Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2120 / Inga nyheter precis! Avdelning avlyssning och register alltså! :) Å så Ellens på onsdag!

 

 Street...

 
Justitieministern chockad över register över Romer. Kräver genomlysning. Avslöjandet att polisen i Lund har ett register över 4.000 romer, däribland barn, upprör flera av landets politiker.

 

Slussen 2

Om det är nå't jag fattat under åren, det är att det finns olika grupper i ett samhälle som tycker annorlunda än regeringar! :) Man tar ett större samhällsansvar än vad regeringen gör! Tycker man!
Ibland e det grupper inom militären,
ibland e det grupper inom polisen,
ibland vet vi inte vad det är för grupper!

Här verkar det i alla fall finnas ett register som varken Rikspolischefen eller Regeringen kände till! Och det här e nå't som kom upp till ytan just nu. Undrar vad mer som döljer sig under ytan? ;)

"Nåja, jag har inget att dölja! Även om någon registrerar mig utan min vetskap! För jag har inget att dölja som sagt, om bara registrerarna tycker som jag tycker alltså! :) Jag tycker ju alltid rätt saker alltså, hoppas registrerarna också fattar vad som e rätt och fel och inte registrerar mig fel! Registrerar mig på fel sätt alltså, för det e ju svårt att kolla för mig och kanske rätta till det hela när jag inte vet om det..."  ;)

/Bengan


Ps. På onsdag e det i alla fall Ellens fotografiska på Tårtan igen! Från 14.00! 
* 15.00 ska det såklart vara!  Tack Thomas!

 

Postat 2013-09-23 14:07 | Läst 3394 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2119 / Förändringens vind blåser hela tiden, och allt skall se's positivt!

 

 

I morse va det bara en tidning som kom i brevlådan! DN kom inte! Men då Södermanlands Nyheter  kom, så misstänker jag nog en produktionsstörning hos DN. Vad gäller SN så har man nyligen gjort en "ansiktslyftning" för att få tidningen bättre och mer läsbar, eller hur man nu förklarade det hela!
Nå'n som hört det här förr? ;)

Varför säger dom inte att tidningen skall bli billigare att producera och få in fler annonser i stället, för annars så klarar dom sig inte?  Och sedan så flyttade man ifrån den lokala redaktionen för SN i Gnesta C till ett område mycket bakom centrum, och samma där, vi har "hittat en bättre och andamålsenligare" lokal, eller hur man nu presenterade det hela! 

Men det här är tidens lösen, om nu inte alla har uppfattat det, billigt skall allt vara, och så skall det se's positivt! Även äldreomsorg, skola, försvar, kött och resor med Ryan Air , se'n om det funkar i det långa loppet, det e en helt annan sak! Men se det bara positivt så går det nog bra! ;)

Men åter till tidningvärlden.
Visst har det sina orsaker, den pappersbaserade pressen har får konkurens av "gratistidningar" på nätet! Fast inget är gratis, fast man kanske inte riktigt fattar det. Även konkurensen på nätet kräver billigare produktion hela tiden, billigare artiklar av färre och billigare jounalister, mao färre grävande journalister, och journalisten får både vara fotograf och skrivare, de e mest ekonomiskt, då blir nyheterna ändå billigare att tillverka! Billiga nyheter, och få och ganska lika nyheter i alla "tidningar!"

Så den journalistik som tex skall bevaka våra makthavare, hur man tex förvaltar våra skattepengar, den journalistiken ligger mycket illa till! Nu får vi såklart reda på en del saker, sakerna som säljer bäst och som man hittar lättast!  Saker som ligger lätt åtkommliga på ytan liksom!  Men andra saker som kräver litet mer grävande, dom sakerna hittar man inte längre! Eller så vill man inte hitta dom, för det tar för mycket tid och pengar! Och vi verkar vara rätt nöjda med läget liksom...?

Men för att återkomma till rubriken, det här är i alla fall vår nya härliga värld!
Och vi ser det positivt! Och så har vi ju våra sociala medier!
De e som ett jättetrevligt stort samkväm hela tiden! ;)

Å förresten, man kan också sprida nyheter den vägen också!
Så varför bry sig?

Bengan The Zombie

 

Bild 5. Den 29 augusti 2006....

 

 

 

 

Postat 2013-09-23 08:28 | Läst 3741 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2118 / Hösten inbjuder till pysselkvällar med Leica och en udda vidvinkel! :)

 

 


Nu när dagarna blir kortare och kvällarna blir längre och mörkare, vad är trevligare än att ha något litet kvällspyssel och kvällsmys! Eller hur Ernst? ;) En del stickar, eller svarvar julprydnader inför julen medans andra planerar sitt Tv-tittande, men jag planerar att pilla litet med ett objektiv för att se om det kan funka på en M Leica.

Testade litet förra året med det här objektivet, men avståndsintällningen låste sig vid visst avstånd vad jag kommer ihåg. Hyperfokal kunde man köra utan problem. Och jag kommer inte ihåg om det va på näravståndet som problemen uppstod, så det skall jag nu ta reda på. Funkar avståndsinställningen  på näravtåndet, så är det inga problem, på längre avstånd kan man alltid köra hyperfokal!

 

Optiken jag skall pyssla med är en Zeiss-optik, Biometar, 2,8/35 mm, den till höger här på bilden, en optik som Zeiss i Jena gjorde för Contax IIa.  Contax IIa och IIIa va litet grundare i konstruktionen som gjorde att de tidigare 35 mm förkrigsobjektiven inte passade.

 

 

Jag använder en adapter, den funkar fint när jag använder Contax/Kiev-normaler på Leica,  men med 35 mm objektiven är det knepigare, men vad jag kommer ihåg, så va det ändå ganska nära full funktion på Biometaren, för den har en kortare bakkropp, så vi får se.

Som sagt, planerat höstpyssel! De du Ernst! :)

/Bengan

 

Postat 2013-09-22 19:47 | Läst 3393 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2117 / Intressant läsning, eller bara slöseri med tid? Och en M Leica med ett FED-objektiv!

 


Inga nyheter är bra nyheter, i all fall vad gäller starten på den här dagen, som vanligt tidning, kaffe och smörgås! Bli nu inte oroliga för den här morgonstarten vad gäller kaffe och macka, för snart kommer lättfil, mandlar, havregryn, tranbär, kanel och banan i en salig röra! :)

 

Obs, tänk på att det här är bara lösryckt ur en artikel!

 

Samma här!

Den här läsningen, som tog litet längre tid än vanligt, för jag måste backa några gånger i texten! Och det var Jonathan Franzens artikel om Karl Kraus, den förste bloggaren!? 
"Kommer apokalypsen.....?"

 

 

 

 I dag regnar det i Gnesta, då hinner man med en del annat också, å det e skönt!
De e skönt att det regnar alltså! :)

Ha en fin söndag!
/Bengan

 

 

Postat 2013-09-22 09:46 | Läst 2206 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2116 / Det tar tid att komma igång på morgonen! Och om Zeiss på Leica! Och om bloggande ur tiden!

 

 



Min morgon består av att läsa DN och SN till morgonkaffet! Sån't tar tid liksom!  Och skulle inte tidningarna komma så kommer jag ur balans och funderar på att skriva en insändare! ;) Å då säger såklart nå'n junior, "De här tidningarna finns ju på webben!"  Och??  :)

Nåja, för det mesta så brukar allt fungera vad gäller tidningutbärningen, och när vi åker till fjällen, så ställer vi om tidningen dit, för där funkar inte internet! Sug på det ni digitalfans! ;)

 

Läste bla om fotografen Anders Engman i dagens DN.

 

Gubbkamera! ;)

 

 

Och några ord om Zeiss, och Zeiss-optik, som jag använder på flera kamerar, bla på Leica. Å varför då då? Mycket här i världen kan inte förklaras med tabeller och diagram, utan det finns något som heter känsla! Att fota med en Sonnar 1,5:a på en M Leica är en sådan känsla! :)

/Bengan

Ps. Har även märkt att bloggarna här på FS blivit mer ordfattiga och mer lika en bildpool....
Man visar en eller flera bilder i bloggen i stället för i en pool, så poolerna kanske snart e överspelade?
Men jag tänkte i alla fall fortsätta med en del text i bloggen, hoppas det är Ok?
Kan också bero på att jag har litet svårt att lära om, och så trivs jag med den här typen av blogg,
"mycket snack och liten verkstad", som en annan bloggare ofta säger! ;)
Men som sagt, min blogg kanske e litet otidsenligt, men hoppas ni står ut framöver? :)

 

Postat 2013-09-21 09:03 | Läst 3407 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera
Föregående 1 ... 901 902 903 ... 1324 Nästa