The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1289 / Leica är något underligt och speciellt, det verkar så i alla fall...!? :)

 

 

 

Läste nyss en blogg om en som inte kan släppa tanken på en Leica. Sådana som talar ofta om Leica, på gott och ont, brukar ändå köpa en Leica till slut!  :)

Och efteråt i den bloggen en massa kommentarer, "Leica e inte alls så bra", eller hur det nu va. Och man jämför slutarljudet med andra kameror, dom e nästan lika tysta minsann!  Och andra säger att det är en gubbkamera, en kamera för samlare osv, osv, osv...

 

 

 

 


Hur som helst, kameran verkar intressera i alla fall!  :)  Visst är det litet underligt? ;)

Men till klartext!  Varför bryr man sig om en gammal omodern kameratyp!? Borde inte de här Leica-ägarna rätta in sig i digital-ledet i stället!  Misstänker att dom bara försöker sticka ut med sitt Leica-snack och verka märkvärdiga! Dom tror dom e nå't!!

Å om man tänker efter, de e bra att tänka alltså, så kan väl det inte vara så många som har en så'n här gammal omodern analog Leica, och som dessutom går och fotar med den!  Så det borde inte vara nå't större problem!? 
Som ett loppspott i Missipsippi, om man jämför med Canon/Nikon alltså!! :)

Och ett annat tips! Ett bloggtips! Låt inte lura in er i så'na där tillrättalagda bloggar om Leica!  Med rubriker som, "Jag gillar Leica", eller "Jag gillar inte Leica!"
För bloggförfattaren försöker bara lura in er i bloggen!  Att läsa alltså, genom att ha ordet Leica i rubriken så försöker man få många inklick!  ;) 

Läs i stället andra och mycket mer moderna bloggar!
Ett bra tips är att gå in på bloggsidan där bloggarna står uppräknade, där kommer de första textraderna med i bloggen, och då brukar man se om det är värt att gå in i bloggen och läsa mera! :)

Men se i alla fall upp för Leica i rubriken!!

Ha en fin lördagkväll!
Önskar Bengan

 

 

 

Ps. Jag och Mats Adsten skulle gå på Fotografiska i dag för att bla. se Helen Levitt och Nick Brandt. Men kön utanför Fotografisk kändes för lång, så vi gick på ett litet musikkafé och fikade och lyssnade på musik i stället.
Omprioritering liksom!  :)

 

 

 

Inlagt 2011-10-22 21:02 | Läst 3618 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vid vissa tillfällen kan musik överskugga köer. Inte ofta men ibland. Och då är Leica chanslös. Men annars! Regerar Leica. Eller emellanåt Minox, Rollei eller annat skoj.
P.
Vilka människor det finns. De gör precis vad som helst för att få många bloggäsare! Skamligt! ;-)
Svar från Benganbus 2011-10-23 09:23
Jag vet! :)
/B
Jag har funderat på det där med nostalgi och det är ofta en stark orsak till att vissa människor är lite mer avvikande än andra, eller stannar i en annan tid. Många män som var barn på femtiotalet har fastnat idär, gillar gamla bilar, har kräm i håret och lyssnar uteslutande på 50-talsrock. Kan man dra en paralell där till Leica? Kan det finnas de som växte upp på 50- och 60-talet och hittade sina hjältar springandes runt i hatt och rock bakom gatuhörn, fångade de största händelserna, alla världsnyheter och hade en Leica i handen? Om hjälten var en filmikon, rockstjärna, Fantomen eller journalist som mötte faror kanske man vill va som hjälten när man blir stor...jag vet inte, bara en tanke..
Svar från Benganbus 2011-10-23 09:24
De e bra att tänka och fundera!
Och ha fantasi!
Det har bra fotografer! :)
/B
Jaha, där slösade man bort ett musklick helt i onödan, det enda man fick veta var att man inte ska klicka på lejkarubriker. Det är ju som alla de här mejlen med virusvarningar som susar omkring, när man läser dem så blir datorn smittad.
Jag kan ge mig tusan på att det var analog musik ni lyssnade på också, bakåtsträvare!

Ha det gott -ändå /Thomas, ständigt på väg in i framtiden

PS
;-)
Svar från Benganbus 2011-10-23 09:26
Jag skall skall snart ut på en promenad i nutiden, mot framtiden, med en M Leica i handen! :)
Tack för ditt inklick! :)
Ha det bra du med!
/B
Det underligaste med Leica är att ”användarna” sällan verkar använda sina kameror till att fotografera med;-)

Du, Bengt! Du borde skaffa en M8. En X100 passar inte dig, och en M9 är för dyr.
Då kan vi få se alla bilder du tar som annars bara hamnar i kylskåpet;-)

Tillägg: För övrigt var jag finurlig nog att inte nämna Leica i rubriken till mitt senaste inlägg:-))
Svar från Benganbus 2011-10-23 09:14
Hur visste du att högen oframkallade filmer just nu växer i mitt kylskåp!!?? :)
(Måste kolla dörrlåset!)
/B
Man kan känna känslan av byggkvalité och man kan även känna innehållskvalité. Det finns många Leica-ägare, men väldigt få som både känner och förmedlar känsla. :)