The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1491 / Att visa en bild för en stor grupp människor och tro att alla skall gilla bilden, de e nog svårt?

 

 

 

Fönsterputs

 

Brukar tänka på det här till och från här på Fotosidan, jag visar en bild som jag gillar, å så gillar knappt någon annan den bilden! Va kul va! Å efter ett antal såna här bilder, så borde man ge upp och lämna fotosidan!  För de e dötrist att va här! ;)

Men, om man tänker efter litet, bilder e väl som musiksmak liksom, alla gillar inte min typ av musik, eller? Eller ta ett ännu närmare exempel, alla gillar inte den mat som jag gillar tex, eller öl, alla har olika smak även där, även om det finns vissa smakriktningar vad gäller öl, flak tex! ;)

Men Ok, smaken är ju olika, och har man en tillräckligt udda smak, fjärran från McDonalds liksom, som ett exempel, så kan man få sitta där och vänta ganska länge på en kommentar.
Nu vill jag bara klargöra att jag äter också på McDonald då och då, så det inte blir nå'ra missförstånd! :)  Jag gillar Fotosidan också för den delen! :)

Och det finns en viss risk med att få många kommentarer på Fotosidan! Om man nu inte tycker att många är bäst! För då är det ingen risk! Men annars kan man tex undra, har jag för många fotokompisar här när jag får många kommentarer? Eller så visar jag en väldig insmickrande bild, tex ett gråtande barn, för ett gråtande barn berörs ju av alla!

De e inte så lätt det här, men jag tror det är bra att fundera i alla fall! Om man tycker det här är viktigt att fundera på!  Att inte få så många kommentarer alltså! ;)

För vill jag utveckla en egen bildstil, fjärran från vimlets yra, då blir det litet svårare, och kanske ensammare, och sannolikt får jag också färre kommentarer...

Och då tror jag det är bra att ha nå'ra att samtala med i sitt fotograferande, ha nå'n mentor liksom, eller några fotovänner, nu menar jag inte fotovänner på internet, det blir litet för öppet liksom, och så blir det ofta missförstånd på internet, utan jag menar fotovänner man träffar i verkligheten!

Å så en annan viktig sak för att få färre kommentarer, se upp för teknikträsket, det har dragit ned många lovade bildskapare och bara gett dom många kommentarer! ;) :)

 

 /Bengan

 

 

Skuggvinkel......


 

Inlagt 2012-03-27 18:13 | Läst 2787 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
man tar dom bilder man själv gillar,ere sen någon annan som blir berörd så fine.tecknik träsket är inte kul,har själv varit där(finns alltid bättre grejer man vill ha.(mitt slutade när jag köpte en m4 med gluggar på 70talet.)ha en trevlig kväll med roffe.mvh ronny
Hej Bengt! Jag tror att fungera som så,kommentar ,så räcker det med ett tack.....men ska man gallra.......
mvh Rolf
Svårt ämne det här. Att aldrig få en kommentar kan sänka det allra starkaste fotografiska självförtroendet. Ensam är inte så jäkla stark alltid. Men alldeles för många "Bra bild!" kan nog bli tämligen meningslöst det också, för då tar man nog bilder som är alldeles för lättillgängliga. Man ska nog vara lite knepig tror jag, i alla fall när det gäller bildskapande. Ta bilder man gillar själv och så får betraktarna välja att gilla eller ogilla.
Svar från Benganbus 2012-03-28 07:48
Bra sammanfattning Hans!
"Svårt ämne det här"

Men tror man måste ha en plan i alla fall, om man vill utvecklas, vad det nu är?
Långsiktighet! Även om man måste vila då och då, och göra andra saker.
/B
Man ska nog göra det man tycker är roligt och/eller viktigt och strunta i vad folk tycker. Det mesta är ändå baserat på modetrender: musik, konst och till och med vetenskap. Att ta de bilder som folk gillar gör kanske att man måste anpassa sig och det är inte kul. Skrev själv en bok för många år sedan som blev väldigt uppmärksammad och sålde i hela 800 exemplar. Sedan svängde miljödebatten och marknadsextremisterna tog över och jag skrev några böcker till som sålde ännu mindre. Men jag är lika glad för det för jag fick sagt vad jag ville och tycker fortfarande att jag har rätt. Det är nog likadant med fotografering och man kan undra om HCB skulle rönt någon uppmärksamhet idag när alla bilder ska se ut som överarbetade reklambilder.
Nä, ha du kul med din (urk!) digitala kamera och ta dina bilder, jag gillar dem oftast och det borde väl räcka?
Svar från Benganbus 2012-03-28 07:45
Det är väl så att osäkerheten om sig själv och viljan att inte vara för avikande är störst i ungdomsåren,
Se'n kanske man bygger på sitt självförtroende och inser att jag gör bra saker, även om inte alla gillar mina alster.
Och i rätt omgivning, så kan det här utvecklas till något intressant, även om det inte är så intressant för den kommersiella världen, där insäljning av saker/prylar till konsumenter kräver en annan form form av bilder.

Så det gäller att hitta sig själv i den här röran! ;)
Och tro på sina bilder! Och ha trevligt under resan!
/B
Bilder e som humor liksom. Det finns tråkiga skämt, oförståeliga skämt, practikal jokes, under-bältet-skämt och intelligenta skämt, och några till. Alla kan inte gilla allt, precis som du säger.

En komiker i min smak är Eddie Izzard, vet dock inte hurdana bilder han tar. En fotograf i min smak är Nick Turpin men jag vet inte om han kan några bra skämt.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Benganbus 2012-03-28 07:37
Eddie Izzard är också en av mina favoriter! :)
http://www.youtube.com/watch?v=Sv5iEK-IEzw
Nick Turpin är också intressant tycker jag!
/B