Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4333 / Hur skall man göra med de värsta nättrollen?

Socker-Conny, en förebild! ;)

Varit ute på nätet och kollat efter troll! Å de finns troll, jag lovar!  Ok, nu e det också så här, det e en" demokratisk rättighet" att få säga sitt krympta hjärtats mening! (Å lightvarianter på troll finns såklart även på DN på nätet)

Nåja, blir litet nyfiken på om inte någon eller några funderat på nättroll tidigare, och Googlar såklart på det!
* Å de e klart att många har Googlat på det här tidigare, skriver så här bara för att bloggtexten skall leda fram till något!  ;) *

Fortsättning av Googlandet!
Hoppsan, de va inte dåligt! Hittar mycket, flera uppsatser om troll på nätet, och det verkar mest vara kvinnor som drabbas! Och oliktänkade män! ;) Och här tycker jag Radiopsykologen har någon intressant, men aningen skrämmande faktiskt! Vad gäller sjukvård för de svåraste fallen alltså!

"– Det är en dålig prognos för de svåraste fallen. Det är ett tufft jobb att få ordning på en människa som mår så dåligt. Däremot för de tomtebloss-aggressiva männen så tror jag att mycket av männens aggressivitet är gråt. Det är frusna tårar som exploderar i eld. Och om män orkar prata mer om sin ledsamhet och om sina tillkortakommanden så kanske de skulle kunna friskna till. Det är jag ganska övertygad om, säger han Radipsykologen HG Storm."

Hårda ord det här!

Här är det hela från Radiopsykologen!

Jag skall i dag in till Stockholm på em!
Det gäller nog att hålla i hatten! ;)

/Bengan

Postat 2018-09-21 11:25 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sraight 4324 / Det blev som i Världarnas krig till slut, fast på riktigt!

Det enda som hörs, det är väggklockans tickande, men det stör inte! ;)

Å vad gäller Världarnas krig,
"Programmet sändes i regi av Orson Welles i amerikansk radio den 30 oktober 1938 och fick stor ryktbarhet då den var så verklighetstrogen att hundratusentals amerikaner, trots information före, under och efter sändningen, blev övertygade om att det var verkliga händelser som skildrades. En man var beredd att skjuta sina döttrar så att inte marsianerna skulle få lägga vantarna på dem, och många ringde sina vänner och varnade dem för det utomjordiska anfallet så att även dessa vänner flydde från städer för att rädda sig" (Wikipedia)

Och mycket handlade om att man slölyssnade på radion när man gjorde annat, och när det kom avvikande ljud i programmat, då stannade man upp och lyssnade!

Är det någon annan än jag som tänker på nutiden! Mängder av information i sociala media och radio och Tv är på hela tiden samtidigt som man pratar och gör något annat! Så vad är sant och osant och vad e bara jättekul!
Nå'n som vet? ;)

/Bengan

Postat 2018-09-21 07:46 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4324 / 7artisans 50mm F1.1 är en Sonnar formula! ?

Vi pratade om Artisan-optik på Tårtan i går och jag va tveksam till om man använde en Sonnar-formula på optiken! Men så står det i all fall på Artisans hemsida!  :)

Det här är spännande, att den här, något gamla optiska kunstruktionen, används idag! Nu håller jag på att leta efter en skiss på hur linsuppbyggnaden ser ut invändigt på Artisan-optiken, men har inte hittat någon bra skiss än!

Här e i alla fall Artisans hemsida: http://www.7artisans.com/en/h-col-152.html

Å er'e nå'n som hittar en bra och tydlig skiss/genomskärning på Artisan-optikens uppbyggnad, så hör gärna av er! :)

/Bengan

Postat 2018-09-20 12:33 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4322 / Reportagefoto på Tårtan med Sonnar 1,5/5 cm

Och att ställa skärpan manuellt, när det är rörelse hela tiden, det e inte lätt!  Använde bländare 2 för att få litet skärpedjup!

.

.

.

.

.

.

Å här är reportagekameran med optik! Under den ryska objektivfattningen döljer sig Sonnar 1,5:an!

Å som vanligt va det ett mycket trevligt och inspirerande sällskap på Tårtan!
Tack för det!
/Bengan

Postat 2018-09-19 20:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4321 / Maskinparken åldras! Ibland med avsikt! Eller rättare sagt, ofta med avsikt! Å vi bara gillar leget!

Förstora bilden om ni absolut vill kolla skärpan på ett 1930-talsuträknat objektiv, annars läs vidare!

Läste i DN i dag om Apple! Högen av Apple-skrot i världen bara växer! För av någon konstig anledning så åldras våra teknikprylar väldigt fort, men det här gäller ju inte bara Apple! Och i samklang med skicklig marknadsföring så "behöver" vi nya teknikprylar hela tiden för att kunna överleva! Och i U-länderna växer datortungmetallsproblematiken, då det e där skrotet hamnar, eldas upp och sedan sprids för vinden! Vi sorterar hemmavid, se'n buntas allt ihop i en klump och sänds till Afrika eller till något annat ställe, som vi inte vill veta av, där det bränns på bakgårdar! Å se'n innehåller fisken i ishavet tungmetaller, om nu någon tycker det e så himla viktigt!

Jag själv har fått problem med mitt tjugo år gamla PhotoShop 7.0, men problemet har bara uppstått på den nyare laptopen! PS fungerar fortfarande utmärkt på min tjugoåriga XP-maskin, så den har jag kopplat bort från internet för säkerhets skull! Jag e aningen misstänksam mot att låta äldre och väl fungerande program ligga uppkopplade! Nå'n på Adobe kan få för sig något, när dom ser en så'n gammal konstruktion som fungerar! ;)

Så det dagliga internetläsandet och bloggande gör jag via lappen! (Fått lappen från ett företag då dom bytte ut de här tre år gamla lapparna/datorerna) Men på lappen så har som sagt PS 7.0 slutat att funka, och jag får det inte att funka trots flera försök till nyinstallationer! Ni fattar va! Så på lappen kör jag PS 5.0, från 1998, den funkar konstigt nog, och bilden ser väl bra ut? Så PS 5.0 räcker bra till bloggandet! :)

Å ännu värre är, som nog många redan vet, det är att bilden här ovan i bloggen, den e tagen med e den där gamla Jupiter-3:an! Optikkonstruktion 1930-tal! Ok, skall sluta tjata om den! Jobbigt att läsa, jag fattar! ;)

Nog för nu!
Men da'n e inte slut än! :)
Å idag Tårtan!

/Bengan

Postat 2018-09-19 07:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 866 Nästa 

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv