The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straght 5499 / Det stora hotet mot jobben å allt möjligt!

Vårt samhälle, eller de flesta samhällen,  drivs, så kan man väl säga, drivs alltså, av konsumtionen! Man köper, ofta e det nytillverkade prylar, och konsumerar och det ger såklart framställningsarbete! Ända bort till Kina! Men hur skulle det bli om många slutade att konsumera och satt rätt nöjda med det dom har? Jag brukar tänka så när det kommer ut en ny kamera, jag läser testen men inser snabbt att jag e nöjd med min nuvarande kamera! Och det e nog inget problem, men om flera gjorde så, satt nöjda alltså, då skulle det nog bli problem! Och om dom inte bara satt nöjda med vad gäller kameror, utan satt nöjda med massor av annat också!
Visst e det en skrämmande och hotande tanke! Mot jobben alltså! ;)

Nu e jag inte så orolig, för jag känner inte så många som sitter nöjda! Så det e nog inget stort hot för jobben!  :) Å för att komma till saken, så läste jag testen av nya Fuji X-E4 här på Fotosidan och inser efter att ha läst testen, att jag e nöjd med min Fuji X-E1! Se bilden på min X-E1 här ovan! Men visst finns det ändå en oroande tanke, hur skulle det vara om fler satt nöjda med det dom redan har?

Nåja, man kanske inte skall tala om sådant här på nätet, nätet har en viss förmåga att samla ihop en del knäppisar till grupper! Förr så kunde en så'n här som jag sitta i en byhåla och tycka och ingen brydde sig! Men nu med nätet, då kan likasinnande knäppskallar få kontakt via nätet, mötas och kräva att alla skall vara nöjda typ, eller med liknande knäppa saker! :)

Ok, det va den kvällsfunderingen!

Vad gäller bilder från vår Fåröresa nyligen, så kommer dom! Det kändes som man höll på att plocka in utemöblerna på sommarstugan Fårö när vi va där! :)
Å Fårönatta det va nog sommaravslutningen! ;) Å det va väl nu som Bergman brukade köra igång sitt filmande i Fåröödsligheten! Den nordiska tungheten! ;)

Nog för tillfället!
/Bengan

Inlagt 2021-09-23 19:27 | Läst 922 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Dina texter är alltid läsvärda!
- hawk
Härliga spånerier. Gillar linskonstruktionen på objektivet. Man ska inte krångla till det. KISS - Keep It Simple Stupid. Få glaselement omslutna i metall. Bestående, långsiktigt och som levererar karaktär. Användaren måste anstränga sig, lära sig objektivets starka och svaga sidor. Bli ett med sitt verktyg. Tack för din blogg!
Så är det. Som jag förstått så är konsumtionen bara ett annat namn på att inte varje familj, varje person är självförsörjande utan där finns en marknad som förutsätter att olika människor gör olika saker men det dom är bra på och åt mer än sig själva. Vi konsumerar mat, kläder, mediciner, sjukvård och utbildning. Också. Människans begivenhet på lyx och flärd ser jag ingen skillnad på för 2 000 eller 4 000 år sedan, om jag förstått historiebeskrivningarna rätt. Egyptiska faraoner prydde sig med guld och vackra klädnader precis som nordiska vendeltidshövdingar och vikingahövdingar gjorde. Min tro är att människans natur inte har ändrat sig nämnvärt under de senaste 10 000 åren. Och vi kommer från samma ursprung som djur, vi är ju också djur. Såvitt jag förstått sprider sig alla djur så mkt de kan. Jag har aldrig hört talas om att gräshoppssvärmar skulle fundera på om dom inte borde minska sin konsumtion för att inte föröda planeten, eller åtminstone den landsändas dom nu råkar befinna sig i. Eller cyanobakterierna för säg tre miljarder år sen. Har jag förstått rätt är vi den första djurart som åtminstone börjat fundera på såna saker, det tycker jag är en framgång. Inom djur- och växtvärlden råder den starkaste rätt, enbart. Vi pratar åtminstone om etik och moral, självet är inte alltid det enda. Om det sen räcker i något slag kosmologiskt perspektiv vet inte jag. Än så länge har vi väl inte träffat på något bättre, även om vi letar universum runt så bra vi kan. Fin kamera, den räcker långt. Min från början begagnade bil har nu rullat 36 000 mil, hoppats slippa köpa någon mer. Men nu börjar det ena efter det andra dyka upp, kanske måste det bli en(begagnad) till. Många hälsningar/ Björn
syntax 2021-09-24 17:34
Bra sammanfattning Björn. Det är svårt med den semantiska kortformen – men du lyckas.

Vi är ju som sagt var djur. Vår civilisation är bara en liten snutt alldeles på slutet av en lång utvecklingshistoria. Vi har under den långa vandringen fått lära oss ”ända ner i generna” att när det bjuds ett åtkomligt överflöd – ja då skall man kapa åt sig allt vad man kan. Snart är de onda dagarna tillbaka igen. Så har vi fått lära oss, och så har vi gjort med framgång medan årtusendena har rullat förbi.
Sedan blir det lite knepigt när överflödet råder alla dagar, det är bara att sträcka ut handen och ta för sig – hel tiden. Men om man bara tar, och tar, och tar – ja då kan det tänkas ta slut. Hur skall det då gå? Och vi som har fött upp sådana massor av oss själva - det bara kryllar!
Det är ju tur att vi till skillnad från de andra djuren har börjat med det här med att tänka – eller?