Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2208 / Nog e det litet tråkigt....just nu i alla fall!

 
Tråkigt att vara förkyld menar jag, men det tänker inte Roffe på, för han behöver ändå ha mitt sällskap när han går ut säger han, för annars blir det tråkigt! Så det e bara å bita ihop!

Men jag har i alla fall hunnit läsa några böcker en gång till, då jag har legat på soffan en del! Brukar hitta spännande saker i vissa böcker som gör att jag brukar läsa om boken litet senare! Å e det väldigt svåra böcker, då återkommer jag till dom böckerna många gånger!

Å när det blir riktigt tråkigt, då tittar jag på Tv! Tyvärr inte på OS, då vi inte har den kanalen! Men nyss såg jag ett intressant program, just om att ha tråkigt!
http://urplay.se/Produkter/180392-Tristessens-risker

 

 

Å den här bilden är tagen inne på Kaffebaren i Gnesta med Leica IIIf och en Sonnar 1,5/5 cm. Har visat en liknande bild tidigare, men jag tog en bild i höjdformat också, så här e den bilden!

Allt för idag, tråkigt nog!
/Bengan

Ps. Jag kan väl berätta om en författare som jag gärna återkommer till, och det är Peter Nilson.
Och som Lars Gustafsson i SvD skriver om Peter Nilsons bok "Mitt i labyrinten".
"Peter Nilsons bok  är en av dessa som behövs för att ständigt på nytt erinra oss om att alla frågor återstår att ställa och att världen förblir gåta och främmande ort....."

 

Postat 2014-02-10 17:09 | Läst 2071 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2207 / Bild från Fotomässan i Älvsjö. (Leica/Sonnar)

 

 


Framkallade en film i går och hittade en bild som jag tog på senaste fotomässan i Älvsjö. Jag hade gått runt och fotat människor på mässan med en Leica IIIf och ett Sonnar 1,5/5 cm objektiv. Men de va litet knepigt faktiskt, då avståndsmätaren på den här Leican e svår att använda i sämre ljus, och sökaren inte e så mycket bättre den heller!

Intressant och kul va det i alla fall! Bilden ovan e tagen på full öppning på optiken och sannolikt en 1/25-del.  Film e Tri-X på 800 ASA.     * Det kan ha varit Bl. 2 också...!?

 

Och som jag tror jag sagt tidigare, jag fortsätter att fota ett tag till med en Leica IIIf, se'n får vi se vad det blir!   OBS! Kameran på bilden här e inte en Leica IIIf, utan en Leica IIIc, lika bra att skriva det, det finns folk som ser bra här på FS! ;)

/Bengan

 

 

Postat 2014-02-09 19:49 | Läst 2246 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2206 / Så kom den där förkylningen till slut! ;)

 

Tror det va över ett år sedan sist jag va förkyld, så det e dumt å klaga, och då får man tid för annat när man blir aningen sängliggandes, tex att läsa!  Mina sk. kompisar kommer såklart med goda råd när jag blir förkyld, "Du äter för litet kött Bengan! De e därför!"  Ok, jag skall fundera på saken, brukar jag säga!

Vad gäller läsningen så klurar jag på Warp Drive just nu! Ni vet va? Det skulle kanske gå att köra i Warp Drive med ett rymdskepp om man kan göra det neutralt energiladdat när man ökar farten!?
Och balansera laddningen under färden, för vår vanliga positiva energi i tex våra nuvarande rymdskepp, där blir skeppet bara mer och mer energirikt ju mer farten ökas tills massan/energin blir oändligt stor vid ljusfarten! Å man kunde man dessutom också bygga skeppet av Tachyoner, tyvärr ännu ej upptäckta, som har negativ energi, för Tachyoner minskar sin energi när de accelereras!
Å själva accelerationen rymdskeppet får i Warp Drive det skulle utföras av gravitationen, men en negativ gravitation!  
E ni me?

Å vad gäller förkylningar, så verkar ett ämne i vitlök, Ajoene, störa bakteriers interna kommunikation, så att de vita blodkropparna lättare upptäcker och kan angripa bakterierna! Så jag äter extra vitlök i maten just nu!

Å så läser jag om olika grupper inom Islam, Sunniter och Shiiter! Och hur dom tolkar Koranen olika. Så man vet varför olika saker händer i Världen!

