The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1495 / Det blev ändå nå't spännande det här med poolen Night Hawks!

 

 

 

 


De va svårare förr att fota på natten, 1964 tex.  (utan exponeringsmätare)
Canon VI-T med 1,2/50 mm och Tri-X.


Först så trodde jag att det här blir en bra grej, att en större grupp skulle haka på poolen Night Hawks alltså. Men efter att ha kollat i bla poolen gatufoto, så insåg jag att de flesta bilder är tagna i dagsljus, och insåg lätt att intresset nog inte kommer att bli så stort för en så'n här pool, så jag började tveka litet...

Nåja, tänkte jag, den som inte prövar, får inget veta!  Och så kan man nog sammanfatta hela livet också! :)

Nu har det gått några dagar i poolen, och det har kommit in ett antal bilder, inte så många såklart, men det va ju litet väntat liksom efter besöksrundan i några andra pooler, men jag tröstar mig med att det är inte mängden som räknas, utan det finns andra värden här i livet! ;)

Och jag hoppas såklart, att fler hittar till poolen genom att pröva på "nattfoto" i någon form?

För det jag har upptäckt, sent omsider kanske, att digitalkameran har en fantastisk förmåga att kunna fota i dåligt ljus!  Där ligger i alla fall min analoga M Leica helt klart i lä! Nu har M Leican andra fördelar vad gäller tex gatufoto, den är svårslagen på dagen vad gäller att fota hyperfokal och i distinkt avtryck! När du trycker av på en analog M Leica, så är bilden redan tagen! ;) :)

Men som sagt, en hyffsat bra digitalkamera öppnar oanade möjligheter att fota på kvällar och nätter! Pröva så får ni se!


/Bengan


Ps. Å loggan till poolen Night Hawks, den har såklart Bernt Carlzon gjort!
Och Affe höll med bilden! Tack Bernt och Affe!

 

 

Nattkameran!  Det skall bli en intressant resa det här!  :)

 

Inlagt 2012-03-30 09:55 | Läst 9501 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul grupp, den skall jag hålla koll på - ett bildtema jag gillar, även om jag troligen inte kommer att bidra med något (sitter ju bara hemma på nätterna och petar med Fotosidan.. :-) Namnet på gruppen får mig direkt att tänka på den suggestiva Edward Hopper-tavlan, så jag hoppas det dyker upp några bilder inspirerade av den.
Svar från Benganbus 2012-03-30 11:36
Hopper e också en av mina Night Hawk-fovoriter! :)
/B
Don't worry - Night hawks är en utmärkt idé. Det växer bäst som växer långsamt.
Svar från Benganbus 2012-03-30 11:34
Tack för dina stöttande rader Håkan!
/B
Det är bra att vara nyfiken och hitta nya vägar här i livet. Kul att du kom på ide'n med den nya poolen. Där finns ju redan många fina bilder och så småningom ger ni er väl ut om nätterna och hittar nya motiv. Det var rätt årstid att starta poolen, för kyla och statv är ingen höjdare. Lycka till, det ska bli roligt att följa er.
/pia
Svar från Benganbus 2012-03-30 12:57
Den här poolen är för dig också Pia!
Varför inte pröva att "nattfota" vid lämpligt tillfälle?
/B
pia51 2012-03-30 14:05
Tack så hjärtligt, jag ska ha nattfoto i åtanke. Tänkte tipsa om Earth Hour nu på lördag, start 20.30 och då borde det bli nattsvart. Men efter mörker kommer ljus.
/pia
Skall bli intressant att ta del av denna pool.....
//Rolf