The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1298 / Den här med det billigaste priset på varor och tjänster, undrar om det fungerar så bra överallt?

 

 

 

Mad Max

 

Nu har jag halkat in på ett annat spår igen, inte mycket foto i dag heller , men ni som inte gillar ämnet, ni läser självklart nå't annat.

Alltså, senare regeringar i Sverige och speciellt den sista, har ju lagt ut det mesta av samhällets tidigare åtaganden på entreprenad liksom.
Den som sköter det hela billigast, får jobbet!

Och på den sista tiden har vi läst om åldringsvården på ett boende där gamla fått dö i förtid pga dålig omvårdnad.  Å utan att kunna alla detaljer, så det man sparat in på, det är omvårdnadspersonal och patientsäkerheten för åldringarna.
(Men pengarna brukar konstigt nog ändå räcka till för ägare och aktieägarna i de här vårdbolagen)

Samma inom barnomsorgen, hörde på P1 om personal på ett dagis som hade ansvar för en 20-30 barn...
Någon som tror på någon pedagogisk verksamhet för barnen på det här dagiset?


Ibland så känns det som en tragiskt tillbakagång till det fattigsverige som va en gång, där den som lade det billigaste budet, fick ta hand om de gamla och barnhemsbarnen...

Och en annan sak som gör mig undrande, den som beställer en tjänst, tex en Stadsdelsförvaltning, varför kontrollerar inte förvaltningen att man får en bra och väl fungerande tjänst, speciellt när det gäller utsatta människor.  Och man borde väl sedan löpande kolla en så'n sak under tiden den pågår!?

Nu är det pressen, på gott och ont, och kollar saker och upptäcker det som beställaren borde upptäckt för länge sedan, att åldringar dör i förtid på ett äldreboende i det nutida Sverige!!!

Det är kanske tur att vi har en fri press?

Och till sist, varför protesterar inte fler människor över sånt här,
är våra barn och våra gamla så oviktiga numera i vårt samhälle?

 Som sagt, inte så mycket om foto i dag heller....tyvärr..

Och det jag ser framöver, är nog ännu mer upphandling, men lycka till i alla fall ni ungdomar i den nya sköna och billigaste prisvärlden, men se upp med att bli gammal!

/Bengan

 

 

 

Restaurangen i Slussen

 

 

Inlagt 2011-10-29 11:53 | Läst 6280 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengan,
Ett bra inlägg i viktiga frågor!
H/ Ronny Persson Helsingborg
Man borde lägga regeringen på entreprenad. Borde finnas många som kan göra deras jobb lägre månadskostnad.
Alldeles utmärkt ämne att ägna lördagen åt! I dag styrs alldeles för mycket av upphandling till lägsta pris utan kvalitets- eller leveransinnehållsuppföljning. Upphandlarna och politikerna är i sann kompetenslös förening. När det gäller upphandlingen på det aktuella äldreboendet så modifierades ju dessutom ansvarig sköterskas varningsutredningar av ansvarig tjänsteman, så att det inte skulle se så illavarslande ut! Undrar vems ärende han gick och varför han kom undan så billigt? Det blir mest skit när pengarna enögt får styra. Regering på entreprenad är ett utmärkt förslag, men jag vet inte vem som ska granska leveransinnehållet. Jag har helt slutat lita på politiker, oavsett färg. Det finns ingen annan yrkesgrupp med så blandad erfarenhet, utbildning eller förmåga, som så ensidigt och unisont beviljat sig själva förmåner av en omfattning som knappast någon annan i samhället får. Hu, ny blir jag lite ilsken.....