The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1333 / Tankar i timmerkojan på söndagskvällen. Ok, träkåk kanske det heter.

 

 

 

Fårö 2

 

Tänker på veckan som varit, och det som händer och det som kommer att hända. Och hur det har varit förr!   De va inte så lätt förr! Jag kommer ihåg att man måste gå eller cykla till skolan förr, för vadå skolbuss!  Och ändra TV-program mellan program 1 och 2,  förr så måste man gå ända fram till Tv:en för att ändra kanal.

 

 

Lördagskväll 1964

 

De va nog mycket mera att gå förr för min del i alla fall. När jag bodde i Kärrtorp så gick vi in till Södermalm vissa kvällar och kollade leget och gick hem sedan. Det här sitter i, har svårt att få bort sådana ovanor liksom, att gå mycket menar jag.

Å så va det mycket annat man måste gå till. Kommer ihåg när sonen va väldigt liten, vi bodde i Fagersjö men hade dagis i Hökarängen, så vi gick med barnvagnen mellan Fagersjö och Hökis.  Litet segt va det väl på vintern, oplogat å sån't, men vi fick en dryga timmes promenad per dag i alla fall.
Se'n blev det mycket bättre att köra barnvagn när man byggde en gångbana längs den här vägen! :)

 

 

Hundsuck..!

Obs! Det här är inte Roffe!


Tänkte på det här i kväll när jag va ute med Roffe. Vi har en idrottshall nära där vi bor, och det finns en parkeringsplats utanför hallen. Å se'n e det trettio meter att gå till ingången. Men man kan även köra runt på baksidan av hallen upp på skolgården och ställa bilen alldeles vid ingången till hallen, då blir det bara fem max tio meter att gå in till träningshallen.

Men det mesta är ju relativt, eller vad han nu sa Einstein, tio meter kan vara långt att gå med en annan referenspunkt.

Å vad gäller referenspunkt, så va det ett reportage i DN i dag om en kvinna som varit utan internet en vecka....
Det måste varit hårt.!  Ursäkta mej!  ;)
Avdelning referensramar alltså! ;)

Annars så oroas jag vad gäller klimatet, ursäkta igen! Tror inte det spelar så stor roll att jag promenera mycket, åker kollektivt så fort det funkar, eldar med pellet, inte käkar kött, ibland så känns det här litet udda och ensamt liksom....  ;)

 

 

 

Tina Turner

 

Kan inte låta bli att tänka på Titanic, de va en stor båt det! Å inte saktade man farten för några små isberg inte. Å se'n när det small, så va ju båten ändå osänkbar, så det va lugnt! Och livbåtarna skulle ju räcka till alla!

Jag tror att det va den bästa lösningen ändå va att krocka med ett isberg. För då vet man ju! Och slipper man fundera på om det fanns isberg, eller om det bara e ljug om isbergen, och/eller om livbåtarna räcker. Spekulationstiden och diskussionstiden är över då liksom!  Då e allt klappat å klart! Vi har fått svaret!  :)

 

 

 

Roulette

 

Så det är nog bara att göra nå't liknande vad gäller klimatet!  Köra på liksom!  Nytillverkade miljöbilar varje år, göra långa flygresor, köpa många nya julklappar, försöka leva som vanligt, å inte förstöra julfriden med sån't här snack, utan de e bara å fortsätta att handla kött från Argentina, å jättereker från nå't asiatiskt mangroveträsk och käka hockeyfisk och....

Hoppsan.... nu blev det kanske litet för personligt liksom, ursäkta!
Jag skall nog sköta mitt, å inte bry mig om hur andra lever på den här planeten..!?  ;)


Men ändå, som sagt, är nog förslaget ganska bra att köra vidare som vanligt, och under tiden som tidsfördriv har vi några miljökonferenser, presenterar några kommande fantastiska tekniska lösningar, som tex att spruta ut de farliga gaserna i rymden via en vulkan!  Vilket bra förslag va?  ;)

Och under väntetiden, kan vi spekulera litet om isberg egentligen va så farliga för sjöfarten som nå'n har påstått nå'n gång, eller om isberg verkligen finns, det kanske e en stor klimatbluff!?...  ;)

 För övrigt, inne i timmerkojan (trähuset) så läser jag på om Olympus OM, historia osv.

Och skall framkalla två rullar film i kväll, eller i morgon, eller i övermorgon som jag tagit med 35:an på OM-1an.


Ha en fin söndagskväll!
/Bengan

 

 


 

Inlagt 2011-11-27 19:26 | Läst 7133 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är lugnt. Oroa dej inte. Brassa på bara. Det behöver sägas. Att leva enkelt är en konst som få har fattat meningen med. Och de som fattat kan ta det lugnt och leva skönt. Och hälsosamt långsamt =)

SJ lurade mig fast i Åmål ikväll så jag hann vinna en annan intressant Olympus. En svart Pen FT. Bortsett från att det ramlar in en kamera i Vällingby då och då så är det lugna livet som gäller.
Jaa, och vad gör några jätterräkor och sparris från Argentina för skillnad. En .... i Mississippi.

Detsamma.

/Stephan
Om man skall slippa diskussionen om det finns isberg genom att utgå ifrån att dom finns - så blir det lite knepigt. Då finns allt - utan att man behöver stödja rimligheten.
Gillar när du är i form i bloggen. :)
-affe
Svar från Benganbus 2011-11-27 22:45
Tack Affe!
B)
Bara två saker är oändliga: universum och mänsklig dumhet.
A. Einstein
...inte mycket till argument men visst är det underhållande :)

Hållbar tillväxt och ett exponentiellt utnyttjande av produktionsfaktorerna kan dock inte existera utanför dårskapens ramar. En kort sammanfattning som inte kanske verkar så omedelbart övertygande men jag får väl blogga om 'et.
Svar från Benganbus 2011-11-27 22:45
Den ena oändliga dumheten kanske fixar bort sig själv snart...
Utan att fatta hur och varför! ;)
/B
ojanson 2011-11-28 00:18
Einstein lär ha varit osäker på det första... ;-)
Svar från Benganbus 2011-11-28 07:56
Det kanske är oförmågan att se över trädtopparna som är vårt evolutionära arv!? En samlar eller jägarkultur behövde inte ha förmågan att fantisera hur saker kan utvecklas sig i framtiden, det räckte med att kunna planera för litet julmys på lägerplatsen! ;) :) ;)
B)
Instantclassic 2011-11-28 08:44
Det är just vårt flockbeteende mera än jagande- och samlandebeteendet som förklarar vår fixering vid systemvillkoren. Institutionerna, religionen, och penningväsendet.
Trots matematikens centrala roll i vårt skolsysystem kan inte mediavärlden eller folket kopplingen mellan produktion och exponentialfunktion. Och konsekvenserna av det är tydliga.
/H
http://www.youtube.com/watch?v=F-QA2rkpBSY