Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4108 / Storebror e mycket roligare numera! Rena nöjesmaskinen, så då e det väl inte så farligt! ;)

Fotomässan

Minst en kvarts miljon Facebook-användare hade fått betalt för att göra tester via en app. Men man samlade också in uppgifter om de användarnas Facebook-vänner. Över 50 miljoner människor fanns till slut i arkivet – nästan en fjärdedel av de potentiella väljarna i presidentvalet valet i november 2016.

Misstänker att vissa av de här 50 miljonerna inte bara fanns i USA, och 50 miljoner känns litet avrundat!  Så det här e nog bara ytan, å det finns nog minst 500 miljoner som tryckt på andra knappar och appar tex för att få många vänner på Fejan! ;)

"Å förresten jag har inget att skämmas för, så det gör inget! Å det här e nog bara sensationsnyheter från media, snart e det glömt! Å jag ser heller inget konstigt på min telefon!"  ;)

Annars rätt lugnt! Å avtrycket på X100S funkar utmärkt!

/Bengan

Ps. Hörde på P1 om internetanvändare, det verkar vara de äldre användarna som inte e så medvetna! ;) Ungdomarna har väl blivit mer vaksamma! Så man inte blir mobbad!

Postat 2018-03-19 19:29 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4107 / Internet e inte bara skräp, det finns ljuspunkter! Fast det tar tid att hitta ljuspunkterna! ;)

Trappan 1

Om man använder sökmotorer, typ Google, så lägger motorn fram det som du sökt mest på tidigare! Typ Bilar, brudar, Melodifestivalen och snabba stålar! Jag sökte i går efter Kvantmekanik i hjärnfunktioner, fick för mig att jag läst det någonstans, hittade inget, men hittade i stället en diskussionsartikel i F&F och det dög mycket bra! https://fof.se/tidning/2015/7/artikel/kan-vi-skapa-intelligens

Nu va det se'nt på kvällen, så den här intelligensläsningen gick väl sisådär! ;)
Om jag får tid i dag, skall jag läsa det igen!

Annars rätt lugnt, jag hade planer på att åka in till Kulturhuset i dag, men min fru va tvungen att jobba mellan 07.00 och 20.30! Vi hade tidigare räknat med att hon skulle vara hemma vid 16-tiden, men sedan kom det personalsjukdom i vägen! Och jag kan inte lämna Roffe ensam för länge! Det hade blivit för stressigt att bara åka in och vända! Men det går fler tåg!

Och min Fuji X100S funkar utmärkt tack vare den nya kromade avtryckarknappen!
Kameratillbehör är ett av bildkreativitetens källor! :)

Å framtiden e Vår!
/Bengan

Postat 2018-03-19 08:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4106 / Rapport från Fotofikat på Gustafsvik!

Jag tar det viktiga först! En kamera skall med snygga tillbehör byggas! Smakfulla tillbehör! Fick byta till mig ett sådant tillbehör av Ronny i dag! Ett kromat toppavtryck till min kromade Fuji X100S! Så nu kommer det att bli mycket bättre bilder framöver!  (Produktfotokamera, iPhone 4S)

.

För övrigt så tittade vi och Ronny på 3D-bilder på en bild på X100!

.

Och vi fick en genomgång av Kjell vad som kan göras i olika bildbehandlingsprogram! Mycket intressant! Och skrämmande!

.

Vi tittade på bilder också! Ronny hade fått tag på en mycket fin bild!

För övrig va det diskussioner om bildutställningen på Kulturhuset! (Om allt funkar så skall jag dit i morgon)

Så vare med det!

Ha en fin avslutning på helgen!
/Bengan

Postat 2018-03-18 19:42 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4105 / Det här med Retro-utseende på en kamera! Tex Fuji X100!Varför gillar vi gamla saker, eller gör nya saker med ett äldre utseende! Å det här gäller inte bara prylar utan även hur man klär sig och uppför sig! Kan väl i vissa fall ha att göra med att en viss design från början va bra och kan göras tidlös! Se'n hakar såklart marknaden på det här och skapar trender på både retrogrejer eller retrolivsstilar!

I det fotografiska fallet tänker jag på X100! Med ett utseende som en gammal 1950-tals mätsökarkamera! Och det va väl så som X100 uppfattades när den kom för en tio år sedan! Men med digitalkamerans möjligheter! Det va många, speciellt tidigare ägare till M Leica som sa, äntligen, men tyckte nog det va synd att det inte stod Leica på kameran!

Se'n tror jag att fotografer som tidigare fotat mycket med SLR-kameror inte tyckte Fuji X100 va så väldigt intressant! Men det va så även på den analoga tiden, Leica va en litet udda kamera, genom att ha en mätsökare, och de flesta fotade med SLR-kameror för SLR-kamerans popularitet berodde mycket på att man såg en fin färgbild i kamerasökaren, man såg det som objektivet såg, och att man mest använde litet längre brännvidder! Och då va en SLR-kamera bäst!

Men nu är det nya tider, digitala tider, och Fuji X100-modellerna säljer bra vad jag förstår! Trots sin fasta optik, och kanske litet begränsade användningsområde! Men ett äldre utseende verkar också locka fotografer! Visst e det intressant! Eller är det så att en viss typ av fotografer gillar Fujis X100 kameror? Litet som man gillade M Leica förr! För M Leica va också litet begränsad, fungerade bäst med normal och vidvinkeoptik!

Nog för nu!

Och idag fotofika på Gustafsvik i Gnesta Kl. 13.00!
/Bengan

Postat 2018-03-18 09:31 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4008 / Dubbar på! Å färgbilderna e tagna med Fuji X100S! :)

Väldubbat! Sexton dubbar i var sko!

Vi åkte till Åkers Bergslag för en promenad och tog efter tidigare erfarenhet skor med dubbar! Det va bra! För första delen av vägen va som en väl plogad skridskobana!
Fast det e lättare att gå på en skridkobana, för den e plan!

Efter en halvtimme kom vi in på en väg som va oplogad, men med hjulspår! Och sista biten gick vi på den gamla banvallen tillbaka till Skottvångs gruva!

.

På banvallen hade en skogsmaskin/traktor kört, så det va frusna däcksspår, som det gick halvbra att gå på! Och många olika djurspår på sidan om banvallen! Efter en dryg timme va vi tillbaka vid bilen aningen litet sega i benen! Man går och spänner sig fast man har dubbar!

Och varför inte låta Roffe vara lös när vi sannolikt inte kommer att möta en enda människa på den här undan! Glöm det, det här är en Skånsk Jaktpanter! ;) Han reflexblixtstartar på varje rörelse och doft! De e först när han kommit i väg ett tjugotal meter som medvetandet hinner ikapp och han tänker, "Vart e jag på väg?"  ;)

Å fint väder va det och Fuji X100s hängde utanpå jackan hela tiden! Å det va automatinställningar på kameran runt om! Å jpeg rakt ur kameran såklart! Bilderna e bara litet beskurna i PS!

Ha en fin lördagskväll!
/Bengan

Postat 2018-03-17 19:21 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 823 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv