The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1293 / Gatufototips! Och att hitta de små kornen bland de stora kornen i tillvaron....

 

 

 

 

Eriksdalshallen


 

Vi i västvärlden omges av en massa marknadsaktörer som pockar på vår ekonomiska uppmärksamhet. Och vi som konsumenter måste i den här mängden försöka välja det som är intressant för oss. Nu kan man väl ha synpunkter på de här valen, för det är ändå någon annan som valt vad vi skall få välja eller se.

Men visst är det bra att kunna välja, även om det tar viss tid från annat liksom!  ;) Men man kan välja även här, om man vill välja, eller göra något annat!  :)

Brukar tänka på det här även då det gäller nyheter. Vissa dagar så verkar det bara hända något på en enda plats i världen. Och ser man positivt på det, så kanske det inte hänt så mycket tråkigt någon annan stans, å det är väl skönt.

Och det här med att nå'n väljer till oss, och om vi talar nyheter,
så ingår det såklart också att sälja/köpa nyheter så billigt som möjligt,
till så många som möjligt, inget konstigt med det i en marknadsekonomi.

Å då är det praktiskt och konstnadseffektivt att köpa/sälja det i sk. nyhetspaket. Det är därför man hittar i stort sett samma nyheter i DN, SvD och SN osv.
Då slipper Svt, DN, SvD osv har så stora egna redaktioner, utan man kan köpa in ett bra och säljande  nyhetspaket från någon nyhetssamordnare billigare i stället!   ;)

 

 

Nalen..


Men för er som känner till det här så är det inga problem att hitta nyheter på sidan om,  om man nu vill ha nyheter på sidan om alltså.  ;)

 

Nu va det inte riktigt det här som bloggen skulle handla om, utan att nå'n trevlig typ valt att lägga in ett spännande fotoprogram åt oss på Svt Play.
Både Fotosidan och Jan Kwarnmark har tipsat mig om det här programmet på Svt Play, "Kamerans mästare".
http://svtplay.se/v/2576345/dokumentarfilm/kamerans_mastare

Jag gillar Svt Play, för att man kan pausa och att det inte finns någon reklam. (Inte ännu i varje fall) och att man kan titta på det när man vill. (Så länge programmet finns kvar alltså) Litet valfrihet är det att kunna kolla på Svt Play när man e sjuk eller när det är dåligt väder! :)

Ok, till saken, bla Gatufototips alltså!

Se sex världsberömda fotografer i aktion: Bruce Davidson, som är berömd för sina Harlembilder, Miru Kim som skildrar den moderna stadens mest övergivna platser, porträttfotografen Brigitte Lancombe, och Jay Maisel som ställt upp dogmaregler för sig själv - endast befintligt ljus.
Dessutom Steve McCurrys foton från Asien och Terry Richardson, den kvicke reklam- och porträttfotografen.

Blev imponerad av Brigitte Lancombes porträtt och hur Steve McCurry går på gatan och fotar med en mycket stor kamera, och fotar mycket nära!
Gatufototips vad gäller Steve McCurry alltså!  :)


/Bengan

 

 

Smile!!

 

 

 

Inlagt 2011-10-26 07:47 | Läst 2444 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bengan, tack för länken! Jag halkade in i slutet och såg när den vackra fotografen fotade sig själv... Nu har jag 40 minuter framför mig i kväll, i lugn och ro för SVT play går verkligen inte av för hackor!

Ha en trevlig dag! //Annelie
Såg också programmet när det gick i Kunskapskanalen - en annan pärla - men där har man förstås ingen valfrihet när det gäller tidpunkten.
...och visst går det att gatufota med en ganska stor kamera. Nikon D700 t.ex. ... Fast Leica är roligare. Har några oframkallade Tri-X i kylskåpet. Till helgen kanske...
/Tom
PS Gillar bilderna på paret och mopedisten :) /DS