The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1065 / Tidens lösen, e de att ständigt bli underhållen...!?

 

 


Men det har såklart varit så tidigare, men inte så mycket och så intimt närvarande som det är numera. Jag menar att visst fanns det "nöjesindustri" förr, men inte i den omfattningen och inte så nära eller så omfattande som nu.

Tänkte på det här i morse när jag fick en bilaga med i DN om Friluftsliv, och tänker också på det här när jag är på sta'n eller är ute och promenerar i skogen eller åker pendeltåg, många är ständigt upptagna med att "bläddra" i en "nöjesapparat" !  ;)

 

 




Och så DN-bilagan! För er som skall gå ut i skogen liksom!  Friluftsutbud och prylar!  ;)

 

 






Man kan även ha med sig apparater som innehåller nästan allt, om man ev skulle riskera att gå vilse, eller bara för att det finns en så'n här apparat! ;)

Å vad e det för fel med de då? Det e inget fel, man gör ju som man själv vill liksom. Och man har såklart olika sätt att uppleva tex naturen eller hur man vill uppleva verkligheten.

Å så kan man väl hårddra det hela, vi människor har ju blivit "programmerade" att uppleva saker, eller naturen på olika sätt.
(Programmerad = det vi har med oss, eller det vi inte har med oss från vår uppväxt)

 

 

 



Å så finns det starka kommersiella intressen i den här "nöjesindustrin" också! ;)  Men jag tycker att "öarna med tystnad och eftertänksamhet" har blivit mycket mindre numera, även ute i naturen....
Om man nu tycker det är viktig att ha "underhållningsfria" stunder med sin familj eller tillsammans med sin relation!?
Men som sagt, inget är rätt eller fel, man väljer efter sitt program!  ;)

Och det kanske också är en ålders eller generationsfråga och kanske även en annan fråga...?  ;)
Men det där med en annan fråga, det tar jag bara upp i väldigt nära vänners lag! ;)


I dag skall jag försöka åka skridskor igen, om det inte börjar att snöa,
för då får jag hitta på nå't annat!   Alldeles själv liksom! ;)

Carpe Diem!

/Bengan


Ps.
Har läst om ett inköp av en Leica M2 i en annan blogg här på Fotosidan  :)
Leica M2 är intressant på flera sätt, och en nydanare när den kom. Många pressfotografer och reportagefotografer hade började använda ett 35 mm objektiv som universalobjektiv på 1950-talet.

 



Leica uppfattade det här, och gjorde en ljusram för 35 mm i M2:an,
även om många av de här fritänkarna använde objektiv från Canon och Nikon på sina M 2:or, så hade Leica rätt framtidstänk!  :)

 

Inlagt 2011-03-07 08:21 | Läst 3256 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
De stillsamma öarna är som isflaken i Arktis. Krymper oroväckande fort...
Svar från Benganbus 2011-03-07 10:45
Men e man aldrig på nå't isflak, så märker man inte det här...
Bröd och skådespel åt folket. Det var formeln redan under romarriket för att populasen skulle hålla sig lugn och inte börja ifrågasätta de som makten haver.
Vad kan vara bättre än en liten underhållningsapparat med hög tillvänjningsfaktor rakt i handen. Den kan gräsroten gärna sitta och glo på, så att han inte ser något av vad som händer runt omkring honom.
Svar från Benganbus 2011-03-07 10:44
Farliga ord Peter, du kan bli påhoppad av "underhållningsindustrin"! ;)
Underhållningsindustrin vill oss bara väl! :)
Å förstår du inte, att det här är en del av vår frihet? ;)
Att bli underhållna! :)

Nåja, all "underhållning" är vi inte mogna för,
därför borde man förbjuda Wikileak!
Nöjesindustrin kräver liksom annan industri ökande mängder energi och råvaror. Den växande penningmängden kan inte enbart slukas av fastighetsbeståndet utan kräver också det vi betecknar med eufemismen "tillväxt av konsumtionsprodukter".
Svar från Benganbus 2011-03-07 11:08
Måste man vara medveten också? ;)
Räcker det inte med att bli underhållen? ;)
För underhållning e ju så trevligt! :)
Får inflika att det gick alldeles utmärkt att från en stillsam ö ta del av det här inlägget via min lilla nöjesapparat!
/Jocke
Svar från Benganbus 2011-03-07 15:10
Men bara för att det går att göra så,
så behöver du inte göra det! ;) :)
B)
Mm, jag tror det är en generationsfråga! :-) Tillgängligheten ökar i takt med utvecklingen och tillgängligheten i tillgängliga mojänger gör det lättare att vara tillgänglig 24/7.

"Det onda" började antagligen då personsökare introducerades, då man inte kunde vänta tills personen kommit hem till sin Kobra-telefon.
Svar från Benganbus 2011-03-07 20:29
Jag skulle kunna ge ett litet annorlunda svar vad gäller generationsfrågan ;) Men väljer att svara som du, marknadens säkraste kort är just ungdomar! ;)
Alltså, en generationsfråga! :) ;)

Vad gäller personsökaren och Kobra, så ligger dom vad årtal gäller aningen en bit ifrån varandra! ;) ;) :)
Däremot hade jag personsökare på jobbet något år. Praktiskt faktiskt, man kunde vara på möte men ändå på plats, och blev inte störd. :)
/B
Jag skulle inte komma på iden att ta med mig något så störigt som en "nöjesapparat" när jag är ute i naturen - exempelvis på en stillsam ö. Jag gör mig medvetet oåtkomlig, eftersom jag vet att mycket få saker inte kan vänta - och då slipper jag att andra tar sig tolkningsföreträdet om vad som kan vänta och vad som inte kan vänta.
Jag tycker mig även förstå att för den unga generationen är ett sådant beteende inte möjligt. Dom får separationsångest om inte "nöjesapparaten" är med.
Svar från Benganbus 2011-03-07 20:36
Min sonson e inne i det här, 22 år, han har flera hundra vänner, och måste ständigt vara åtkomlig, tills jag frågar honom om han jobbar på akuten! ;) :)
Då stänger han av telefonen, och vi kan sitta och prata i lugn och ro när vi fikar! Det funkar utmärkt! Det säger han själv också när jag frågar honom efter fikat! :)
/B
Vi lever i den bästa av världar! Aldrig har det funnits så mycket valfrihet. Det är upp till en själv hur man vill få ut mesta möjliga glädje och tillfredsställelse av den.
Svar från Benganbus 2011-03-08 10:33
Håller med dig, på nå't sätt, men känner ändå en viss tacksamhet för att ha fått bo på rätt plats liksom, mao att ha sluppit bo i ett U-land med dålig organisation! ;) Men visst, med en bra plattform = jobb och inkomst, så lever vi i den bästa av världar, helt klart! :)
Är inte EGW lite naiv i dag? Nog har man väl ändå hört talas om mode, trender, grupptryck, och så vidare? Nog är väl innebörden av sådant bekant då det gäller ungdomens dagar?
Gamla stötar som vi kan kanske välja, men ungdomen får ta mycket som det kommer - och hålla glad min därtill.
Svar från Benganbus 2011-03-08 10:38
Tycker det är konstigt att inte fler unga inser det här....
Men man kanske e upptagen i sin "nöjesmaskin"! ;)
Och hinner inte uppdatera sig om verkligheten...?