Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3897 / Att inte nyinvestera i en överkonsumerad värld! Ursäkta! :)

Jag har i alla fall köpt ett nytt batteri för 295 kronor i stället för en ny kamera för 13999 kronor!  Tror en ny Fuji X100F kostar ungefär 13999 kronor!  :) Och håller nu på att läsa igenom säkerhetsinstruktionen om alla de saker man inte skall göra med batteriet! Kommer nog snart fram till hur man skall ladda batteriet! :)

Och nu skall vi se om kameran blir piggare med ett nytt batteri! Min ficklampa blev piggare med nytt batteri i alla fall!

Å visst ser kameran mycket analog ut! :)

För övrigt här i världen så tycker jag det klagas för mycket på Regeringen vad gäller It-säkerheten! Läste i någon tidning att Regeringen visst tar det här med It-säkerhet på största allvar! Bla. så skall man bygga små telefonhytter inne på regeringskansliet dit man kan gå in med sin mobiltelefon, och stänga efter sig, så man inte riskerar att bli avlyssnad! :)
Så klaga inte på regeringen, dom tar sitt It-ansvar! :)

/Bengan

 

Postat 2017-10-11 10:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3895 / Gamla analoga bilder utan nå'n större skärpa!Fotografi idag e mycket att visa skärpa för varandra! ;) Jag håller på att stuva om i några mappar och hittar några analoga bilder som inte har så mycket skärpa och har även en del annat konstigt, men jag tror ändå man kan se vad det är! :) Å nå'n har säkert sett bilderna tidigare!

.


.

.

För övrigt så funkar min Fuji X100 bra! Har faktiskt "investerat" i ett nytt batteri! Så nu har jag två fungerande batterier till kameran! Lyx liksom! :)

Ha det gott!
/Bengan

Postat 2017-10-10 10:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3895 / Under semestern i Finland i somras besökte vi Raatevägen!

Raatevägen!

Slaget vid Suomussalmi utkämpades mellan finska och sovjetiska trupper under vinterkriget. Sammandrabbningarna ägde rum mellan den 7 december 1939 och 8 januari 1940. Resultatet var en förkrossande finländsk seger mot överlägset större styrkor.

En rysk divisionen inringades på vägen mellan byn Suomussalmi och Raate. Finländarna lyckades splittra den sovjetiska divisionen i flera isolerade grupper (kända som Mottin) som sedan eliminerades en och en av de finländska trupperna. Detta slag ses ännu i Finland som en symbol för hela vinterkriget.

/Bengan

Postat 2017-10-09 19:45 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3894 / Den vilda jakten på analogliknande bilder! ;)

Analogliknande bild?

Måste nog påstå, att det e en himla jakt på analogliknande bilder hos många digitalfotografer!  Flera kameror har även program för analogliknande bilder, mest svartvitt, och så finns det PS-liknande program för datorn för att göra svartvita analogliknande bilder! Varför inte fota analogt då i stället e väl en bra fråga! "De e så bökigt och kladdigt med det analoga" brukar ett svar vara!
Men hur som helst, det verkar ändå vara något speciellt med analogliknande bilder, och ofta svartvita, så kan man nog ändå tolka det hela!

Å vad e då analogliknande svartvita bilder? Jag tycker många av de analogliknande bilder som man får från en digitalkamera ofta är för skarpa! För perfekta! Det blir litet som att porträttfota med storformat på den analoga tiden, å det gjorde nog inte så många! Utan de flesta använde nog tex Tri-X i småbild! Å den hade en del korn! Och om man skall jämföra med dagen fototeknik, så inte va det någon kanonskärpa på bilden heller, utan det va andra saker som gjorde en bra bild!

Så vad göra! Antingen gör man en ny digital bildstil, och kallar den analogliknande! (Med mycket skärpa och kontrast) Fast det påminner nog inte så mycket om förr! ;)

Eller också får man ge litet avkall på skärpan till att börja med, för att med det komma litet närmare det analoga, och sedan kanske fundera på vad man skall ha i stället för kanonskärpa i bilden! ;)

/Bengan

Ps. Utan att veta, så kan jag nog tycka att en 12 mpix kamera borde fungera bra för analogliknande bilder i den digitala tiden! :)  Se'n får man jobba vidare på resten!

Postat 2017-10-09 12:35 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3893 / Så va det måndag igen och ute duggar det!Jag har skumläst DN, fikat och skall snart gå ut med Roffe! Och det kan man se på flera sätt, jag menar att behöva gå ut i vilket väder som helst! Jag ser det positivt, för jag får alltid trevligt sällskap! Och så är det bra att röra på sig!

Ha en bra dag ni med!
/Bengan

Postat 2017-10-09 06:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 782 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt