Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3973 / Det här med att försöka sälja prylar, men dom blir ändå inte sålda! Å Tårtan på onsdag!

´

Polisstation i Bologna

Brukar fundera på det när jag ser "objekt" tex här på Fotosidan, men oftast på andra ställen i samhället! Tex en villa eller annan sak som man vill sälja! Eller vinterdäck, soffor osv! Ibland undrar jag om man verkligen vill sälja? ;)

Vi har haft några hus/villor här i Gnesta som stått länge ute till försäljning! Och jag kan väl förstå att man vill ha ut max för huset! Men då gäller det att tänka till litet i alla fall vad gäller hus! Är marknaden på väg upp eller ner! För e marknaden på väg ner, så e det dumt att vänta! Men de e klart, man kanske inte har nå't val, man måste sälja!

Jag har haft litet för högt pris på några objekt jag skulle sälja på Kameraloppisen! Och fick såklart inte sälja grejerna, fick skylla mig själv!! :)

Å jag kan såklart förstå att har man köpt en dyr grej nyligen, å köpet inte blev så bra, så vill man såklart att tillbaka så mycket pengar som det går! Men man bör nog tänka på att "nya" grejer, inköpta för ett havår sedan, även med medföljande kartonger och kvitto, inte e nya! Tyvärr!
Så fort du tar ut den nyköpta bilen på gatan, eller kameran från försäljningsstället, så är priset ett helt annat än inne i butiken!

Å vad gäller kameror, digitala, dom har nog en bra omsättningshastighet = för det kommer nyare modeller hela tiden! Så dom sjunker  snabbt i pris! Min Fuji X100 kan man nog få max 1500-2000 för! Om nu någon vill ha den! Annars får man locka till ett onödigt köp hos någon! :) Med ett ännu lägre pris! Eller lägga kameran i byrålådan! (Eller fortsätta att använda den, trots att den e så himla gammal)

Så en sammanfattning, en vara eller pryl, som ändå har ett visst marknadsintresse, men inte blir såld, har sannolikt ett för högt pris! Marknaden liksom! :)

Å så sista Tårtan för det här året nu på onsdag!

Inte så mycket mer att rapportera! :)

/Bengan

Postat 2017-12-11 08:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3972 / Kan man äta för mycket grönsaker? "En som aldrig frågat förr" ;)Idag blir det litet "mobiltelefonkommunikation"!  Ni vet den där kommunikationen då man fotar maten man äter, fotar matstället, fotar drickat och så en utsikt, gärna från utlandet! ;)

Här blir det bara från matbordet hemmavid! Men hemmavid e inte så dumt det heller! Man tager det man haver sa Kajsa Varg! :)

Först en bild på maten med innehållsförteckning! Amarillo, vatten, vitkål, soya, inlagda torkade tomater, sugar snaps (sockerärtor) kikärtor, röda linser, röd paprika, kidneybönor, rågmäsk, rödlök, hirsflingor, persilja, vitlök å så litet kryddor! (Kryddor som också e gjorda av grönsaker) De va väl i stort det som va med i middagen i dag! (Tänkte försöka ta en bild på matsällskapet också, men det blev nobben)

Å då e som sagt följdfrågan, kan det bli för mycket grönsaker? Å för litet näring?
Jag menar, tex om man skulle börja träna litet?

Annars rätt lugnt, Fuji X100 klarar funktionellt att hänga utanför jackan i en timme även när det blåser och är -3! Eller  e det jag som e onödigt orolig för batterikameror i litet kyla?
/Bengan

Ps. De va litet för mycket kamera vid matbordet, tyckte matsällskapet! Får väl skaffa en mobiltelefon att fota med i stället! ;)

Postat 2017-12-10 19:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3971 / Idag va det mycket idrott på Tv! Å så Campagnolo! :)
Men jag börjar med ett populärt motiv i sociala media, vad vi åt idag! :) Det ser litet konstigt ut med tre glas, med det e en öl i det vänstra glaset! Det är en öl från Tjeckien, Bernard Amber! Tom min fru gillade den! (Hon gillar inte mina IPA) Vinet i mitten e vår favo för närvarande, LYNX! Zimfandel! California! Bra pris, 90 spänn c:a! Det högra glaset innehåller bara kranvatten, så tro inget annat!

.Å så till dagens händelser, sporten! Satte upp en klocka på väggen i dag, för att hålla koll på puls och tiden! Och så va jag tvungen att planera dagen litet extra, då det va Vinterstudion på Tv! Så först ut med Roffe två gånger, sedan kollade jag i Tv-programmet, och det jag ville se kom senare, så jag hann med ett pass på Campagnolomotionscykeln innan! Men det jag ville se tog längre tid, så jag va tvungen att fixa till en liten Tv framför cykeln, då kunde jag både motionera och kolla! Men då Stina körde sina försök och final, då satt jag stilla på cykeln, men hade hög puls ändå! Se'n va det inte så mycket mera att se, de va väl bara en Norrman som höll litet klass! Så då blev det full rulle på cykeln ett tag till! Se'n ut med Roffe igen innan middagen!
Nu äntligen litet vila! Då kan man blogga! :)

/Bengan

Ps. Sista Tårtan före jul nu på onsdag!

Postat 2017-12-09 20:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3970 / Det här med att privatisera med måtta e nog bäst!

Det handlar om den här ambulansen som gjorde ett ingripande på Södermalm i Stockholm! Å varken landstinget, länets olika ambulansentreprenörer, ryska ambassaden, polisen, Södersjukhuset eller SOS Alarm kunde svara på varför den här aktören agerade inom vården! Det här e väl ändå å gå för långt i privatiseringen! Jag menar, att man inte har koll på de inblandade aktörerna!

Å vem vet, det kanske finns liknande saker inom andra områden i samhället, som inte samhället själva vet, å där man har privatiserat! Ta tex försvaret! Tänkt om det skulle dyka upp personer på luckan i ryska uniformer! Och att man inte hade fått information om det tidigare! Vad skulle man då tro?

Men vår samhällsberedskap e nog ändå god, för värnplikten e tillbaka och kavalleriet rustas upp igen!

/Bengan

Postat 2017-12-09 10:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3969 / Vad funderar hundar på! ;)
Så jag frågade Roffe vad han tänkte på när jag skulle ta en bild på honom nere vid badet i dag! Roffe svarade, "jag står och funderar på när du skall bli klar med fotograferandet så jag kan få gå vidare på ett intressant doftspår!"  Ok, förlåt och ursäkta sa jag, tog snabbt bilden och släppte ned Roffe så han kunde fortsätta spåra!

Å i dag va det litet blåsig, men vi va i alla fall ute i nästan två timmar! Å det e en del backar här där vi går! Pulsbackar! Jag hade toppluva, Roffe va barhuvad!

/Bengan

Ps. Roffe å jag tittade på ett hundprogram på Tv nyligen, de va om feta hundar! Vill inte säga vad Roffe hade för kommentar, men han e snabb i munnen på flera sätt den här lilla gårdshunden! ;)

Postat 2017-12-08 13:44 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 797 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt