The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5018 / Nya tider, och att inte bli tillfredställd direkt! Å så ny film i kameran! :)

Mycket av vår moderna tillvaro, i alla fall här i västerlandet, är att få tillfredställelse direkt! Tex inom vårt intresse, fotografi, tryck på knappen och du ser bilden direkt! Och det e väl bra! Men ibland tror jag att det kan skapa en otålighet! Man vill att allt skall komma på stört!

.



Så jag blandar fotandet litet då och då! Snabb och effektiv digital fotografering med litet långsammare och mer eftertänksam analog fotografering! Man kan då få suga litet extra på fotokaramellen vid analogt foto! Den här blandningen e kul och inressant, men ibland kan faktiskt omgivningen bli litet orolig när jag fotar analogt! Bilder kommer inte lika snabbt! ;) Men så är det! Man får försöka leva sitt eget liv och inte bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker!  ;)

.

Å vad gäller nya tider, så har jag provat en ny film! Nåja, helt ny för mig är den nu inte, har fotat med den tidigare, men nu har min ordinarie film, Tri-X, blivit så dyr att jag bytt film! Och det verkar funka att fota med HP5 Plus! Framkallade på samma sätt som jag gjort med Tri-X och det ser lika bra ut!

.

Så nu åt i skogen och solen med den inte så väl genomtänkta filmkänsligheten på 400 ASA! :) Men jag skall nog hitta nå'n djup skugga någonstans! Exponeringsmätning = Sunny 16!

Men observera att bloggbilderna här e tagna med modern teknik, iPhone 5S! Så jag e inte helt borta! :)

Ha nu en bra dag ni med!
/Bengan

Ps.  Men osäkerheten växer, det e ju enklare att fota med Leica M6 som har inbyggd mätare.....

Inlagt 2020-04-23 09:38 | Läst 1996 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej,
Det är skönt att kunna blanda. Ena dagen tar man en gamling med film med ut.
Nästa dag får man ta ett fullblod, men kanske samma objektiv. Å vi vet ju vem som ser bilden.
Klapp
Bob