Annars inte nytt!

/Bengan

 

Postat 2014-02-08 14:48 | Läst 1886 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2205 / HCB, Jean Hermanson mfl, e dom överspelade numera? Eller...?

 

 


Sitter och tittar i några fotoböcker på morgonen och undrar över tidigare fotografers bilder och bildsyn! Den fotografiska tekniken går ju framåt med stormsteg och då kanske även sättet att ta bilder går framåt med stormsteg? Jag menar, blir det det  "bättre bilder" numera, eller? (Tittade även i några andra bildböcker i går kväll)

Om man säger så här, å det har nog sagts hundra gånger tidigare, så är det väldigt mycket lättare att fotografera numera, i stort sett e det bara att trycka på en knapp! Och tekniken gör att bilderna blir skarpare och att man kan fotografera nästan var som helst och nästan hur som helst och nästan hur mycket som helst! Men räcker det här för att göra bilder "bättre" då? Ok, jag vet, det beror säkert också på vad man menar med en bra bild! Så den frågan blir nog bara en liten återvändsgränd!

Men det finns fördelar att titta i gamla fotoböcker, man får hyffsat koll på vad som redan har fotograferats, man uppdaterar även, ofta omedvetet, sin egen bildsyn/bildsinne! 

Nå'n som har läst boken "Märk världen", ni förstår vad jag menar! För om man har tittat på många bilder, tex på utställningar, på museer, i fotoböcker, så lägger man omedvetet mängder av synintyck på sin egen "hårddisk!"   Å de e inte alls så dumt, både för sitt eget fotograferande och sin egen förmåga att bedöma och analysera bilder!

Så HCB och Jean Hermanson kommer aldrig att bli överspelade!  ;)

/Bengan

Ps. Men, man kan såklart även titta på bilder på Fejan, Instagram och liknande, men jag undrar om det tillför bildsinnet något extra...? 

 

Postat 2014-02-07 09:13 | Läst 2783 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2204 / Tårtan i går, pris på Tri-X och "It is necessary to resist!"

 

 

Grön hammarlack!

I går va det Ellens med ganska få deltagare, men som nå'n sa, de e en tung tid nu! Och vad gäller Tårtan i går, så låg en fin Leica IIIg med Nikkoroptik på fikabordet, som jag tog tag i flera gånger! Och som vanlig så va det några andra kändisar på fiket, han Levengood som satt och talade med en programledare, kommer inte ihåg vad hon heter, men jag har talat med henne tidigare då hon har en hund med sig in på Tårtan!

Efter tårtan gick vi till Gert! Först så förevisade Gert några kameror, en i grön hammarlack, sedan kom det upp några strålkastare och så blev det äventyrshistorier över en kartbok!  Gert har rest en del, och nu berättade han om några öar nära Australien, Nauru tror jag det va! Och en del annat intressant! Så det blev en timme extra inne hos Gert innan promenaden till Pendeltåget!

  

Å en nästan ny framkallningsmaskin hos Gert! Vad är det för planer?

 

 

 

Dödslaserstrålen e tänd! Ducka!!

 

Tittar även på priserna på Tri-X i dag i en tidning. 1961 verkar priset vara omkring fem kronor för en rulle 36 exp. Och nu nära femtio kronor!  Har det följt med prisutvecklingen? Nå'n som har koll?
Gert hade tagit in Polaroidfilm, om nå'n behöver!

Vad gäller "It is necessary to resist!"
Jag känner mer och mer som en nödvändighet att inte bara hänga med i dagens tekniska fotografi, utan även att försöka göra ett litet fotografiskt motstånd!  Så jag fortsätter ett tag till med den här lilla Leican med sitt något omoderna handhavande och med den här litet ofullkomliga Zeiss-optiken, just för att ändå försöka gå litet i tidsotakt! ;)
Men det är såklart kul, intressant och framför allt utmanande att fota med en så'n här kamera!
Annars skulle jag inte vilja gå i otakt tillsammans med den!  ;)

Å säkert oroar det här otaktsgåendet nå'n,
men det får man stå ut med!  ;)

 

 

 

 

 

 

Postat 2014-02-06 09:33 | Läst 2529 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 863 864 865 ... 1324 Nästa