Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4095 / Mycket fina bilder i ett intressant reportage i dag i DN!

Det är nog det här som också svarar på frågan hur visa sina bilder! Visst går det fint att visa bilder på webben, och skriva text därtill, med det finns ofta störande moment inblandade! Typ reklam eller för små bildmaskiner som tittaren använder! Så den här bildbilagan som DN har på lördagar är en lisa för själen vad gäller reportage och fina bilder!

I det här reportaget är bilden också en del av reportaget! Text och bilder blir en enhet! Bra jobbat av både skribent och fotograf! För det här e svårt att göra bra!

.

Text i reportaget Anna Bodin, foto Anders Hansson.

Allt för nu!

/Bengan

Ps. Å vad gäller riktiga bilder, så skall jag besöka Galleri Korn på måndag för att titta på Fyra Fotografers bilder!

Postat 2018-03-10 10:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4094 / Bergmanåret vid middagsbordet en fredagskväll!

Middagar blir ofta avstämningar om hur dagen har varit och annat som kan vara intressant att prata om! I dag blev det samtal om Bergmanåret, det går ju filmer på Tv om och av Bergman under det här året! Vi talade även om äldre skådespelare, och några av dom kom vi såklart inte ihåg namnet på! Det e väl så när man blir äldre! ;) Så jag tog fram boken med Beata Bergströms Dramatenbilder, för där står det även namn på många skådespelare! Och se'n fastnade vi såklart i boken!

.

Vad gäller Beata Bergström, så arbetade hon trettio år på Dramaten och tio år med Ingmar Bergman, å det blev en del Bergman när jag va hos Beata och tittade på bilder! Även om Beata vid nå't tillfälle sa, "att om Bergman vill jag inte tala", så blev det ändå en del "skvaller", tex vilka som va Bergmans favoriter, och vilka som va extra ljudkänsliga för Beatas Leica, och vilka som sedan klagade hos Bergman på det störande Leica-ljudet! :)

Det va det om det!

God natt!
/Bengan

Postat 2018-03-09 21:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4093 / Rapport från Fotomässan!

Gunnar Smoliansky  på Fotomässan 2006

Fotomässan 2007!

Nu vill jag direkt säga, att det här e bara en telefonrapport! Och partisk! Och har en del andra tveksamheter i rapporteringen, men rapporten den räcker i alla fall för mig! Jag litar på Ronny! :)
Så det blir inget besök på Mässan i år! Och då Fotosidan rapporterar från mässan, så missar jag nog inget heller! Litet synd e det, för tidigare har det varit mycket kul saker att titta på och många att prata med! Mycket trevligt fotomingel! Och så fanns det espresso förr!
Men så är det, inget är för evigt, som den japanske polisen i Bladerunner sa!

Läste om algoritmer i dag och ansiktsigenkänning! Skit in skit ut, gäller fortfarande! Så jag blir litet undrande över självkörande bilar! ;) Och så lyssnade jag på ett skolprogram om programmering i skolan! Alla skall ju lära sig att programmera! Det här påminner in internettrenden för en tjugo år sedan då smarta tekniknördar sålde in luftslott till stora investerare som inte kunde ett dyft om internet utan bara ville vara med på tåget för att inte verka dumma! :)

Jag säger bara, läs Gödel! ;)

Sådärja, nu lunchdags för Roffe och mej!

/Bengan

Postat 2018-03-09 12:16 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4092 / Läser om den blinde urmakaren! Och så mycket litet om Gatufoto! ;)

Relativ rörelse..

Gatufotobild?


Och så till huvudsaken! Den blinde urmakaren (engelska: The Blind Watchmaker: Why the Evidence of Evolution Reveals a Universe without Design) är en bok från 1986 av den brittiske vetenskapsmannen Richard Dawkins.

Å då kommer man självklart in på Carl Wilhelm von Nägeli som funderade på oändligheten och dess konsekvenser. (Von Nägelis paradox) I varje mängd, om den är tillräckligt stor, hittar vi till slut en likadan sak, en upprepning, tex en planet som är likadan som jorden, och någonstans upprepar sig jordens geografi, någonstans bortom miljarder och åter miljarder nästan likadana upprepningar kommer det till slut även att finnas en likadan som du...

För några år sedan trodde vi att Von Nägeli kan ha haft fel, men det va inte helt säkert! I dag tror vi oss veta att han nog inte har helt fel, universum och det universum som vårt universum finns i, är nog tillräckligt stort för det här! Spännande va! :)

Nog av läsning just nu, Roffe har vaknat, så snart e vi på väg ut i blötsnön!
/Bengan


Postat 2018-03-09 09:14 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4091 / Min åsikt om gatufoto generellt och om gatufotopoolen här på Fotosidan!

#3568998

Nu e det här min personliga åsikt, och åsikten har inget med mitt företag, min organisation eller liknande att göra, utan den står helt för mig själv! Och då jag förhoppningsvis har blivit litet vis, tack vare eller Pga av min ålder, så tänker jag inte ha några åsikter om Gatufoto eller om Gatufotopoolen just här och nu! Men vill i sammanhanget påstå att det kan vara intressant och kul att även titta bakåt! Även i Gatufotopoolen! Det va litet blandat även i början, å inte bara nu! Fotohistoria är intressant! Så titta gärna på de tidiga bilderna i Gatufotopoolen också!

Och jag visar här ovan en bild som jag tycker e riktigt Gatufoto!
För det syns ju tydligt på den liggande fotografen!
Det kan inte bli tydligare! :)

Har nyss kommit hem med Roffe från en timme i snögloppet!
Så nu påtår! :)

/Bengan

Postat 2018-03-08 12:50 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 821 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv