The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1303 / Äntligen! Wisby Oaked Porter är i Gnesta!

 

 

 


Som några av er kanske kommer ihåg så va jag i Visby för nå'n månad sedan, och fick smaka en porter på en pub. Wisby Oaked Porter, och blev både imponerad och förtjust! Min fru gillade den också, och det är ett betyg som heter duga!

På kvällen gick vi till torget i Visby för en matbit (Bakfickan) och jag tog en strömming med potatismos och tänkte att den här portern borde kunna funka till den maten. Och det funkade utmärkt!  
Så på en skala på sex stjärnor, så ger jag Wisby Oaked Porter fem!  ;)

Å'så hemkommen från Gotland går jag såklart till Systemet för att inhandla nå'ra Wisby Oaked Porter!  Men, Systembolaget hade inte köpt in dom!

Men det fanns råd, jag direktimporterade (via Systembolaget) en kartong om 15 flaskor från Gotland!  14 flaskor står nu i källaren!

Har nyss öppnat en flaska, och sitter och läppjar på den...
Vet inte vad jag skall säga, säger jag nå't positivt, så börjar väl en massa människor direktimportera, och säger jag något negativt, så stämmer det inte....

Så jag säger inget! ;)

 

 

 

Å det här med 2021, de e väl litet fegt, jag tror den går att lagra ännu längre..

 

 

 

 

Ni ser va, porter går att lagra länge! :)

 

Hur som helst, grattis Spendrup och Gotlands Bryggeri för den här fantastiska godbiten!  Mera sån't!   :)

/Bengan

 

 

 

Ps. And The Olympus projekt continue..

 

 

Inlagt 2011-11-01 17:44 | Läst 2882 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Skulle kollat om den fanns på Öl- och whiskymässan. Det gjorde den nog för bryggeriet var där och var välsorterade. Annars dricker jagmina mörka på Monk´s Porterhouse i Gamla stan. Mycket mums där, men smakar det så kostar det. /Matti
Du ska prova opastöriserad öl, går inte att lagra som de här, men väldigt god. Jg köpte via beställning på systemet nyligen två lådor sk "färsköl" från tjeckiska Bernard. Den fanns i olika versioner, ljus, mellanmörk och mörk. Den mörka var otroligt god.Mustig och fin med smak å svagdricka och porter. Köp dock den med speciell stängninsbar kork. Visserligen dyrare men godare.
Den finns i spendrups ordinarie sortiment nu så snart kan du dricka den på krogen också. En liten gotlandsbitter och portern blir fint till raggmunkar.
Svar från Benganbus 2011-11-02 08:13
Det va där resan startade, på puben/krogen, å då trodde jag såklart att Systemet hade den... ;)
Har kontaktat Spendrups vad gäller markeringen 2021, jag tänkte lagra den litet längre.. :)
/B