Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6095 // Vi borde byta namn på fotofikat! Och om kameran som identitet!

Typisk Chinonbild

* Bloggen uppdaterad, en länk ligger sist! :)

Och de va Viksängen i går alltså! Trevligt som vanligt, IRL och med bra och billigt kaffe med bröd i serveringen! Prylarna som säljs på loppisen e också billiga, bra fotoböcker från 20 kronor och kamereror från en 200 kronor! Och förtjänsten går till välgörande ändamål, typ Läkare utan gränser! Det känns bra tycker jag!

Och samtalen runt bordet då, jo numera startar det med att "kolla leget" liksom, och det e väl bra och artigt! Hur man mår liksom! Annat va det förr, "har du köpt en ny kamera" typ! Men det har nog med åldern att göra, man blir ofta mer social när man blir äldre! I går va det bla. blodtryckssnack! Det e väl en folkrörelse, jag menar blodtrycket alltså! Och så va det snack om Blå zoner! Ni vet de där platserna på jorden där människor lever längre och har få av våra sk. vällevnadssjukdomar! Så inte så mycket snack om foto på fotofikat alltså!

Och så Chinon! Ingen kioskvältarkamera precis, utan det blir mest kommentarer som"en Chinon  hade jag också när jag började att fotografera! :) Så jag fortsätter ett tag till med Chinon! :)

I morse va elementet varmt i lägenheten, aningen litet extra varmt, då förstod jag att det va kyligt ute, typ tio till tolv minus! Vid koll inne i "pannrummet" så va elpatronen igång! :(  Men nu verkar temperaturen vara litet rimligare, nedåt sju! Det ser jag på termometern, den ser jag inte när det e mörkt, nu e det ljusare ute!

Som sagt, jag fortsätt att fota med hundrakronorskameran! En liten och kompakt SLR-kamera! Återanvändning liksom! Å jag fotar även med Chinon, för att jag inte skall tro att jag är nå't! ;) Självkännedom a la Dunning Kruger! :)

/Bengan

Postat 2023-02-03 08:21 | Läst 585 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6094 // Ny dag IRL!

Och de e bra! IRL alltså!  :) Och jag fortsätter med C-kameran ett tag till! Det finns A, B och C-kameror! :) A-kamera e tex Leica! ;) Och jag kollade på ett program i går på Tv som heter 65 tror jag! Handlar om 50 åringar som e som 70 åringar, eller om det va tvärtom! ;) Hur som helst, så tror jag också att för mycket information spökar till det för många! Tex via nätet! Man blir detaljist, och ser inte skogen! För skogen e vacker! :) Vad gäller C-kameran, så skapar såklart en kamera en identitet! Och vem vill inte ha en identitet! :) Men jag tycker jag e hyffsat trygg i mig själv, kan ha med åldern att göra, så jag fortsätter att fota med Chinon ett tag till!

I går full rulle IRL, och mera blir det idag! Bla. bilbesiktning, handla, promenera, cykla inomhus, se'n Fotofika på Viksängen, och på Viksängen får man så man klarar sig! :) Mycket kul och trevligt!
Senare på kvällen hundbesök! Man blir glad av hundar! Och så va nog den här dagen slut! :)

/Bengan

Postat 2023-02-02 07:24 | Läst 626 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6093 // Det blev en del flyga idag! Å jag blev flygsjuk! :)

Arlandasimulatorn! En av simulatorerna! Den här är för Airbus 330 och 340

Konstigt nog! Att jag blev litet flygsjuk i dag alltså! Förra gången jag flög stor flygsimulator, den på Arlanda, där va det inget konstigt om jag kände litet i magen! Vi satt i en låda som satt på ett antal hydralstänger, den lådan kunde röra sig, jag lovar!

.

Men idag va det annorlunda! Stolen stod stilla hela tiden! Men bildskärmen va stor, den täckte en hel vägg, och håller man på som jag gjorde, tränade fallande lövet på Kastrup, så kan nog ett lätt illamående komma! :) Och det gjorde det! Nu hände det inte så mycket annat än att jag efter några löv parkerade flygplanet vid en hangar och avslutade flygandet! Men det va en intressant känsla! Att man kan reagera så när man tittar på en bildskärm! Men det e klart, som sagt, det e en stor bildskärm! Hur som helst, kul det här, och nästa gång så vet jag bättre!

.

Annars så fortsätter filmfotandet med Chinon ett tag till!

Och i morgon fotofika på Viksängen! :)

/Bengan

Postat 2023-02-01 21:20 | Läst 507 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6092 // Kurt Bergengrens recept på en intressant bild!

Jag upptäckte Kurt Bergengren via några artiklar i Fotografisk Årsbok 1961. "Dr Emersons Recept, eller den nödvändiga konsten att fotografera" samt "Det är nödvändigt att fotografera". (Med bilder av Sune Jonson, Lennart Olson och Sten Didrik Bellander) Kurt Bergengren skrev saker som jag tyckte jag hade användning för: "Det som avgör om en bild fångar blicken och fastnar i minnet är återigen: Att väsentligt innehåll får en skärpt form".

Och dessa ord försöker jag fortfarande luta mig emot, vare sig det är landskap, djurfoto, sportfoto, gatufoto eller familjefoto,
"att väsentligt innehåll, får en skärpt form!"

Jag kan inte bara fota av en sak som jag själv tycker är intressant för att sedan visa för andra, utan jag måste försöka formulera bilden, kalla det för att konkretisera bilden, så även andra kan tycka att bilden är intressant att titta på!

Och Strömholm lär en gång ha sagt, "Det är inget märkligt att fotografera, läs bara bruksanvisningen, utmaningen består i att berätta något väsentligt, och med bildspråkets grammatik verkligen få det sagt."
Mao "att väsentligt innehåll, får en skärpt form!"

Och ute snöar det och det är bara några minusgrader!
En bra vinter för elräkningen!

/Bengan

Postat 2023-02-01 06:57 | Läst 825 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7