The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1314 / Första mötet för Ellens Fotografiska på Twang i går gick faktiskt bra.

 

 

 

 


Mao, de va ganska lungt och städat på vårt första möte i nya lokalen Twang på Katarina Bangata 25. Men jag tror det berodde på att en av stamgästerna, som går där i stort sett varje dag, satt med och höll litet koll på oss liksom...

 

 

 

De va han som gav tillstånd för oss att vara på Twang. Vissa kvarter på Söder har egna regler. Och även egna ordningsmän. De e nästan som i New York, typ Little Italy, Chinatown osv. Men vi hade ju fått Ok, och jag tror att han va nöjd med vad han såg.

 

 

 

Några små konstigheter uppstod väl, några närvarande tyckte det va vääääldigt kul att hänga en massa Olympus-kameror runt halsen på mig, jättekul liksom...suck... 
Undrar vad dom får allt ifrån!?

 

 

 

Annars så va det mycket bilder runt bordet, stora bilder, och böcker! Diskussioner om teknik, fotografer, utställningar.  Kul det här, ger inspiration liksom!  Micke satt och kollade i Unga Fotografer 1965, årgång 1966 tycker jag va bättre!  ;)

 

 

 

Här e den!  :)

 

 

 

 

Och nå'n kanske känner igen bilden också!?

Vet inte om någon känner igen namnen på några andra Unga fotografer som också fick en bild uttagen till utställningen 1966?
Tex Jan Delden, Anders Engman, Jean Hermansson, Walter Hirsch, Björn Myrman, Ralph Nykvist....?

Kanske inte så kända namn numera!?

 

 

Hur som helst, det här va Betaversionen av Ellens Fotografiska på Twang,
å då allt funkade så bra,
så kör vi Alfaversionen för Ellens Fotografiska på Twang ett tag framöver!

På Onsdag om nästan fjorton dagar alltså!
Väl mött!


/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2011-11-10 14:18 | Läst 2953 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det var ett tag sedan man sa "Delden är lös!"
Svar från Benganbus 2011-11-10 14:41
Tiden går liksom! ;)
/B
Delden är guru :-)
Kul att du nämner Jan Delden i din text. Hans bok "Delden är lös" som kom 1979 är anledningen till att jag fastnade för gatufoto redan då. Han var en inspirationskälla av stort mått för mig i mitt fotograferande på den tiden. Hans bok var den första fotobok som jag skaffade och jag har kvar den ännu. Sedan dess har det blivit ett antal hyllmeter med fotoböcker och ytterligare flera av Jan Deldens böcker.
Så jag har mycket att tacka Delden för kan man säga.
Tillståndsenheten hade inga klagomål.
Svar från Benganbus 2011-11-10 16:05
Tack!
B)
Den duktige fotografen Björn Myrman (1942-99) kände jag rätt bra. Vi gjorde lumpen tillsammans på gamla I1 i Sörentorp i början på 60-talet och tillbringade många timmar ihop i fotolabbet där. Hans arbeten med romerna och hans bilder från Kuba kommer jag ihåg fortfarande.
Oj, jag förstod nog inte vilket nytt och fint sällskap jag hamnat i..... Men trevligt va det!! Och bilden på dig Bengt är ju underbar och talande... ;)
Och det va kul att se fina printar, "unga fotografer"....
Varför inte ta leaden och se till att Fotografiska kör en sådan Utställning!!!!? Fullt görbart, i mina ögon!!
Kanske till och med ett "Fotografiska Fotograf Forum"..... "TreF", varannan månad på Fotografiska..... En permanent men växlande utställning där med Fotografer, unga som gamla, kända som okända.....

Någon som tar bollen, eller?? ;) //Peter-L