The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1237 / Gnesta konstrunda i helgen, och en tidig Jupiter-3

 

 

 

 

 

Ni som läst min blogg sista tiden har säkert fattat att det är Konstrunda i Gnesta under kommande helg. En Konstrunda betyder att konstnärer visar upp sin konst på olika platser i kommunen, tex i hemmet eller i en lokal, och flera konstnärer kan samsas i samma lokal. Jag och Helena Hildur ställer ut hos Åmells möbler.  (Samlingsutställningen finns i gamla bryggeriet på Bryggeriholmen i centrala Gnesta)
Läs mer.

Och som jag bloggat om tidigare, så har jag som vanligt problem med bilder och en del annat! ;)  Och i morgon så måste jag ut och köpa litet sistaminutengrejer för bilduppsättningen. Same procedure as always alltså! :)

Annars så flyter livet på, å vi fick en ny pelletsbrännare installerad idag, så nu kan vi duscha! :)

 

 

Hittade även en intressant Kiev-optik som man kan använda på Leican tack vare Kipon-adaptern. Det är en mycket tidig Jupiter-3 från Krasnogorsk. Här är det sannolikt en blandning av Zeiss och den egna KMZ-tillverkningen. Frontringen är av mässing, glasblåsor och fin antireflexbehandling ingår, men optiken har inget Zeiss-märkning på bakre linshållaren, så för mig ser det HPD ut. Men det verkar vara bra HPD! Har testat att fota!  :)

Men som vanligt vid fotografering med så'na här specialare så tillkommer det en del saker att tänka på. Bländaren går lätt, och den är lätt att komma åt, och optiken går åt "fel håll" vid avståndsinställning.
Men varför skall allt vara så lätt? ;)


/Bengan

 

 

Inlagt 2011-09-01 20:53 | Läst 2867 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
KMZ?
HPD?

Mycket grekiska här!
Svar från Benganbus 2011-09-02 00:58
KMZ = Krasnogorsk mekaniska fabrik. (Översatt från ryska)
HPD = Hop Plockade Delar
B)
Leica IIIf och Jupiter-3 i Contaxfattning med adapter. Baklängeshantering med dubbelsökare och tålamodsprövande filmladdning och långtidsverk. Varför göra det så svårt ;)
Svar från Benganbus 2011-09-02 01:00
Bra fråga Hans..,
Men varför inte? :) ;)