The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5506 / Det nya Stockholm! En liten vägledning för gångtrafikanter på Besök i Stockholm!

Jag tycker att den här bilden är mycket represantativ för det nya moderna Stockholm! Och som en liten vägledning, eller tips, för er som tänker besöka det nya Stockholm! Alltså, det gäller att hålla sig i sin fil, även på gångbanan! För det kan komma snabb trafik bakifrån även på gångbanan!  Och innan ni skall göra ett filbyte, eller göra en gåsväng på gångbanan, titta i "backspegeln" OCH i de båda döda vinklarna! Obs! Även som gående alltså!
I det här läget då han kom snabbt åkande bakifrån, hade det kunnat bli en kollision, om jag tagit ett litet snedsteg, då han åkte förbi mig på några decimeters avstånd! Men jag höll rak kurs som tur va! :)

/Bengan

Ps. Nu kan man inom gatufotokretsar  ha synpunkter på att fota människor bakifrån! Som här! Det finns regler även i Gatufoto, men jag hann inte fota honom framifrån, för jag hörde honom inte komma (jag hör ju litet dåligt också) å så va han förbi! Men tycker ändå jag gjorde det bra med att hinna ta en bild! Jag fotade med en analog kamera! ( Kamera Leica IIIf och en maskerad Biogon 2,8/3,5 cm! Film FP4! Hyperfokal!)

Inlagt 2021-09-30 11:16 | Läst 1941 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag är förvånad över att de där cyklarna inte har en ringklocka. Men å andra sidan, vanliga cyklar som har ringklocka används i alla fall inte. När jag är ute och går med min rullator blir jag ofta omkörd utan förvarning. Tänk om jag skulle byta riktning plötsligt....?
Det finns fördelar med Finspång och Korsheden :-) I Finspång finns dom, men inte många. Snabbt uppfatta, instämmer, hälsningar/ Björn
En talande bild, mycket bra! Att gatufotoregler säger att man ska plåta människor framifrån är en märklig regel! Vem nu har hittat på den? Tydligen ett resultat av all sorts fototävlingar. Det gäller ju att se hela motivet, alla delar som samverkar! Så som i Din bild! Kul med Leica IIIf och Biogon. Men vad är en "maskerad" Biogon? Är det en sådan med glasögonadapter som gör 35 mm av 50 mm i sökaren? Mvh Wolfgang
Svar från Benganbus 2021-09-30 18:37
Wolfgang, en maskerad Biogon, det är en Zeiss Biogon i rysk fattning! :)
Mvh Bengan
Hyperfokal är mycket praktiskt i en del lägen. Denna blogg påminner mig om en period när jag studerade i Lund och i början inte förstod att uppträda rätt (ja, jag är lantis) på gång/cykelbana. Det kom i rusningen cyklar i oanad mängd och hastighet utan en chans att stanna eller väja för den som var i vägen, men efter en del hjärtsnörpande upplevelser och mottagna förbannelser, så hade jag förstått hur jag skulle gå.