Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5019 / Inga nyheter är bra nyheter! :)

Så det blev framkallning av film i morse i Kinderman-dosan från 1960-talet med en kanske litet för gammal framkallare!
Skall bli intressant att se hur Elmaren från 1930-talet fungerar på min M4!

.

Annars nästan som vanligt, läsning till morgonkaffet, men nu va det i en fotobok! De sk. nyheterna tar jag senare! Och om det är väldigt viktiga nyheter, då tjuter hesa Fredrik!  ;) 

Vad gäller bilden här från frukostbordet, så är bilden tagen direkt ur iPhone 5S! Ingen mellanlandning i något bildprogram alltså! Tycker iPhone gör det hela ändå ganska bra!

Allt för nu!

/Bengan

Postat 2020-04-25 10:01 | Läst 1611 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5020 / Så här känns den här våren! Och så krogarna i Stockholm under Corona!

Jag har synpunkter på Corona-strategin vad gäller matställen och liknande i Stockholm! Matställen som inte fattar det där med avstånd och antal gäster! De här restaurangerna i Stockholm ligger på gränsen hela tiden och i många fall över rekommendationerna vad gäller avstånd och antal gäster! Så om inte man håller avstånd och kan begränsa antal gäster, så efter andra varningen så tycker jag att myndigheten skall stänga ned krogen en vecka!
Då förstår de flesta andra krogar allvaret också! För en så'n handling sprider sig som en löpeld till andra krogar!

Så visst e det bra med demokrati-diskussioner, jag e för det, men när vissa inte fattar allvaret, då får man hjälpa dom på traven!

.

Och i dag har jag fotat med en Elmar-optik från 1932 under skogspromenaden! Å vad gäller dagliga skogspromenader, så gäller att hålla sig i bra form ifall!

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2020-04-24 15:57 | Läst 2021 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 5018 / Nya tider, och att inte bli tillfredställd direkt! Å så ny film i kameran! :)

Mycket av vår moderna tillvaro, i alla fall här i västerlandet, är att få tillfredställelse direkt! Tex inom vårt intresse, fotografi, tryck på knappen och du ser bilden direkt! Och det e väl bra! Men ibland tror jag att det kan skapa en otålighet! Man vill att allt skall komma på stört!

.



Så jag blandar fotandet litet då och då! Snabb och effektiv digital fotografering med litet långsammare och mer eftertänksam analog fotografering! Man kan då få suga litet extra på fotokaramellen vid analogt foto! Den här blandningen e kul och inressant, men ibland kan faktiskt omgivningen bli litet orolig när jag fotar analogt! Bilder kommer inte lika snabbt! ;) Men så är det! Man får försöka leva sitt eget liv och inte bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker!  ;)

.

Å vad gäller nya tider, så har jag provat en ny film! Nåja, helt ny för mig är den nu inte, har fotat med den tidigare, men nu har min ordinarie film, Tri-X, blivit så dyr att jag bytt film! Och det verkar funka att fota med HP5 Plus! Framkallade på samma sätt som jag gjort med Tri-X och det ser lika bra ut!

.

Så nu åt i skogen och solen med den inte så väl genomtänkta filmkänsligheten på 400 ASA! :) Men jag skall nog hitta nå'n djup skugga någonstans! Exponeringsmätning = Sunny 16!

Men observera att bloggbilderna här e tagna med modern teknik, iPhone 5S! Så jag e inte helt borta! :)

Ha nu en bra dag ni med!
/Bengan

Ps.  Men osäkerheten växer, det e ju enklare att fota med Leica M6 som har inbyggd mätare.....

Postat 2020-04-23 09:38 | Läst 1984 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5016 / Tiden går vidare, å så e det vår igen! Å så en Internetkurs från 1996!

Å då e det dags att kolla maskinparken! Startade på tredje kicken! :) Men jag bytte soppa innan!

.

Å tyvärr så fanns det olja till trädäcket! Otur att någon såg det, så nu passar det bra att måla sa nå'n! ;)

.

Å hittade även ett kursintyg! Jag hade hållit på och petat en hel del på internet innan det här, men nu tyckte företaget att det va dags för en kurs för å få litet ordning på petatandet!

/Bengan

Ps. Kan väl lägga till så här i efterhand, att företaget visste inte så mycket om digital information = Memo och senare internet! Så jag kunde lätt gå vilka kurser jag ville! Jag valde dom själv! Men i ärlighetens namn, det gagnade ju företaget, fast dom fattade det inte just då!

Postat 2020-04-21 16:17 | Läst 2034 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5014 / Ett mycket personligt Leica Summicron-objektiv!

Jag har några objektiv som är litet extra för mig, här är ett sådant! Jag köpte objektivhuvudet på LP Auktionen! Orsaken till köpet va att jag sedan tidigare hade själva avståndsinställningen med kamerafattningen! Och tänkte att det här kunde jag nog sätta ihop till ett objektiv! Nu e ju optiska saker inte så enkla som dom ser ut! Så efter att ha tittat och kollat på de här två objektivdelarna nå'n månad så kontaktade jag Werner Schaden på LP! Jodå det skulle gå att fixa sa Wener! Så vad jag förstår så tog Werner kontakt med Leica och fick de rätta grejerna och satte ihop och ställde in det hela!

Det som är litet udda det är att bländarinställningspricken kom att sitta litet förskjutet på optiken, men Werner flyttade bländaren till rätt läge och satt en ny vit prick upptill som det skall vara! Werner frågade om han skulle ta bort originalpricken! Nej, sa jag, låt den sitta! Ni ser båda prickarna på bilden!

Och vad gäller skärpan, så är det en Summicronskärpa som heter duga som sitter exakt där jag sätter den via mätsökaren!
Tack för det Werner!
/Bengan

Postat 2020-04-20 20:36 | Läst 1923 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa