The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1296 / "Gatufoto" i en småstad. Kaffebaren i Gnesta.

 


Jag tror att "gatufoto" i en småstad ofta kan kombineras med en slags enklare dokumentation om man nu tycker det är svårt att komma igång att fota hemmavid alltså.  Att fota "gatufoto" i en storstad är inte så svårt, där är man en anonym fotograf bland många andra, men hemmavid, där vet ju folk vem man är!  ;)

Jag fotar på litet olika platser i Gnesta. Här är en av de platser jag gillar att fota på, Kaffebaren!  Bla då det finns mycket bra kaffe här också!  :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaffebaren ligger i stationshuset, här är framsidan av det gamla fina tegelhuset och Pressbyrån ligger också här innanför. 

 

 

 

 

 

Fotoutrustning: M Leica med Nokton S C 40 mm, Tri-X.  Ingen exponeringmätare! :)

 

/Bengan

  

 

Inlagt 2011-10-28 08:40 | Läst 2577 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fungerar exponeringsmätaren fortfarande efter ingreppet i ögat ?
Svar från Benganbus 2011-10-28 08:58
Har ett öga till! ;)
Men vad gäller det laserbehandlade ögat, så blev det extra intressant i natt! ;) Vaknade och hade väldigt dålig syn på ögat, de va nästan helt "svart", då blev det litet extra svårt att somna om liksom... ;)
Men nu e allt Ok igen med exponeringmätaren! :)
/B
Den slutsatsen har jag också dragit. Alltså att man måste hitta sina "vattenhål" när man gatufotar i en småstad. Det underlättar i alla fall.
Själv hade jag svårt att hitta inspirationen i ett litet samhälle, jag tillbringade som du vet mycket tid i Åmotfors hos farsan. Dels "hände det för lite" och dels blev det "för mycket av samma". Men som du är inne på behöver man nog inrikta sig mer på minireportage eller bildberättelser om något speciellt om det skall funka "på landet".

det mer traditionella gatufotandet tycker jag kräver mer liv och rörelse och kanske också variation, det funkar inte så bra utan alla "överraskningar" som stan bjuder på tycker jag.

-affe