The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1448 / Det här kan vara bra att veta om du skall försöka jobba tills du e 75 år!

 

 

 

 

Frisören

 

 

Forskningen går framåt, och tur är väl det. För att antal år sedan fick vi rådet av Socialstyrelsen, eller nå'n sa att Socialstyrelsen hade sagt att vi skulle äta 6-8 skivor bröd om dagen. Nu visar senare tiders forskning att det rådet kanske inte va så klokt, och det rådet om 6-8 skivor mer handlade nog mer om en kommersiell reklamkampanj...

Och så här är det med det mesta, forskning går framåt inom många områden, men ofta så drunknar viktig information i mediabrus, reklambrus eller så kapas informationen av kommersiella eller andra intressen som en affärsidé, och den viktiga informationen försvinner i bruset.
Men som jag nog sagt tidigare, för den som vill, så finns det information, speciellt när vi har tillgång till internet!

Numera misstänker man att gluten kan ha en inverkan på hjärt/kärlsjukdomar, därför va rådet att äta 6-8 skivor bröd om dagen kanske inte så klokt, men det visste man nog inte då. 
Men information om eventuella nackdelar med att äta bröd, de e nog inte så intressant om man säljer bröd! :)

Men man måste också tänka litet på sammanhangen när det gäller sådan här information, i områden med fattigdom och svält, så finns det inte så många alternativ att välja på än att försöka få i sig mat och även äta bröd.

Men på platser där man lever längre, och vill leva länge, och där man har "problem" med en åldrande befolkning, och där man kanske måste jobba tills man e 75 år,  där måste man nog fundera på det man äter, och kanske en del på brödet också, som just innehåller gluten...  

Ni som vill fördjupa er, här finns en del information
http://www.hu.liu.se/lakarprogr/t2/t2-filer/1.260313/AndersRosnGrupp1och6FrostegrdFoF.pdf


/Bengan

 


Här är mer intressant läsning!  :)
http://www.faktoider.nu/socialstyrelsen.html

Och det intressanta är, trots den här DDR-liknande privatkapitalistiska brödkampanjen ;) så lyckades man ändå inte i någon större utsträckning ändra på folks brödvanor, och det är intressant, för det visar hur svårt det är att försöka ändra på vanor, speciellt matvanor, trots att forskning visar att vi bör ändra eller minska intaget av vissa födoämnen,  så äter ändå de flesta som man alltid gjort, eller vant sig vid att göra hemifrån.

Man har ofta hört att bara man äter man en blandad kost, vad det nu är, så går allt bra.
De e väl som allt annat, alla har sin uppfattning om den här blandningen! ;)

 

 

 

Frisören


 

Inlagt 2012-02-29 07:41 | Läst 7336 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Och ändå är Aftonbladet Sveriges största tidning. Obegripligt.
Det sägs att det är lättare att byta religion än att byta matvanor ;)
/H
Kommer ihåg den kampanjen. Den blev efterhand så väloljat inarbetad, att när man trumpetade: "sex till åtta skivor bröd om dagen", så lät det som 68 skivor bröd om dagen. Inte att undra på att en och annan trillade av pin före 75-årsdagen!
Annars menar jag nog att man skall ta det lite lugnt med myndigheter och deras rekommendationer. Tiden utvisar att det som var en vetenskaplig sanning i går, mer eller mindre är en villfarelse i dag. Myndigheternas anspråk på tolknings och sanningsmonopol ter sig efter en tid som svårmotiverat. Civil olydnad anbefalls!
Bara att inse sanningen :)
Vetenskapens värld går nog sakta och stilla framåt. Vetandet ökar, ifrågasätts men blir efter hand allt bättre. "Peer review" är termen som anger den ständigt pågående vetenskapliga granskningen. Problemet uppstår (som i brödfallet) när politiker, företag och andra lycksökare försöker kapa viktiga begrepp från den vetenskapliga världen för sina egna simpla syften.

Heja Karolinska, Lennart Nilsson-priset och alla ni andra inom den icke-politiska sfären! Ett vetenskapligt förhållningssätt är det enda som kan rädda oss från opportunisternas simpla försök till övertagande.

Underbygger den svenska skolan just nu denna strävan och förmåga? Fan vet.
Hade tänkt kommentera detta för länge sedan men något kom emellan.
Vilket sammanträffande när det gäller frisören på dina bilder.
Såg denna dokumentär vilken jag gillade och kan rekommendera =)
http://svtplay.se/v/2703112/handelser_vid_slussen
Och där är han med =) Världen är bra liten ibland.