset/gården, bland några parkerade bilar! Om jag vore en Taliban, så hade jag nog haft vakter ute vid en så'n här gård! Nu e det mycket nära en utvisning för mig! ;)

Och se'n smyger Carrie och Ryssen ned till gården, över en stor öppen yta och ingen ser dom, och tittar se'n in genom springorna i ett staket och ser vad för hemskheter som Talibanerna planerar! Utan att nå'n av Talibaneran märker något! För alla talibanerna, tio stycken c:a, dom e alla innanför staketet, å ingen e utanför och håller vakt!
Då brast det för mig, jag kommenterade alltså ;) så jag fick direkt gå att sätta mig i skamvrån! :)
Som vi kommit överens om! Men min fru tycker jag e tråkig ibland såklart! :)

Å jag vet att sådana här Tv-serier ofta är som en serietidning, men den här serien e ju barnförbjuden, då borde man väl kunna göra den litet mer verklighetstrogen och för vuxna?

Annars rätt lugnt,
nästa sista dagen för min penicillinkur är i idag! :)

Å vad gäller fotofikat på Tårtan, så gör vi såklart nu ett uppehåll! Fram till Juni typ!
Där får vi se hur läget är!

/Bengan

Postat 2020-03-24 17:15 | Läst 1991 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4982 / Att sitta å läsa om Corona i realtid det blir man nog varken klokare eller lugnare av! ;)

Minst av allt så blir man nog inte lugnare av den här ständiga Coronainformationen! Det kan i stället bli ett intellektuellt tunnelseende, med ytterligare oro, som kan skapa nya och onödiga kontakter med vården! ;)

Jag tror det bästa är, som vanligt, ta reda på vad som gäller, från rätta samhällsinfostället, och sedan lägga upp en plan!
Och att kanske läsa nyheter nå'n gång om dagen max!
För det e väl ingen pågående fotbollsmatch i direktsändning man måste sitta å bevaka hela tiden! ;)

Men hur tror ni litet sans, måtta och eftertanke funkar i ett internetinfosamhälle?
Jag tror det kan vara svårigheter med det! ;)

Min egen plan e i alla fall att i stort hålla mig inomhus samt läsa mera upplyftande saker typ "Kanaaneiska myter och legender", samt kanske läsa mera om Zeissobjektiv och en del annat jag inte hunnit fördjupa mig i tidigare, men har fått tid för det nu! Mera om Gödel kanske! :)

Det här kommer att funka bra för mig i alla fall! 
Men passar även på att ge en varning, det kanske kommer fler bloggar! Om vad jag läser! :)

/Bengan

Ps. För övrigt så har jag haft en lunginflammation, som håller på att ge sig (sista dagen med penicillin) och snuvan och hostan håller också på att ge sig, så nu kan jag sova bättre på natten! Och tror att jag kan sätta mig mot garageväggen i solen en liten stund för en påtår! :)

Postat 2020-03-24 09:06 | Läst 1660 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4981 / Agility med Tri-X och M Leica!

Nu va det här ett tag sedan, men helt klart e att det e taget med M Leica och 35 mm! Och Tri-X såklart! Kanske inte den bästa utrustningen för det här, så det blev en del "stillbilder" på Roffe! Å bilden är nog tagen för en dryga tio år sedan! Och platsen är Agilitybanan hos Hölö Brukshundsklubb! Roffe och jag åkte dit en gång i veckan! Roffe va orädd i Agility! Det bara sprakade i plasttunnlarna när han sprang igenom och slalom va oftast heller inga problem! Problemen med slalom kunde bli att Roffe blev för ivrig och genade i en port!

Det som ofta kunde skrämma hundarna det var vippbrädan när den slog ner i marken! Det smällde till ganska bra om man kom för fort över på andra sidan av brädan! Men jag måste alltid lägga brädan på sidan under tiden jag ställde upp de andra redskapen så Roffe inte tjyvtränade! Och som i slalom så va man såklart tvungen att memorera banan! Jag måste memorera alltså! Och jag styrde Roffe med tecken och konstiga rop! :)

Här hade vi tränat intervall! Två genomrusningar av banan och sedan vila! Vilan va mest för min skull! Under tiden jag vilade, så körde Roffe aktiv vila! Mao, jag kastade iväg en tennisboll som han fick jaga i kapp!
Här står Roffe å kollar så ingen annan hund närmar sig banan! I alla fall ingen hanhund! ;)

Härliga minnen det här! Och då bra för konditionen! :)
/Bengan

Postat 2020-03-23 17:28 | Läst 1748 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4980 / Bild från förr! Nostalgi liksom! :)

Strega!

Fotograferat med Leica M6, Summicron 35 mm, Tri-X, på Gotland för en femton år sedan! När jag sitter och jobbar med den här bilden så undrar jag om jag kan behöva en senare version av PS? Jag har PS 5.0 nu! Svårt att avgöra, då jag inte kan jämföra med en senare version, men min känsla e i alla fall att PS 5.0 räcker bra för mig och mitt behov! Å gå på sin egen känsla i fotografi e nog så viktigt!  :)

Letar vidare efter fler nostalgibilder!

/Bengan

Postat 2020-03-23 09:13 | Läst 2206 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4979 / Coronatider, hemkarantän, historia och vetenskap!

Vi, eller rättare sagt jag, sitter i en slags hemkarantän! Nåja, jag e tvungen för att kurera min lunginflammation! :) Och för matinköp och att gå ut med Roffe, så hjälper mig min fru! Hon e också pensionär så det går bra! Och då hon arbetat/arbetar inom vården vet hon mycket väl vad som går att göra och inte göra! Och så har vi fem rullar toapapper kvar, så vi klarar oss! Och i går fick jag några fotoböcker levererade vid postlådan! Så mitt lilla lokala hälsoproblem, de e inte så mycket att orda om! :)

Passar såklart på att läsa en del! Bla. via den moderna arkeologin, som gör att jag fått bättre koll på hur vår religion, Kristendomen, växt fram! Tidigare arkeologi bedrev man med Bibeln i den ena handen och spaden i den andra! Och det blev inte alltid så bra!

Och vad gäller framväxten av Kristendomen, så va det en händelse som var viktig, Jesus uppståndelse! För utan den händelsen, vara sig den e äkta eller kanske mer en religiös upplevelsekänsla, så hade nog den här Judiska reformationen, som vi numera kallar för Kristendom, aldrig överlevt!
Hur som helst, så e historia intressant!

.

Här e mer historia! Vad gäller kameran, Leica IIIf, så e kunskapen om den ganska stor! Vad gäller optiken, Jupiter-3, så e kunskapen om den inte så stor! Kortfattat, så e just den här speciella optiken framställd av det nytillverkade ryska optiska glaset som kom fram på tidigt 1950-tal! Man måste då räkna om Sonnar 1,5/5 cm konceptet för det nya glaset!  Sannolikt med viss räknehjälp av de då kvarvarande tyska teknikerna! Så tror jag i alla fall! Men ryssarna hade nog klarat det här själva 1952-54! Resultatet blev igen ett litet kompakt och mycket kompetent objektiv, helt i klass med originalet Zeiss Sonnar 1,5:an alltså!

Nog om histora för idag!
/Bengan

Postat 2020-03-22 10:40 | Läst 1619 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa