The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5980 // Att skanna, det blir som en resa en gång till! :)

Lofoten 2009!

Alltså, jag har kommit igång att skanna igen, och försöker att välja vilka bilder jag skall skanna, och det e svårt! Jag har redan rensat i diahögen i samband med flytten men det finns nog för många bilder kvar ändå! Och varje bild jag skannar så startar bilden upp en historia, som sedan förgrenar sig! Vad det inte han Borges som skrev något liknande? Fast det va nog en trädgård som det handlade om! Hur som helst, en bild e inte bara en bild för den som tagit bilden!
Men för en betraktare kan det vara svårt att läsa bilden, så jag lägger till några rader förklarande text under varje bild! Så håll till godo med det!  :)

.

Första boendet på Lofoten! I orten Reine! I förstugan och hallen såg man genom bräderna ned i vattnet, men i kök och sovrum va det ett riktigt golv! Avloppet gick rakt ut i vattnet! :) Fast det här vattnet/havet va stort, det gick upp till Nordpolen och så va det tidvatten också!

.

Fantastiska badstränder, men vi badade inte en enda gång här!  :) Jag blötte faktiskt fötterna en gång, se'n hade jag koll på läget! :)

.

Hoppsan, nu e vi i Grekland! Jag hittade den här turistgruppen som satt och fikade och som nog trodde att dom inte skulle bli igenkända!

.

Det här va innnan jag rensade! Det va några loppisar där jag kunde göra mig av med en hel del onödigt! Tack för det Mattia! :)

.

Och så va vi i London och åkte tunnelbana! Och en del annat! (Det här var på 1990-talet och IRA hade tidigare sprängt i Tunnelbanan)

.

Mera London! Det va faktiskt kul och intressant att vara där, för Hasse, en vän, som bodde i London, han visade oss runt och förbi alla turistfällorna! Och året va...? Tja, det är för en trettiofem år sedan i alla fall!

.

Åter till Sverige och Storulvån i Jämtland! En utmärkt plats för skidåkning från April, Maj och i början av Juni! Och det finns hur några kvadratmil som helst att åka på! Det enda riskfyllda, det e solen! ;)

.

Men det finns inga liftar så vi lägger på remsor på skidorna för fäste och går sedan uppför backarna! Så det tar några timmar att gå upp, om nu ingen hittar någon fin barmarksfläck på vägen upp, för då tar det längre tid att komma upp till toppen! :)

.

Å här är det Falsterbo! Vi va ofta på Näset under vår och höst och vandrade! Vandringarna kallade vi för "föryngringsdagar vid havet!"  ;) Det va skönt och avslappnade att vandra vid havet! Vi va nog ute en fem till sex timmar ibland! Och på våren och hösten är det, eller det va då i alla fall, nästan helt folktomt på stränderna! Och så kan man hitta Bärnsten! I alla fall så gjorde min fru det! Jag gick och tittade på annat, kameravinklar typ! :)

.

Men Ok, visst kan det bli problem så här några år efteråt! Här vet jag inte riktigt om det är Skåne eller Gotland....?
Men jag chansar på Gotland! :)

Nog för nu!

Idag analogfoto! Hittade en rulle film i en kamera! Skall försöka fota ut den rullen i helgen!

/Bengan

Inlagt 2022-10-29 08:16 | Läst 857 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Spännande att botanisera bland gamla bilder, väcker minnen. Kommer ihåg din blogg om er Lofoten-resa 2009. Då körde du bland annat med Voigtländer 28/1.9 Ultron vill jag minnas.

/Stephan
Svar från Benganbus 2022-10-31 22:43
Du har bra minne Stephan! Stämmer bra! :)
/B
Inte Gotland. Kolla kraftledningsmasten mitt i bild, såna fackverkskonstruktioner finns (ännu) inte på ön.

Borde ta mig till Lofoten! inte för att bada, utan för landskapet och färgerna.
Svar från Benganbus 2022-10-31 22:45
Lofoten är en upplevelse! Ett alplandskap upp ur havet!
/B