The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3091 / Early Warning! Nördblogg e Pg!

Södertäljeavdelningen av Fuji X-E1 e Pg till Gnesta idag, så risken är överhängande att den blir en något ensidig och partiskt och mycket nördig blogg om den lilla eminenta leicaliknade kameran Fuji X-E1 framöver! Early Warning liksom!

Håll ut tills dess, ni intresserade!

/Bengan

Ps. Blev litet undrande över att det inte kom någon kommentar på den här cykeln som jag visade tidigare? För den här cykeln e aningen ovanlig! Fått för mig att det finns några cykelnördar här på FS!?

.

Inlagt 2015-12-28 07:01 | Läst 3939 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Är det inte en s.k. "fixedbike". Den har inget frihjulsnav utan man måste trampa hela tiden och man bromsar genom att "hålla emot med tramporna".
Eller e ja helt å det? ;-)
Jag tycker också att det ser ut som en fixie även om den har "fegbroms" fram. Lite av cykelbudsfavorit i Stockholm.

F
Jag tycker inte att Fuji X-E1 är Leicaliknande om man talar om den klassiska mätsökarkameran. Som jag ser saken så är det väldigt mycket sökaren som konstituerar Leica.
Jag är inte heller färdig att släppa min M9 och Monochrom, men vill ändå markera att jag följer Bengans blogg med största intresse. Vad händer när man ser för dåligt för att använda en mätsökare (är 73, så den dagen kommer...)?
Kan man fortsätta att använda sina manuella M objektiv och fokusera med t ex en XE1 den dagen, eller är det lika svårt? En Leica SL ligger bortom det rimligas gräns.
syntax 2015-12-28 10:50
Då min vän får man ÄTP (ättestupa)... :-D
elgenper 2015-12-28 11:01
Låter ju lovande... :-(
Oj, vilken intelligent cykel, innan både växeln o bromsens tidevarv, smart! LO
Jag cyklar aldrig själv. Men denna tycks vara avskalad det mesta som i mina ögon gör en cykel bekväm att använda. Jag tänkte att den kanske var det föredragna fortskaffningsmedlet i Gnesta.
Kan väl ha en egen synpunkt på cykeln! Visst e det en fixie, men med frambroms! Men det ovanliga e övre ramrörets lutning! "Normalt" numera, så lutar det övre ramröret från styret och nedåt/bakåt åt sadeln! Här är det tvärtom!
Anders F. Eriksson 2015-12-30 18:39
Det ser ut som en velodromcykel. De brukar ha sådan ramvinkel.