The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5084 / En ljusstark klassiker! Canon 1,2/50 mm! Bloggen uppdaterad Med bilder!!

* Hittade en blogg med några bilder tagna med Canon 1,2/50 mm! Rockreportage!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1924-rockreportage-med-canon-1.htm

Det här objektivet kom på 1950-talet då det var mätsökarkameror som gällde! The big four alltså, Leica, Canon, Nikon och Contax! Jag köpte mitt första Canon 1,2/ 50 mm efter att jag sett att Yul Brynner hade en så'n optik på sin M Leica! :) Men jag sålde den optiken senare! Nu när jag har facit i hand så va det synd, för optiken va svart, litet mer udda liksom!

Nåja, jag fick tag på en Canon 1,2/ 50 mm för en tjugo år sedan via Rajje på Sergelfoto i Stockholm, så nu va jag på banan igen! Och vill säga att det här e ingen tegelväggsoptik, utan en kul reportage och porträttoptik! Skall se om jag hittar en 1960-talsbild tagen med optiken, annars får jag ta en bild igen! :)

Hittar även intressant information om optiken,
Canon’s 50mm f/1.2 Rangefinder Lens; A Legend In The Super-Fast Realm

Och som vanligt,
skärpan på den här gluggen räcker utmärkt för oss vanliga amatörfotografer! :)

/Bengan

Inlagt 2020-06-30 13:08 | Läst 438 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skulle gärna ha en sån. Fin bokeh för porträtt.